4gamers.be

WipEout Omega Collection

Door valies, 07-06-2017 09:24

WipEout Omega Collection

[gespeeld op PS4]


WipEout spelen, dat is pure nostalgie voor tal van gamers, waaronder ook ondergetekende.  Het is dus niet zo vreemd dat de franchise eindelijk ook tot deze consolegeneratie toetreedt. WipEout Omega Collection brengt ons remasters van WipEout HD, WipEout HD Fury en WipEout 2048, in 1080p op de PS4 en met 4K HDR-ondersteuning voor de PS4 Pro. Voor beide aan 60fps. Wij keken alvast eens of de games nog hedendaags aanvoelen.

De WipEout franchise ontwaakte in 1995 en de games brachten jarenlang vertier met telkens een perfecte combinatie van snelle races, een heerlijke electronische soundtrack en prachtig futuristisch beeldwerk. Van de Omega Collection mag je dan ook niet minder verwachten en die verwachtingen worden gelukkig ingelost. De games in de collectie brengen prachtige scherpe graphics op het scherm, visueel voelen de games dus helemaal niet verouderd aan. Het is niet zomaar even een port geworden, zo zal je bijvoorbeeld voor het eerst de kleinere lettertjes op de vliegers kunnen lezen.

Buiten het feit dat de games herwerkt zijn zodat ze er erg knap uitzien voor de PS4 (en dan hebben we de game nog niet op de PS4 Pro gezien), is er inhoudelijk echter niets veranderd. Misschien ligt hier toch wel een gemiste kans om de collectie een grotere meerwaarde te geven. Een extra modus of wat extra levels hadden leuk geweest. Gelukkig ademen de games nog steeds dezelfde typische sfeer uit van weleer en dat maakt veel goed. De snelle gameplay, de opzwepende muziek en de levels voelen nog steeds fris aan. De collectie overleeft dus zonder problemen de tand des tijds.

Voor al wie nieuw is leggen we toch even kort uit wat de games juist inhouden. Wie echter een volledige breakdown wil, die zal er even enkele oudere teksten moeten bijhalen, aangezien de remasters geen nieuwe inhoud bevatten. In WipEout speel je tal van races om zo alsmaar meer levels en voertuigen vrij te spelen. De voertuigen zijn een soort van futuristisch ogende vliegtuigen die magnetisch over een baan glijden. De tracks zijn telkens mooi weergegeven , bevatten tal van zijweggetjes, hier en daar een looping en regelmatig een booster die je een extra duwtje in de rug geeft. De controls zijn nog steeds erg intuïtief, met de schouderknoppen die gebruikt worden om te in alle snelheid vlot doorheen bochten te driften. Want vlot daar gaat het allemaal om in deze snelle racer, je wil immers niet teveel tijd verliezen met snelheid minderen.

In sommige racemodi zal je Mario Kart-gewijs power-ups kunnen verdienen om je te verdedigen of net aan te vallen, en net zoals in de Mario Kart-games zal je tegenstanders kunnen bombarderen of een flinke stoot kunnen geven. Maar evengoed zijn er races tegen de tijd of moet je zo lang mogelijk je vliegschip heel weten te houden, terwijl de snelheid alsmaar opgevoerd wordt. De afwisseling van modi en de het groot arsenaal aan tracks maken dat de game urenlang interessant blijft. Het feit dat de game ook multiplayer bevat, zowel online als lokaal is uiteraard erg welgekomen. Racen is nu eenmaal dat tikkeltje spannender tegen vrienden en/of andere gamers.

Conclusie

We kunnen alleen maar toejuichen dat Sony eindelijk met een PS4 WipEout release op de proppen komt. Een dikke aanrader voor iedereen die WipEout kon smaken in het verleden en dit wil herbeleven. Ook nieuwkomers zullen deze remasters erg kunnen smaken. Zolang je maar niets nieuws verwacht, zal de collectie je niet teleurstellen.

Positief

  • variatie aan racemodi en tracks
  • opzwepende soundtrack
  • visueel opgesmukt
  • multiplayer
Score
83/100

Negatief

  • niets nieuws
Grafisch
85%
Geluid
85%
Fun
82%
Gameplay
82%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair