4gamers.be

Pokkén Tournament DX

Door Vancha, 03-10-2017 16:50

Pokkén Tournament DX


Toen Pokkén Tournament in 2016 uitkwam voor de Wii U, vonden wij dat het een goede eerste poging was om een echte fighting game rond Pokémon te maken. Al had de game enkele beperkingen, toch was het uniek op zijn eigen manier en toonde het de Pokémon waarmee je vocht in niet eerder gezien detail. Voor mensen die nog niks van Pokkén weten, kunnen jullie altijd onze review even doornemen van het origineel. Voor de kenners hebben we hier alvast onze bevindingen van deze DX versie van het spel.

In essentie is deze game identiek aan zijn voorganger, maar dan met vele extra’s. Zo zijn er vijf nieuwe personages, een dagelijkse challenge mode, (beurtelingse) 3-tegen-3 gevechten, online ranked gevechten, lokale splitscreen gevechten en alle handigheidjes die de Switch met zich meebrengt. Ook de visuele effecten zijn perfect zowel docked als in handheld vorm. Alleen neemt de game wel een serieuze dip in frames per seconde als je verkiest in splitscreen te spelen.

Pokkén Tournament screenshot

De vijf nieuwe Pokémon die toegevoegd zijn aan de game zijn Croagunk, Darkrai, Empoleon, Scizor en Decidueye. Het is ook leuk om te weten dat alle vorige Pokémon en de vrij te spelen Mewtwo en Shadow Mewtwo van de start al speelbaar zijn. Zo heb je onmiddellijk de mogelijkheid om je oude favorieten te kiezen of de nieuwe Pokémon te testen, want van ieder type (snel, traag maar sterk, ability focused,...) zijn er wel ideale kandidaten voor de spelers.

De dagelijkse challenge mode voelt nogal geforceerd, om toch maar iets extra erbij te hebben. Iedere dag krijg je een uitdaging en een Pokémon toegewezen samen met een assist team in een specifieke mode waarmee je de klus moet klaren. Buiten dat het jou wat skill punten geeft voor je Pokémon lijkt deze mode niks extra te bieden en kan je de gevechten eigenlijk ook zelf opzetten voor jezelf. Iedere keer moet je gewoon het gevecht winnen en als je dan tegenover easy AI bots terecht komt, kun je dat niet altijd een “uitdaging” noemen.

Pokkén Tournament screenshot

De nieuwe 3-tegen-3 modes voelen dan wel weer lekker aan en het voelt ook logisch dat deze mode in de game zit. De gevechten voelen dan meer als normale Pokémon gevechten aan waar je meerdere Pokémon tegen elkaar laat strijden. Er is wel geen tag systeem om snel vechters te wisselen zoals bij pakweg Marvel VS. Capcom, maar het is een leuk extraatje om zo sneller Pokémon van verschillende types tegenover elkaar te laten vechten. 

Conclusie

Pokkén Tournament DX voelt als een definitieve versie van de game en maakt de game van vorig jaar nog ietsje beter. Het voelt perfect aan voor de Switch, behalve in splitscreen. Vijf nieuwe personages, online ranked gevechten en een 3-tegen-3 systeem zijn welgekomen toevoegingen, al is de challenge mode ietwat overbodig.

Positief

  • Speelt perfect zowel docked als handheld
  • Nieuwe personages direct speelbaar
  • Veel te doen
Score
84/100

Negatief

  • Lagere framerate in splitscreen
  • Challenge mode
Grafisch
85%
Geluid
76%
Fun
79%
Gameplay
85%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.