4gamers.be

Mega Man 11

Door YoniVL, 18-10-2018 14:16

Mega Man 11


Mega Man is een reeks waar gamers altijd een beetje een haat-liefdeverhouding mee hebben gekend. Er zijn de fans die kunnen genieten van de hoge moeilijkheid, maar ook tegenstanders die vinden dat het allemaal wat ver gaat soms. Ook bij de liefhebbers kan de liefde al eens omslaan in haat, wanneer dat ene level maar niet wil lukken. In Mega Man 11 is dat niet anders.

Naar de komst van Mega Man 11 werd door de fans een beetje meewarig uitgekeken. Het was om te beginnen al flink wat jaren geleden dat er nog eens een game in de hoofdreeks was verschenen en bovendien werd er duidelijk gekozen voor een volledig andere grafische stijl. Fans vreesden dan ook dat er heel wat zaken zouden veranderen.

Mega Man 11 screenshot

Die fans kunnen we echter geruststellen. De game ziet er dan wel anders uit, maar speelt nog steeds grotendeels op dezelfde manier. Je moet je nog steeds door een tiental aartsmoeilijke levels worstelen, terwijl je een boel robots redt en uiteindelijk Dr. Wily moet verslaan. Onderweg krijg je een pak nieuwe wapens in je handen en zal je ongetwijfeld ook heel wat vloeken, omdat je nog maar eens helemaal van vooraan moet beginnen. Het verhaal is dan ook bijzonder eenvoudig, met Wily die een boel robots kidnapt en ze vervolgens tegen Mega Man uitspeelt.

De levels in Mega Man 11 zijn vrij lang, wat wil zeggen dat je echt flink op je tanden zal moeten bijten om te overleven. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je langer kan overleven. Om te beginnen zijn er vier moeilijkheidsgraden en kan je wat hulpmiddeltjes kopen, al moet je dan natuurlijk eerst voldoende currency verzamelen door de levels te spelen. Daarnaast heb je nog het Double Gear-systeem, de grootste gameplayverandering in Mega Man 11.

Mega Man 11 screenshot

Double Gear is een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om tijdelijk sneller te bewegen of om meer kracht door je wapens te sturen. Vooral dat eerste is mooi meegenomen op momenten waar kleine vergissingen er voor kunnen zorgen dat je onmiddellijk het loodje legt. Let wel op dat je het systeem niet te lang gebruikt, want dan oververhit het en moet je redelijk lang wachten tot het terug werkt. Wanneer je bij een moeilijke eindbaas bent, is dat niet iets dat je wil meemaken.

Die Double Gear is wel geen systeem dat je altijd en overal zal redden. Aangezien je in Mega Man 11 de vrije keuze hebt in welk level je wil spelen, zal je ook moeten experimenteren, om zo uit te zoeken welke volgorde de beste is. Soms heb je een bepaald wapen nodig om een baas eenvoudig te verslaan, maar daarvoor moet je dan weer eerst een andere baas verslagen hebben. Mega Man 11 is zo niet enkel een aartsmoeilijke game, maar ook gewoon een zoektocht naar de juiste oplossing om de game uit te spelen, zonder dat je helemaal gek wordt van frustratie.

Mega Man 11 screenshot

We hadden het eerder al over de graphics, die een volledig andere richting uitgaan ten opzichte van de oude games. Alles ziet er een stuk meer cartoony uit en dat is toch even wennen, maar de nieuwe stijl is zeker niet slecht. Wat wel van mindere kwaliteit is, is het geluid. De soundtrack is om te beginnen al niet echt memorabel, maar de voice-acting is echt ongehoord slecht. Ook tijdens het gamen heb je na een tijdje wel voldoende ‘speed force!’ gehoord wanneer je de Double Gear in werking laat treden.

Slaag je er in om de hoofdmode tot een goed einde te brengen, dan krijg je toegang tot een aantal nieuwe missies, waarin de uitdaging nog wat groter wordt. Zo kan je alle bazen opnieuw uitdagen en proberen om ze zo snel mogelijk te verslaan.

Conclusie

Mega Man 11 is niet bepaald vernieuwend te noemen, ondanks de nieuwe grafische stijl, maar dat wil niet zeggen dat het een slechte game is. Fans van de reeks en van aartsmoeilijke games zullen er immers opnieuw hun gading vinden en dankzij de verschillende optionele hulpmiddelen en moeilijkheidsgraden kunnen ook minder geoefende gamers van het spel genieten. Alleen jammer dat het geluid niet echt om over naar huis te schrijven is.

Positief

  • Toegankelijk, maar nog steeds aartsmoeilijk
  • Double Gear
Score
73/100

Negatief

  • Zwak geluid
Grafisch
72%
Geluid
60%
Fun
73%
Gameplay
75%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.