4gamers.be

Steep: Road to the Olympics

Door YoniVL, 13-12-2017 15:29

Steep: Road to the Olympics

[gespeeld op PS4]


In de maand februari van volgend jaar begeeft het kruim van de wintersporters zich naar Pyeongchang in Zuid-Korea voor de Olympische Winterspelen van 2018. Daar zullen ze strijden voor een gouden medaille, na jaren hard labeur. Ubisoft wil in Steep die gebeurtenis niet aan zich laten voorbijgaan en komt daarom met een uitbreiding die volledig gericht is op de Olympische Winterspelen.

Steep: Road to the Olympics is de nieuwste uitbreiding van de wintersportgame en voegt voor 29,99 euro een heleboel content rond de Winterspelen toe. Om te beginnen krijg je alvast een heel nieuw bergmassief voor de kiezen, waar je weer alles mag ontdekken en aan een pak nieuwe events kan deelnemen. Daarbij krijg je toegang tot alle parcours die ook te vinden zullen zijn op de winterspelen. Heb je dus altijd al eens willen bewijzen dat je een echte Olympische kampioen bent, dan is dit je kans.

De hoofdmoot van de uitbreiding is echter te vinden in het verhaal ‘Become a Legend’. Daarin is het de bedoeling dat je als eerste snowboarder ooit een gouden medaille haalt op zowel de slopestyle als de big air en de halfpipe.

Daarvoor moet je natuurlijk eerst heel wat trainen, deelnemen aan wedstrijden en je ook nog eens door het selectie-event worstelen. Het verhaal van Become a Legend zal je enkele uren zoet houden en zal je skills als snowboarder zeker aanscherpen. Voor ons had het op bepaalde punten wel iets moeilijker mogen zijn. Maar al te vaak bliezen we onze concurrentie volledig weg. Ook vinden we dat grinden net iets teveel punten oplevert in slopestyle. Het kan niet dat immens spectaculaire tricks minder opleveren dan vijf meter op een rail grinden.

Wat ook leuk is in Become a Legend, is de manier waarop er getuigenissen van echte atleten zijn verwerkt. Tussen de verschillende events door zullen snowboarders en skiërs van topniveau, denk daarbij bijvoorbeeld aan Bode Miller en Lindsey Vonn, maar ook jonger talent, hun ervaringen delen over de opbouw naar de Olympische Spelen en de manier waarop je daar mee omgaat. Het zijn slechts korte filmpjes, maar het geeft het hele verhaal een zekere vorm van realiteit.

Voor het overige voegt Road to the Olympics niet zo bijzonder veel nieuws toe. Je kan weer drop zones zoeken, deelnemen aan nieuwe events en andere zaken die al langer in de game aanwezig zijn. De uitbreiding biedt best wat content, maar we hebben toch het gevoel dat het voor deze prijs iets meer mocht zijn. Zo had er bijvoorbeeld iets meer aandacht mogen zijn voor de skiërs.

Conclusie

Steep: Road to the Olympics geeft je de mogelijkheid om als snowboarder op zoek te gaan naar eeuwige glorie op de Olympische Winterspelen en het voegt daarvoor een volledig nieuwe gebergte toe. Jammer dat er niet iets meer aandacht is voor de skiërs en dat er buiten 'Become a Legend' weinig echt vernieuwende content aanwezig is.

Positief

  • Become a Legend
  • Nieuwe bergen
  • Ervaringen echte skiërs
Score
74/100

Negatief

  • Duur
  • Weinig aandacht voor skiërs
Grafisch
80%
Geluid
80%
Fun
74%
Gameplay
75%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.