4gamers.be

Little Nightmares

Door rafbanaan, 27-04-2017 12:11

Little Nightmares

[gespeeld op pc]


Ontwikkelaar Tarsier Studios klinkt waarschijnlijk voor velen niet bekend in de oren, maar de ontwikkelaar zit wel achter onder andere de Little Big Planet-serie en Tearaway: Unfolded. Met Little Nightmares gooit men het over een andere boeg en dan is het altijd maar de vraag of dat een goed idee is.

Met Little Nightmares kruipen we in de huid van Six die zich bevindt in de romp van de Maw. De Maw is een vaartuig dat elk jaar op hetzelfde moment te voorschijn komt, maar telkens op een ander tijdstip. Alles rondom je wordt in grote proporties voorgesteld en dit geldt ook voor de "vijandelijke" personages. Je lijkt wel een mier in de heuse spelwereld die het op jou heeft gemunt. De opzet van het avontuur is redelijk simpel. Je moet Six vanaf de romp begeleiden naar de top van het vaartuig en dit doe je in vijf verschillende ruimtes. Elke ruimte heeft een unieke sfeer en is een bepaalde sectie van het schip, waaronder de keuken of de eetplaats. Je krijgt ook niet veel meer achtergrondinformatie, wat het allemaal wat mysterieuzer maakt. Gaandeweg begin je wel een idee te krijgen, maar nooit krijg je echt duidelijk alles uitgelegd. Aan het einde van de rit zijn we zelfs nog niet zeker of we het verhaal wel helemaal snappen, maar eerlijk gezegd stoort dit niet. Uiteindelijk doe je er een goede vijf uur over om de game tot een goed einde te brengen. Voor ons mocht het gerust nog wat langer zijn, want het smaakte naar meer.

Little Nightmares screenshot

Je hele weg bestaat uit verschillende puzzels die je moet oplossen. De puzzels zijn niet van de moeilijkste, maar soms moet je wel even logisch nadenken. Het deed dan ook deugd om de verschillende puzzels tot een goed einde te brengen en ze bleven dan ook boeien tot het einde. Sommige puzzels bestaan ook uit meerdere delen. Zo moet je bij bepaalde stukken op zoek naar een sleutel om een slot aan een deur te openen. Deze bevindt zich niet meteen in de ruimte en ga je een beetje verder moeten zoeken. Je hand wordt daarbij ook niet vastgehouden. Een echte tutorial krijg je niet voorgeschoteld, dus je moet zelf wat gaan zoeken hoe je moet spelen. Als je na enige tijd het maar niet weet te vinden, wordt er wel een kleine hint gegeven naar de specifieke toetsencombinatie, maar in het algemeen moet je zelf alles ontdekken. Dit kunnen we enkel toejuichen, maar uiteindelijk heb je ook geen dertig verschillende combinaties die mogelijk zijn en ben je snel weg met de verschillende handelingen.

Op sommige plekken vind je vijandelijke monsters terug. Deze maken het je iets moeilijker, aangezien je ook met hun rekening moet houden wanneer je door de spelwereld heen loopt. De monsters zijn misvormde mensen en we vragen ons toch af wat men bij de ontwikkelaar rookte, toen men ze creëerde. Ze zien er verschrikkelijk uit en ze zorgen ervoor dat je rillingen op je lichaam krijgt. Ze doen namelijk goed hun best om er de spanning in te houden. Dit elk met hun specifieke eigenschappen. Zo is er de conciërge die blind is, maar wel een sterker gehoor en reukzin heeft. Deze merkt je sneller op wanneer je er voorbij probeert te sluipen. Daarentegen heb je de chefkok die perfect kan zien, maar met zijn gewicht iets lomper rondloopt. 

Little Nightmares screenshot

Grafisch heeft Little Nightmares wat weg van een poppenkast. De levels zijn namelijk allemaal in 3D gemaakt, maar de camera bevindt zich aan de zijkant, waardoor je dat 2.5D gevoel krijgt. Het vloeit ook allemaal mooi over en de sfeer is gewoon geweldig. De donkere hoekjes en leidingen zorgen voor die duistere sfeer, maar zorgen ook voor opluchting wanneer je wordt achtervolgd. Men probeert ook in te spelen op je jeugdangsten. Zo krijg je levels voorgeschoteld waarbij je wordt achtervolgd door bloedzuigers. De verschillende omgevingen zijn ook allemaal mooi gedetailleerd. Je zal ook opmerken dat er vanalles op de achtergrond gebeurt bij bepaalde omgevingen, waardoor het allemaal wat levendiger overkomt. Doorheen de levels vind je ook kleine verzamelitems terug. Grafisch ziet de titel er toch wel goed uit. Op de pc-versie hadden we ook geen problemen omtrent framerate en konden we alles mooi tegen de maximum settings spelen. Qua laadtijden valt het ook zeer goed mee. Echte conversaties worden er niet gevoerd, maar de soundtrack zorgt mee voor die uitstekende sfeer die Little Nightmares rijk is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair