4gamers.be

World of Warriors

Door YoniVL, 21-03-2018 14:50

World of Warriors

[gespeeld op PS4]


World of Warriors verscheen enkele jaren geleden al op mobiele toestellen, maar nu heeft de game ook zijn weg gevonden naar PS4. Net als in de mobiele versie zal je vechtersbazen van over heel de wereld en uit verschillende tijdsperiodes kunnen verzamelen, om het onderling uit te vechten.

In World of Warriors worden dus de beste krijgers allertijden naar een plek geroepen, om het daar onderling uit te vechten. Jij krijgt als speler de mogelijkheid om al die verschillende krijgers in te zetten. Beginnen doe je met twee warriors, die je aan het begin van het spel krijgt. Tijdens het spelen moet je dan voldoende ‘honour stones’ verzamelen, om nieuwe warriors vrij te spelen. Telkens je een nieuw mannetje toevoegt, stijgt wel het aantal stenen dat je nodig hebt voor nieuwe mannetjes. Hoe langer je speelt, hoe meer tijd je dus zal moeten investeren om een nieuw personage te krijgen. Alles samen kan je 40 krijgers verzamelen.

World of Warriors screenshot

Die stenen zijn niet het enige materiaal dat je moet verzamelen. Tijdens de gevechten verschijnen er schatkisten waar materialen inzitten, die je nodig hebt om wat items te maken voor je vechtersbazen, zodat ze wat sterker voor de dag kunnen komen. In de mobiele versie van de game zijn al die zaken via microtransacties te verkrijgen, maar aangezien World of Warriors op PS4 29,99 euro kost en dus niet free-to-play is, hebben de ontwikkelaars besloten om die microtransacties weg te nemen.

Om je warriors sterker te maken, moet je natuurlijk niet enkel rekenen op allerhande items. Ze kunnen ook stijgen in level, waardoor hun health en hun kracht zal stijgen en ze meer vaardigheden krijgen. Experience verzamelen doe je door ze mee in een gevecht te nemen en afhankelijk van hun acties daar, kunnen ze nog wat extra puntjes verdienen.

World of Warriors biedt je dus best wat diepgang op het vlak van het uitbouwen van je troepen, maar dat is spijtig genoeg minder het geval in de gameplay, waar al snel duidelijk wordt dat je hier te maken hebt met een game die ook op mobiele toestellen moest werken. Gevechten bestaan zo veelal uit het spammen van een bepaalde aanval en op tijd gaan lopen wanneer je tegenstander de aanval inzet. Jammer genoeg komt er voor de rest weinig tactiek bij kijken. World of Warriors gedraagt zich dan ook als de meest eenvoudige brawler die je maar kan vinden. Stel je geen combat voor zoals in een goede action-RPG, maar denk aan een mobiele game waar alles eenvoudig wordt gehouden, omdat je nu eenmaal minder mogelijkheden hebt op vlak van controls. Je hebt twee aanvallen en een superaanval. Daarnaast kan je dodgen en sprinten. Je kan ook combo's uitvoeren, maar die stellen over het algemeen nogal weinig voor.

World of Warriors screenshot

Nochtans probeert World of Warriors je wel te laten nadenken. Zo heb je af en toe gevechten waar je niet gewoon 1vs1 moet spelen, maar waar je een bepaald doel hebt, zoals het verslaan van een spin. Jammer genoeg is ook dat meestal te eenvoudig. Ook de extraatjes die de verschillende arena’s met zich meebrengen en die het gevecht serieus kunnen doen kantelen, zijn meestal te hard in het voordeel van de speler, vooral dan omdat de AI er niet bepaald handig mee omspringt.

De campagne mode van World of Warriors draagt ook die ‘mobiele game’-stempel. Zo kan je in elk level drie sterren verzamelen, maar is het al voldoende om gewoon het hoofddoel te bereiken om de volgende level vrij te spelen. Het is duidelijd de bedoeling dat je later nog eens terugkomt om die extra doelen te behalen, waardoor je natuurlijk weer wat extra materialen weet vrij te spelen. Echt interessant zijn die extra doelen niet, wat je ook niet bepaald aanzet om de game diepgaand te spelen.

Gelukkig moet je World of Warriors niet altijd alleen spelen. Zo kan je er voor kiezen om samen met een vriend in co-op aan de slag te gaan of kan je met vier spelers tegen elkaar spelen. De game bevat ook een online aspect, waar je zowel een losse match kan uitvechten als een plaats op de leaderboards kan proberen te bemachtigen.

Grafisch heeft World of Warriors die typische cartoony uitstraling die je wel meer tegenkomt bij mobiele games. Ook hier springt het dus niet echt uit de band.

Conclusie

World of Warriors is een leuke game, wanneer je het plaatst in de context van een mobiele game. Voor op PS4 zien we de aantrekkingskracht niet echt, vooral omdat de gameplay nogal snel repetitief wordt en de kans groot is dat je naar het einde van de game flink moet grinden om de items, personages en materialen te krijgen die je wil hebben.

Positief

  • 40 warriors
Score
62/100

Negatief

  • Saaie gameplay
  • 'mobiel' gevoel
Grafisch
70%
Geluid
70%
Fun
60%
Gameplay
60%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.