4gamers.be

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy

Door Vancha, 18-05-2018 19:08

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy

[gespeeld op Nintendo Switch]


Naruto kent reeds een lange geschiedenis met Nintendo, maar helaas was de populairste reeks, Ultimate Ninja Storm, niet voor Nintendo besteed. Dankzij de Switch komt hier gelukkig een eind aan en krijgen we de eerste drie games nu ook op de nieuwste console van Nintendo  De games verschenen eerst op PS3 en Xbox 360 en werden later ook al geport naar PS4 en Xbox One, maar krijgen nu dus nog eens een nieuw leven.

Aangezien het een port van een PS4-titel is vraag je je vast af hoe het speelt in de verschillende modi van de Switch. In handheldmode moest de resolutie helaas teruggeschroefd worden naar 540p, wat gelukkig iets betert als je docked speelt. Sla echter nog geen alarm, want zelfs met een mindere resolutie spelen en zien de games er nog steeds visueel fantastisch uit. Dat is vooral te danken aan de cel-shaded graphics, die het geheel visueel hoogstaand houden.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy screenshot

Iedere game houdt daarnaast een 30 frames per seconde vast, met slechts een klein dipje her en der in cutscenes. Iedere game speelt gelijkaardig aan de ander, met kleine tweaks weliswaar. In iedere game speel je in 3D arena’s en kun je van een-tegen-een tot drie-tegen-drie gevechten houden, met alle sharingans, jutsu’s en summoning krachten die voorkomen in de serie.

Het meest indrukwekkende is dat ook tijdens super moves de framerate telkens stabiel blijft. Een enorme explosie creëren of een gigantisch beest op het scherm tevoorschijn komen is nu toch wel zwaarder dan enkele normale aanvallen uit op het scherm te toveren. Het is dan ook knap dat de Switch hier geen moeite mee heeft.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy screenshot

Achter al de sensatie op de handheld of tv zit er een diep combat system dat gemakkelijk te leren is en moeilijker te beheersen. Iedere knop heeft een functie zoals aanvallen, dodgen, een projectiel werpen en chakra bijladen. Met de normale aanvalknop kun je al prachtige combo’s tevoorschijn toveren, maar de echte meesters zullen continu dodgen, ultimate’s aan combo’s rijgen, achter anderen teleporteren en ga zo maar door. Iedere ultimate en super move activeer je ook op dezelfde manier, wat een goede beslissing is als je weet dat je tientallen verschillende personages hebt. Dit houdt de focus meer op de strategie dan op duizenden toetsencombinaties.

Van ieder snufje gebruik maken om te winnen kan soms cruciaal zijn. Zo heb je bijvoorbeeld drie items die je kan gebruiken variërend van bommetjes tot chakra boosts, defense boosts enzovoort. Ze doen niet veel extra, maar het kan in een close match het verschil zijn tussen winst of verlies. Ook kun je tot twee helpende personages aan je zijde hebben die je met een druk op de knop komen helpen om ook even een aanval uit te voeren. Ieder personage heeft een andere aanval en deze kunnen soms wel erg handig zijn. In deze game kun je in tegenstelling tot Ultimate Ninja Storm 4 ze niet permanent wisselen, wat de strategie weer wat anders maakt.

De drie games geven in de story mode elk een ander deel van het verhaal weer. Beginnend van het begin van de serie tot en met vrij dicht bij de finale. Iedere story mode kan ook zo’n 10 tot 20 uur duren, afhankelijk van het aantal zijmissies of quests die je nog wil volbrengen. In iedere game kan je ook een groot aantal personage vrijspelen en selecteren om mee te spelen, van een 25-tal in de eerste game tot ongeveer 80 in de derde game. Ieder personage kom je dan ook nog eens tegen in de serie, van de zijpersonages tot de grote kaiju-achtige transformaties die Naruto en co ondergaan.

De serie op zich heeft altijd al goed gespeeld en goede scores gehaald, momenteel zouden we dit opnieuw kunnen geven, ware het niet van de online functionaliteit. Deze is tot op dit moment vrij laggy tot zelfs pauzerend traag. Zelfs met een sterke en stabiele netwerkverbinding lijkt het maar zelden goed te lukken om een match normaal te spelen. Als Bandao Namco dit kan fixen in een update zou het geweldig zijn. Momenteel kan je het misschien houden op de lokale multiplayer en de story mode die de games te bieden hebben. 

Conclusie

Indien je Naruto-fan bent dan is deze bundel gemaakt voor jou, met drie van de beste Naruto games in jaren om je uren mee bezig te houden. Indien je een fervente online speler bent hou je de games misschien best nog even opzij tot het online gedeelte vlotter speelt.

Positief

  • Prachtig beeld
  • Ninja Storm 1, 2 en 3
  • Speelt super
Score
76/100

Negatief

  • Online lag
  • Geen 4e game
Grafisch
82%
Geluid
80%
Fun
74%
Gameplay
78%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.