4gamers.be

LEGO Marvel Super Heroes 2

Door valies, 11-12-2017 16:18

LEGO Marvel Super Heroes 2

[gespeeld op PS4]


Zowel Marvel als LEGO genieten van heel wat populariteit en dan is het natuurlijk niet zo gek dat ontwikkelaar TT Games met een derde telg in de LEGO Marvel-franchise komt. LEGO Marvel Super Heroes 2 is het vervolg op nummertje 1, al volgt het chronologisch qua release op LEGO Marvel's Avengers. Nog helemaal in de ban van de recent uitgebrachte film Thor: Ragnarok betreden we met plezier nog eens zelf het Marvel-universum in blokvorm.

De soundtrack van de Guardians of the Galaxy knalt meteen door de geluidsinstallatie, terwijl Star-Lord voorbij vliegt in zijn LEGO blokken-schip. Star-Lord is niet het enige nieuwe personage in deze LEGO Marvel-franchise. De game telt in totaal zelfs 236 Marvel-personages. Kruip in de huid van Spider-Man (2099), Gamora, Captain Marvel, She-Hulk en zo veel meer.

Villain Kang the Conqueror is alle werelden doorheen ruimte en tijd aan het samenvoegen tot één wereld: Chronopolis. Zo wil hij de macht over alles en iedereen verkrijgen. In zijn Chronopolis, dat dienst doet als hub, kan je vrij rondlopen. Je kan naar een volgend level gaan, maar evengoed kan je gewoon wat amok veroorzaken (Hulk smash!), munten verzamelen en challenges aangaan. Deze challenges gaan van bendegroepen die onschuldige omstaanders aanvallen tegenhouden tot een bepaald aantal verschillende dieren berijden. De ene challenge is al wat uitdagender dan de andere, maar ze wisten ons niet echt te verleiden om de levels opzij te zetten. Je zou denken: heel leuk, zo'n relatief grote open wereld/hub, ware het niet dat Chronopolis nogal oninteressant aanvoelt. We gingen liever zo snel mogelijk van het ene naar het andere level, die veel mooier beeldwerk en boeiendere gameplay brengen. 

De levels zelf weten gelukkig wel te boeien. Visueel gezien brengen de levels je doorheen tal van unieke locaties, waaronder het Oude Egypte, New York City, het Oude Westen en zelfs onder water. De ene keer richt de gameplay zich vooral op gevechten, de andere keer meer op puzzels. Met dan een soort van boss fights op het einde van de rit. De puzzels zijn niet super uitdagend, maar omdat ze voldoende variëren, blijft de gameplay toch voldoende leuk. De grootste gameplayvariate dankt de game aan de enorme lijst van speelbare personages. Onze favorieten waren Star-Lord die zijn Walk-man kan bovenhalen, maar ook gewoon erg behendig al vliegend kan schieten en Ms. Marvel met armen als rekkers die fikse vuistslagen uitdelen. Alle speelbare personages hebben zo hun specifieke vaardigheden en eigenaardigheden. Daardoor is er voor ieder wat wils. De moeilijkheidsgraad van de game is eerder laag. Vermoedelijk om de drempel niet te hoog te zetten voor de jongere spelers, maar zo blijft de voldoening laag voor eerder ervaren gamers. Zo heb je bij de boss fights altijd al snel door hoe het zit en wordt het nooit zweten.

Per level kan je tal van zaken verzamelen, zoals op de eerste plaats zoveel mogelijk munten, naar goede gewoonte van eerdere LEGO games. In elk level zit dit keer Marvel-grootheid Stan Lee in nood en kan je hem proberen te redden uit zijn benarde situatie. Na het uitspelen van een level kan je het level opnieuw spelen met vrijgespeelde personages naar keuze. Zo kan je toch nog enkele extra's binnenhalen die je met de vaardigheden van het standaardteam niet het hoofd kon bieden. Zo kan immers niet iedereen alles kapot slaan of alle soorten knoppen bedienen, waardoor de verzamelaars onder ons extra tijd zoet zullen zijn. 

Ook dit keer kan je zelf een LEGO-personage creëren, maar deze keer met meer mogelijkheden en combinaties. Fijn voor wie zich daar graag mee bezig houdt, maar stiekem kropen we toch liever in de huid van de echte Marvel-personages, kwestie van ons geen wannabe-superheld te voelen.

Je kan de game alleen spelen, maar er kan ook op elk moment iemand lokaal meespelen. Met z’n tweeën spelen resulteert in een verticaal splitscreen dat wel erg krap aanvoelt als je het gewoon bent van het hele scherm voor je te hebben. Vooral tijdens gevechten bleek het geringe zicht eerder een last. De game bevat ook nog een Battle Arena die je met tot vier spelers kan betreden. Hierin vecht je voor de Infinity Stones of probeer je kleur te verzamelen.

De voice cast van de vorige game is niet teruggekeerd, door de video game actor strike van Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA). Maar sowieso is het wel wat vreemd om andere stemmen te horen dan je gewoon bent van je favoriete superhelden uit de Marvel-films van de voorbije jaren. De ene stem is al wat beter en overtuigender dan de andere, J. Jonah Jameson, Kang en Thor horen bij de betere, Spider-Man en Groot daarentegen wisten ons het minst te bekoren. De game ademt zoals verwacht de typische LEGO-humor uit en dat werkt erg goed met de Marvel-franchise, die ook niet vies is van wat humor.

Conclusie

Met de 20 beschikbare levels én een gezonde dosis herspeelbaarheid ben je tal van uren zoet in dit gloednieuwe avontuur in het Marvel-universum. LEGO Marvel Super Heroes 2 is een leuke game voor wie de LEGO games graag speelt, maar degenen die de game nog het meest zullen smaken zijn de Marvel-liefhebbers. Verwacht je wel aan een lage moeilijkheidsgraad.

Positief

  • erg veel Marvel-personages
  • verscheidenheid personages en locaties
  • degelijke graphics
Score
72/100

Negatief

  • lage moeilijkheidsgraad
  • challenges niet allemaal even boeiend
  • oninteressante open wereld-hub
Grafisch
80%
Geluid
70%
Fun
75%
Gameplay
70%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.