4gamers.be

Dragon's Crown Pro

Door YoniVL, 08-05-2018 16:00

Dragon's Crown Pro


Een kleine vijf jaar geleden verscheen op PS3 en PS Vita Dragon’s Crown, een 2D hack ’n slash RPG van de Japanse ontwikkelaar Vanillaware. De game werd toen goed onthaald en nu hebben de makers besloten om met Dragon’s Crown Pro een verbeterde versie naar PS4 te brengen.

Die verbeterde versie moet het vooral hebben van visuele aanpassingen, want op vlak van gameplay speelt deze Dragon’s Crown Pro nog exact hetzelfde als het origineel. Die gameplay doet terugdenken aan klassieke sidescrollers uit het verleden, zoals pakweg Golden Axe. Je doorzoekt daarbij steevast een bepaalde regio, terwijl je onderweg flink wat vijanden een kopje kleiner maakt en heel wat loot verzamelt. Op het einde van elke regio krijg je dan weer te maken met een eindbaas. Je krijgt doorheen de game natuurlijk ook heel wat zijmissies, waarbij je bepaalde regio’s opnieuw zal moeten bezoeken.

Dragon's Crown Pro screenshot

Gelukkig moet je niet alleen op pad, want je kan steeds drie medestanders meenemen. Die kunnen door de computer bestuurd worden, maar je kan ook gewoon drie vrienden inschakelen. Wil je in co-op spelen, dan kan dat zowel lokaal als online. Speel je met vier spelers tegelijk, dan mag je je wel aan heel wat chaos op je scherm verwachten. Dragon’s Crown speelt immers als een hack ’n slash uit de oude doos en dat wil zeggen dat er flink wat vijanden op je scherm worden getoverd en dat jij ook stevig wat aanvallen moet uitvoeren.

Vertrek je toch alleen op pad, dan zal je na verloop van tijd toch nieuwe partners aan je zijde krijgen die worden toegevoegd wanneer de tegenstand te zwaar wordt. Zo kom je niet plots voor een grote verrassing te staan. Jammer genoeg wil dat ook zeggen dat je er voor elke missie aan moet denken om je team samen te stellen, want wanneer je terugkomt in het dorp, trekken je vrienden steevast naar de herberg om daar hun dorst te laven. Tijdens je missies zal je trouwens ook skeletten vinden, die je in de tempel opnieuw tot leven kan brengen, om zo nieuwe vrienden te maken.

Dragon's Crown Pro screenshot

De personages in Dragon’s Crown zijn opgedeeld in zes verschillende klassen, met allemaal hun sterktes en zwaktes. Sommige personages zijn sterk, maar traag. Andere kunnen dan weer weinig verdragen, maar kunnen wel uitpakken met sterke spreuken en ga zo maar door. Bij de start van het spel kan je zelf kiezen wie je gebruikt en ook je team kan je samenstellen uit die personages. Je kan ook meerdere spelers van hetzelfde type gebruiken.

Een ander belangrijk onderdeel van Dragon’s Crown is de loot. Je zal doorheen je missies heel wat objecten verzamelen, die je voor veel geld kan verkopen of gewoon zelf kan gebruiken. Je moet wel altijd eerst de beslissing nemen of je de stats van een nieuw item kenbaar wil laten maken of niet. Dat kost je ook weer wat geld. Je kan het echter ook verkopen zonder ooit te weten wat je echt in handen had.

Het is echter ook bij die loot dat de problemen met de menu’s en de interface het meeste naar boven komen. Dragon’s Crown is niet altijd even handig in het tonen van stats en alle andere informatie die op een bepaald moment wel nuttig kan zijn. Daarvoor moet je iets te veel over en weer klikken en zaken onthouden, zodat je echt te weten komt wat je wil weten. Het overzicht is zo al snel zoek. Het is ook een probleem dat in deze Dragon’s Crown Pro had opgelost kunnen zijn, maar de makers hebben zich enkel op het audiovisuele gestort.

De meest opvallende vernieuwing zijn natuurlijk de graphics. De omgevingen in de game waren al mooi vormgegeven, maar zijn nu nog strakker en de kleuren springen echt van je scherm. Heb je bovendien een 4K-tv, dan kan je helemaal genieten van de verbeteringen die zijn doorgevoerd. Daarnaast werd alle muziek ook opnieuw opgenomen, ditmaal met een concert. Het zorgt er voor dat de muziek nog net iets mooier door de speakers schalt.

Conclusie

Dragon's Crown Pro is voornamelijk een stuk mooier dan het origineel. De basisgameplay zit nog altijd goed, maar jammer genoeg hebben de ontwikkelaars niet de moeite gedaan om ook enkele kleine verbeteringen op dat vlak door te voeren. Zo zijn de menu's en de interface nog altijd redelijk onoverzichtelijk.

Positief

  • Visueel mooi
  • Sterke soundtrack
Score
75/100

Negatief

  • Geen verbeteringen aan gameplay
Grafisch
81%
Geluid
80%
Fun
74%
Gameplay
75%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.