4gamers.be

Dragon Quest Heroes 2

Door Vancha, 15-05-2017 13:49

Doorheen hordes en hordes aan vijanden vechten om sterker te worden kan na een poosje wel beginnen enerveren voor sommigen onder ons. Maar we moeten gelukkig niet iedere keer missies herspelen gezien de open zones steeds zorgen voor het respawnen van vijanden na een poosje. Er zijn ook genoeg side quests naast het hoofdverhaal te vervullen, om zo het verkennen van gebieden nog aangenamer te maken en het grinden van levels wat minder saai te maken.

Dragon Quest Heroes II heeft veel meer te bieden dankzij zijn open zones, maar het zijn de verhaalgevechten die de game echt doen stralen. Doorheen de campaign zul je vaak in enorme gevechten tussen verschillende legers belanden. Deze tonen waar Omega Force echt goed in is en aangezien de framerate altijd stabiel blijft rond de 60 frames per seconde, is het een zalig gevoel om doorheen tientallen vijanden per keer te klieven.

Dragon Quest Heroes 2 screenshot

Doorheen al het geklief kom je ook vaak eens een baas tegen waar je toch wel strategisch tewerk zal moeten gaan. Deze slaan meestal zo hard dat je in slechts enkele slagen het onderspit delft. Je dodge knop is dan je beste vriend en nauwkeurig openingen zoeken en afwachten is dan de boodschap. Dit maakt de game zeker niet altijd tot een hersenloze hack’n slasher. Her en der vind je ook kleinere bazen verspreid in de wereld, die je ook van een pittige uitdaging voorzien. Hierdoor blijft de game te allen tijde uitdagend genoeg om je hersens wel degelijk alert te houden.

Een gevarieerd arsenaal aan speelbare personages houdt de game lang fris, maar toch begint het naar het einde toe allemaal wat langdradig te worden. De game smijt tegen de laatste missies vaak wel eens de ene na de andere horde zware monsters op je af. Normaal gezien ben je tegen die tijd wel sterk genoeg om ze aan te kunnen, maar de grotere HP-balken kunnen de gevechten nogal langdradig maken. Na een speeltijd van om en bij de 40 uur zul je toch wel beginnen denken dat het tijd wordt om eens de hoofdvijand van de game tegen het lijf te lopen en te bevechten, in plaats van nog maar eens een horde van zijn aanhangers om de hoek te zien komen.

Dragon Quest Heroes 2 screenshot

Aangezien de game zoveel nadruk legt op de vele kleurrijke monsters die dit spel te bieden heeft, is het vanzelfsprekend dat we hier het monster medal systeem zien terugkeren uit de eerste game. Met dit systeem kun je net als in de vorige game een vriendelijk monster summonen om je te helpen vechten of te healen. Nieuw dit keer is dat je ook zelf in een monster kan veranderen en tijdelijk hun krachten kan overnemen. In deze vorm krijg je een nieuw arsenaal aan sterke aanvallen die enorme schade toedienen. Deze monstervormen duren nooit lang, maar ze voegen toch nog enkele extraatjes toe aan het al vrij groot arsenaal aan speelstijlen die je voor handen hebt.

Om nog wat extra variatie te geven kun je ook online gaan met de game en Challenges aangaan met tot drie extra spelers. Deze dungeons zitten vol met monsters, klein en groot, die je met zijn allen in de pan kan hakken. Eventueel kun je de challenges ook met de computer als hulp spelen, maar het spreekt voor zich dat het met echte mensen sneller zal gaan. Ook in de story mode missions kun je verkiezen hulp te verlenen of te krijgen indien je dit wenst, wat een mooi extraatje is voor zij die dit wensen. Het is niet iets baanbrekends, maar het zijn allemaal mooie extra’s om de spelduur te verlengen. 

Conclusie

Alhoewel het einde wat langdradig wordt, is Dragon Quest Heroes II een waardige opvolger van deel één en een game die op verschillende aspecten beter geworden is. De open wereld en grotere kleurrijke cast doen veel goed, alsook de moeilijkheidsgraad tussen de normale monsters en de bazen. De combat is verder verfijnd en met enkele nieuwigheden hier en daar is dit een waardige opvolger voor fans en niet-fans van Dragon Quest.

Positief

  • Open wereld
  • Nieuw gevechtssysteem
  • Vecht als een monster
Score
80/100

Negatief

  • Langdradig op het einde
Grafisch
78%
Geluid
82%
Fun
76%
Gameplay
82%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair