4gamers.be

Xenoblade Chronicles 2

Door Phazon, 30-11-2017 14:39

Xenoblade draait natuurlijk niet enkel om het vechten tegen allerlei monsters en vijanden, maar even belangrijk is het verkennen van de uitgestrekte en prachtig vormgeven wereld. Elke titan wordt gekenmerkt door een zeer uniek ontwerp, bijvoorbeeld een ijswereld in de buik van een koudbloedige titan of eindeloos groen op een titan die er uitziet als een herbivoor. Bovendien voelen deze ontzettend levendig aan. Zo zullen de titans zich ook effectief ten opzichte van elkaar verplaatsen en kan je deze dynamiek ook heel goed terugzien naarmate het verhaal vordert.

Het verkennen van elk hoekje in deze titans is een hele ervaring op zich, maar natuurlijk zijn er ook tal van sidequests, gaande van simpele fetch quests tot meer uitgebreide quest chains die heel wat extra verhaal aan het geheel meegeven. Elke zeldzame blade heeft ook zijn of haar uniek zijverhaal dat grotendeels geanimeerd en ingesproken is.

Dat Xenoblade Chronicles 2 zo gauw is kunnen verschijnen, heeft allicht te maken met het feit dat men hier en daar misschien net iets te gehaast tewerk gegaan is. Er zijn namelijk een paar kleine frustraties in het spel terug te vinden. Zo vonden we het navigeren in de wereld op heel wat momenten allesbehalve duidelijk en is de implementatie van een map met bijhorende quest markers allesbehalve ideaal. Ook het managen van alle zeldzame en normal blades kan soms een heel onoverzichtelijk karwei zijn, daar je soms door ettelijke menu's moet browsen om ze juist af te stellen.

Tot slot vonden we het ook niet echt zo tof dat heel wat gedropte items van vijanden of potions van je party members op onbereikbare plaatsen vielen, waardoor je deze onmogelijk kon oppakken. Deze kleine slordigheden zijn uiteindelijk geen al te groot hekelpunt wanneer je naar de totaalervaring kijkt, maar desalniettemin vonden we ze het vermelden waard.

Afsluiten doen we natuurlijk liever op een positieve noot, en dit zeer letterlijk. De soundtrack van Xenoblade Chronicles 2 werd ditmaal verzorgd door heel wat artiesten en groepen onder leiding van Yasunori Mitsuda (Chrono Trigger en de oudere Xeno-games). Hij wist namelijk heel wat talent op te trommelen om maar liefst 120 tracks te voorzien, waarvan zo goed als ieder deuntje van hoogstaande kwaliteit is. Het verkennen van de wereld en het vechten tegen vijanden op deze memorabele muziek komt de sfeer absoluut ten goede en zal vaak met een glimlach op menig gamer zijn of haar gezicht gepaard gaan. 

Conclusie

Xenoblade Chronicles 2 is een zeer meeslepend en memorabele JRPG die liefhebbers tientallen uren zal entertainen. De combat is zeer goed uitgewerkt, de muziek onvergetelijk, het verhaal van hoogstaande kwaliteit en het verkennen van alle titans is op veel momenten een lust voor het oog. De kleine frustraties die allicht door de haastige ontwikkeltijd ontstaan zijn, vormen niet zo een grote domper op de vreugde, maar toch kan het geen kwaad om deze in het achterhoofd te houden. Met Xenoblade Chronicles 2 mag de Switch wederom een game van hoogstaande kwaliteit aan diens portfolio toevoegen.

Positief

  • Verhaal en animatie
  • Gevechtssysteem
  • Fantastische soundtrack
  • Prachtig vormgeven gebieden
Score
89/100

Negatief

  • Enkele kleine frustraties
Grafisch
90%
Geluid
95%
Fun
87%
Gameplay
90%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.