4gamers.be

Mario + Rabbids Kingdom Battle: Donkey Kong Adventure

Door Vancha, 04-07-2018 15:24

Mario + Rabbids Kingdom Battle: Donkey Kong Adventure


Mario + Rabbids: Kingdom Battle was voor ons en vele anderen een verrassing van formaat vorig jaar. Het bracht het XCOM-genre naar de Switch en zorgde voor een tactische game die we van Mario en co. niet gewend zijn. Nu zijn we een jaartje verder en Ubisoft staat weer voor onze neus, dit keer met een tros bananen om ons naar de wereld van Donkey Kong te brengen.

De DLC Donkey Kong Adventure kun je enkel verkrijgen als je de originele game ook bezit. Het verhaal begint nadat Beep-O en Rabbid Peach per ongeluk terug in de wasmachine belanden. Nadat ze geland zijn in de wereld van Donkey Kong, komen ze al snel de grote aap zelf tegen en een Rabbid die afstamt van Cranky Kong. Met zijn drieën moeten ze nu de strijd aangaan om een opgepompte Rabbid Kong te stoppen en Donkey Kong's thuiseiland te redden.

Dat je met drie personages bent, wil al meteen zeggen dat je niet kan wisselen van personages tussen gevechten door. Dit heeft tot gevolg dat er minder herspeelbaarheid in deze zes uur durende uitbreiding zit. De animaties en de hilariteit zijn echter wel van de bovenste plank en je moet het gezien hebben om in te zien hoe goed het wel niet is.

De grootste vernieuwing is Donkey Kong zelf: dit sterke en unieke personage is een echte tank en kan daarbij veel klappen incasseren. Ook zijn wapen is anders. In plaats van een normaal wapen gebruikt hij een boomerang-banaan die kan afketsen naar andere vijanden indien ze in de buurt van elkaar staan. Het wordt al helemaal gek als je de Kong tegen iemand laat lopen. In plaats van hen te tacklen slaat hij hen tot een bal en neemt hij hen mee naar een nieuwe plaats, smijt hen weg of tegen een andere vijand waardoor ze bij elkaar staan. Eveneens kunnen zo ook Cranky Rabbid en Rabbid Peach een lift krijgen. Ook normale blokken en power blokken kan hij op diezelfde manier meenemen, wat handig is als je een honing- of vuurblok naar de vijand wilt smijten om te laten ontploffen.

Daar bovenop kan Donkey Kong ook midden in een groep vijanden staan en op de grond slaan zoals in Smash Bros. om iedereen rond hem in razernij te raken. Aangezien Donkey Kong dus voornamelijk van dichtbij effectief is, is het leuk om te weten dat hij ver kan lopen en dat er nu ook jump pads zijn waardoor Donkey Kong via lianen snel van de ene kant naar de andere kant van de map kan koemn, wat Donkey Kong uiteindelijk een idioot grote loopafstand geeft. Er waren zelfs enkele battles waarin we in één beurt een volledig rondje rond de map konden slingeren en lopen, wat misschien iets te veel van het goede was.

Cranky Kong is ook perfect om van dichtbij te gebruiken. Hij gebruikt een shotgun en granaten voor area of effect damage en kan vijanden in slaap praten met saaie verhaaltjes. Ook als Donkey Kong hem in de lucht smijt door hem op te pakken, schiet hij nog eens op de grond naar de vijand, wat hem een geduchtpersonage maakt en teamwork belangrijker maakt dan je zou denken.

De campaign speelt zich af over 20 gevechten, telkens variërend van opdracht zoals het achtervolgen van vijanden, een bepaalde plaats bereiken of een zone verdedigen. Mensen die de originele game uitgespeeld hebben zullen ook enkele nieuwe personages tegenkomen, al zijn er ook veel trouwe vijanden terug van weggeweest. Een grote uitdaging gaf deze game ons echter niet, al kan dat misschien zijn omdat we de game reeds gespeeld hebben.

De wereld van Donkey Kong is even gevarieerd en rijk aan detail als het hoofdspel. Elk van de vier hoofdstukken spelen zich af in andere omgevingen, van tropisch tot jungle tot ondergronds. Alles is rijk aan kleur en Rabbids zijn nog steeds op de achtergrond bezig met wat Rabbids zoal doen in hun vrije tijd. Ook de muziek is terug van topkwaliteit, nu met meer Donkey Kong beat achter de noot.

Naast het hoofdverhaal, dat wat simpeler is dan het hoofdspel, zijn er ook moeilijkere challenge missies te spelen en gedurende je tocht zul je opnieuw met puzzels geconfronteerd worden die je kan klaren om nieuwe puzzels of kisten vrij te spelen. Nu en dan zijn er ook geheugenspelletjes die kunnen gaan van ronduit simpel tot vrij uitdagend om te vervolledigen, maar geen van hen is een onmogelijke taak.

Donkey Kong Adventure is een prachtig extra verhaal voor een al vrij perfect spel. Moest deze game standalone uitgebracht zijn; zou het ook volledig aan te raden zijn. Donkey Kong is een perfect nieuw personage, al lijkt hij soms misschien net iets te krachtig vergeleken met je andere personages. Helaas is de herspeelbaarheid ook iets lager door minder speelbare personages.

Conclusie

Donkey Kong Adventure is de beste uitbreiding die we konden verwachten voor Mario + Rabbids. De herspeelbaarheid is misschien iets minder, maar de nieuwigheden die Donkey Kong en Cranky Kong bieden maken dit avontuur een must-have voor fans van het origineel.

Positief

  • Variëteit in omgeving
  • Donkey Kong en Cranky Kong
  • Voelt als een nieuwe game
Score
83/100

Negatief

  • Donkey Kong iets te sterk
  • Soms iets te simpel
Grafisch
88%
Geluid
90%
Fun
85%
Gameplay
82%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.