4gamers.be

AER - Memories of Old

Door rafbanaan, 24-10-2017 11:30

AER - Memories of Old

[gespeeld op pc]


Gedurende de korte demo op Gamescom wist AER - Memories of Old onze interesse te wekken. De unieke grafische stijl en de eenvoudige, maar vermakelijke puzzels waren de perfect combinatie. De vraag is nu of het ons nu ook tot aan het einde van de rit wist te smaken.

AER - Memories of Old draait helemaal rond het personage Auk die zich in Land of Gods bevindt. Land of Gods is een open wereld waar je je avontuur zal beleven. Aangezien je het verhaal zelf moet ontdekken, gaan we er ook niet teveel over zeggen. Je avontuur is een heuse pelgrimstocht die je uiteraard alleen beleeft. Je ontdekt het mysterie achter de Land of Gods en je moet zelf een steentje bijdragen om het lot van de wereld te redden. Het avontuur zal je een drie à vier uur zoet weten te houden, al hangt het er natuurlijk vanaf hoe snel je bepaalde puzzels tot een goed einde weet te brengen.

AER screenshot

Een tutorial moet je niet verwachten in de titel, want alles wordt gaandeweg aangeleerd. Je hebt ook geen complexe besturing. Alles is zeer eenvoudig. Dit geldt ook voor je pelgrimstocht. Je krijgt geen wegwijzers of icoontjes op je map te zien die je de weg tonen naar je volgende opdracht. Omdat je in het begin toch in de correcte richting moet gestuurd worden, vind je in Land of Gods een klein dorpje terug met enkele personages. Hiervan kan je een iemand aanspreken die je zal helpen met je avontuur. Ze zal de correcte weg aanwijzen, in de vorm van windrichtingen en herkenningspunten, maar daar blijft het ook bij. Indien je de weg kwijt bent, kan je steeds naar haar terugkomen om je terug op het goede pad te leiden. 

Met je tocht doorheen Land of Gods kom je tal van puzzels tegen die je moet oplossen. De puzzels zijn nooit moeilijk, maar bevatten steeds een aangenaam niveau van denkwerk en behendigheid. Ze dienen ook om bepaalde mysteries uit te leggen aan de hand van muurgeschriften die je op de weg tegenkomt. De puzzels zijn ook steeds mooi uitgewerkt en we vonden niet meteen dat alle puzzels op elkaar leken. De opzet is af en toe hetzelfde, maar de manier waarop je de puzzel moet oplossen is dan weer anders. De puzzels nemen je ook mee naar nieuwe gebieden die er geweldig uitzien. Je hebt een viertal grotere puzzels die je moet zien op te lossen en aan het einde van deze kom je een stukje informatie te weten.

Met AER - Memories of Old kruip je dus in de huid van Auk die naast haar menselijke vorm zichzelf ook kan omvormen tot een vogel. De transformatie is met een simpele druk op een knop gebeurd. Als vogel kan je uiteraard rondvliegen en dit is ook nodig in de wereld van Land of Gods, aangezien je verschillende soorten eilandjes hebt die zweven in de lucht. Doorheen de wereld vind je windlijnen terug die je kan gebruiken om je sneller te verplaatsen. Wat we wel wat minder vonden, is dat je niet meteen een actie hebt om te vertragen. Wanneer je met een volle vaart komt aangevolgen en je wil transformeren naar je menselijke vorm schiet je nog even verder. Soms val je dan van het eiland of bots je ergens tegen.

De controls voelen ook goed aan bij zowel het lopen in menselijke vorm als het vliegen in je gepluimde vorm. Grafisch ziet de titel er prachtig uit. Het gebruikt de Untiy-engine met een low-poly presentatie, maar met een eigen unieke toets. Dit vormt de titel echt tot een pareltje. Het geluid is van een degelijk niveau, maar de soundtrack wordt met momenten nogal eentonig. Echte voice-acting wordt er niet gedaan, want alles wordt verteld aan de hand van geschreven tekst. 

Conclusie

De gewekte interesse voor AER - Memories of Old werd positief vervuld. AER - Memories of Old brengt je een mooie wereld en aangename puzzels waarin je zelf bepaald hoe snel alles gaat. Het zelf ontdekken van de verschillende verhaalstukjes zorgt ervoor dat je aandachtig blijft verder spelen. In onze ogen is de titel zeker een aanrader wanneer het genre je ligt.

Positief

  • Aangenaam verhaal
  • Puzzels
  • Grafische stijl
Score
75/100

Negatief

  • Wisselen vorm
  • Soundtrack wordt eentonig
Grafisch
80%
Geluid
65%
Fun
75%
Gameplay
80%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.