4gamers.be

LEGO DC Super-Villains

Door valies, 29-10-2018 16:34

LEGO DC Super-Villains

[gespeeld op PS4 Pro]


Ja-ha weer een LEGO game, maar dit keer eentje die ons de kans geeft om in de huid te kruipen van DC's meest iconische antihelden. Genoeg reden dus om nog eens een LEGO game te doorploegen. Plus het is tien jaar geleden dat LEGO Batman: The Videogame uitkwam, misschien ook een goede reden om nog eens het DC-universum te betreden.

Op een dag verdwijnt de hele Justice League en neemt per toeval (of niet) het zelfgenoemde Justice Syndicate, dat van een parallel universum komt, hun plaats in. Het leven gaat verder wat de Gotham City-burger betreft, maar het zaakje stinkt. Al snel komen Harley Quinn en bevriend gespuis er op uit dat de Justice Syndicate nog ergere criminelen zijn dan henzelf. Het zogezegde Justice Syndicate huist onder meer Ultraman (Superman met een vette U op de borst), Power Ring (een poging tot Green Lantern) en Sea King (Aquaman’s equivalent), allen beter gekend als leden van de Crime Syndicate. Niks te Justice dus. Hoog tijd voor de Injustic League om bedriegers Justice Syndicate op te ruimen en zo zelf weer ‘s werelds grootste criminelen te kunnen zijn. Maar eerst even alle villains verzamelen.

Dit is waar ook wij in het plaatje komen. We mogen meteen een antiheld naar keuze maken in de Character Creator. Denk aan het kiezen van cosmetische zaken van zowat elk lichaamsdeel dat in het echt ook een stuk lego is. Uiteraard ook de kledij, allerlei accessoires, alsook het gedrag en de stem van je antiheld. Met het allerbelangrijkste: het wapen en de abilities van je antiheld. Denk aan supersonische snelheid of bijvoorbeeld ogen met laserstralen, waarom ook niet. De Character Creator biedt een heleboel mogelijkheden om een unieke antiheld uit de mouw te schudden. Leuk voor de creatievelingen. Wie hier echter geen zin in heeft, kan opteren voor een random personage. Je eigen creatie komt regelmatig in het middelpunt van de game, omdat net hij een bepaalde speciale actie moet ondernemen, dus je maakt hem niet voor niets.

Het verhaal brengt ons naar Gotham City, Arkham Asylum, Metropolis, Stryker’s Island en tal van andere beruchte DC-plekken. Ook een heleboel DC-personages passeren de revue, allemaal erg herkenbaar én aangevuld met de typische komische LEGO-twist. De kleuren spatten van het scherm en elk level ziet er erg goed uitgewerkt uit, met zo goed als alles opgebouwd uit LEGO-blokken. 

LEGO DC Super-Villains bouwt zoals verwacht verder op de welgekende formule van de LEGO games. Je loopt doorheen een heleboel levels waarin je alles aan diggelen slaat om LEGO-centjes te verzamelen, het opneemt tegen de vijand en puzzels oplost om zo progressie te maken. Ook dit keer kan je doorheen een hub struien om van het ene naar het andere level te gaan, of gewoon wat rond te rennen. Neem even de trein, vlieg ergens naartoe of neem de auto. Ook zijn er weer collectibles te verzamelen. Je leest het, verschil met ander LEGO-games zijn miniem, het grootste verschil is de Character Creator. Kleine tweaks zijn aanwezig in puzzels of de manier waarop je de special power van een personage oproept, maar van grote vernieuwing kunnen we niet spreken. Ook is de moeilijkheidsgraad niet super hoog, maar dat heeft ook deze keer weer te maken met het feit dat de LEGO-games perfecte gezinsgames zijn.

Personages hebben een verschillende vechtstijl en speciale vaardigheden. Zo is het bijvoorbeeld erg leuk om te spelen met Scarecrow, die zijn fear gass handig kan inzetten of gewoon ook even een hallicuniatie kan tevoorschijn toveren dat de tegenspeler de schrik op het lijf jaagt. Harley Quinn is dan weer aanstekelijk optimistisch de gehele game door. De Joker kan zijn Chattering Teeth op pad sturen en deze laten ontploffen. De ene kan vliegen, de andere kan lasers uit de mouwen schudden. Kortom, elk personage heeft zo zijn kunstjes die je handig zal kunnen inzetten voor het verslaan van vijanden en het oplossen van puzzels. Ook is er wel eens een level waarin de gameplay lichtjes verandert, waar je bijvoorbeeld vliegen moet of je in een megatank alles kan kapotschieten. Net als voorgaande games speelt ook deze telg erg leuk met z'n tweeën in coöp-modus, waar je elk moment kan invallen of uitgaan.

Het stemmenwerk in de game is kwaliteitsvol, met als kers op de taart Mark Hamill als de Joker. Ook andere stemacteurs van de DC-tekenfilmseries namen hun rollen op in de game. Qua soundtrack is de game gezegend met leuke tracks, met als meest prominente de Joker and the Thief van Wolfmother, dat je meteen zin doet krijgen om heel wat amok te zaaien.

Conclusie

TT Games heeft prachtig gebruik gemaakt van hun DC-licentie. Ondanks dat ook deze telg geen grootse vernieuwing brengt, slaagt de game er toch in te entertainen. De combinatie DC én LEGO-humor maakt dat de game bruist van de charme. Het is leuk om een keer in de huid te kruipen van de alombekende, maar ook de iets minder bekende, DC-antihelden.

Positief

  • heel veel DC-inhoud
  • eindelijk in de huid kruipen van antihelden
  • verscheidenheid personages en locaties
  • humor
Score
78/100

Negatief

  • weinig vernieuwing
  • lage moeilijkheidsgraad
Grafisch
85%
Geluid
85%
Fun
80%
Gameplay
75%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.