4gamers.be

Spider-Man: The Heist

Door YoniVL, 01-11-2018 00:00

Spider-Man: The Heist


Insomniac wist een tijdje geleden zowat iedereen te verbazen met een eigen Spider-Man game. Niet dat we geen goed spel hadden verwacht, maar de verwachtingen werden meer dan ingelost. Het is dus geen wonder dat zowat iedereen zat te wachten op de eerste uitbreiding, waarin we dieper ingaan op de relatie tussen Spider-Man en de Black Cat.

Wie de comics of de cartoons van Spider-Man niet echt kent, die is misschien niet helemaal bekend met de relatie tussen Spider-Man en Black Cat. Die is altijd vrij ingewikkeld geweest en ooit waren ze zelfs een koppel, iets waar ene MJ Watson niet graag aan wordt herinnerd. Om eerlijk te zijn, zijn wij echter altijd vrij grote fan geweest van ‘Spider-Cat’ en we keken dus extra uit naar deze uitbreiding.

In The Heist, zoals de uitbreiding heet, zetten we de achtervolging op Black Cat in. Zij pleegt doorheen New York een aantal inbraken. Daarbij gaat ze aan de haal met USB-sticks waar blijkbaar belangrijke informatie op staat voor de Maggia, een maffiafamilie. Al snel wordt duidelijk dat Black Cat dit doet in opdracht van Hammerhead, een andere superschurk. Het is de taak van Spider-Man om uit te vogelen waarom ze samenwerkt met Hammerhead. Al snel komt hij terecht in een verhaal waar Felicia ‘Black Cat’ Hardy duidelijk aan de touwtjes trekt.

Het verhaal van The Heist is eigenlijk flinterdun en dat is ook niet verwonderlijk, aangezien deze DLC je slechts enkele uurtjes aan de praat zal houden. Gelukkig zijn er de interacties tussen Felicia en Peter, die het allemaal wat interessant houden. Zo wordt voor ons nog maar eens duidelijk dat Mary Jane eigenlijk een vrij saai personage is, maar goed, dat is niet haar schuld.

Naast het verhaal brengt The Heist ook enkele zijmissies met zich mee. Zo duikt Screwball terug op en heeft ze enkele challenges meegebracht. Die challenges zijn weer niet van de poes, maar het is wel de ideale manier voor gamers om wat extra challenge tokens te verzamelen, om zo alle suits vrij te spelen. Daarnaast kan je ook een aantal schilderijen gaan zoeken, die ooit zijn verstopt door de originele Black Cat, de vader van Felicia.

Veel meer valt er niet te doen in The Heist en buiten een paar nieuwe suits wordt er ook weinig toegevoegd aan de game. Aangezien je na enkele uurtjes al helemaal rond bent met de DLC, kunnen enkel spreken van een teleurstelling en dat is best jammer voor een game die eerder zo’n sterke indruk op ons naliet.

Conclusie

Spider-Man was een bijzonder sterke game en de verwachtingen voor de DLC lagen dan ook bijzonder hoog, maar die worden jammer genoeg niet ingevuld. Er is heel weinig te doen en het verhaal is bijzonder mager. Hopelijk wordt dat beter in de twee volgende episodes, want nu voelt het allemaal nogal matig aan.

Positief

  • Black Cat
Score
70/100

Negatief

  • Flinterdun verhaal
  • Weinig te doen
Grafisch
85%
Geluid
85%
Fun
70%
Gameplay
85%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.