4gamers.be

Just Dance 2019

Door valies, 14-11-2018 12:13

Just Dance 2019

[Gespeeld op PS4 Pro]


Voor wie nog snel legendarische danspasjes wil trainen voordat de feestdagen en bijhorende feestjes ons rond de oren vliegen: geen paniek, Ubisoft is er met zijn jaarlijkse Just Dance-editie weer mooi op tijd bij. Benen insmeren en dansen maar.

Voor wie nieuw is in de Just Dance-reeks, Just Dance is een motion-based game waarin je choreografie voorgeschoteld krijgt, die je zo goed mogelijk moet nadoen in ruil voor punten. Je speelt de game met familie en vrienden of helemaal alleen. Wij mochten de PS4-versie aan de tand voelen, waarbij de PlayStation Camera, PlayStation Move of de Just Dance app (Android en iOS) kunnen gebruikt worden om je bewegingen te registeren. De Switch en Wii U zijn niet langer compatibel met de app voor Just Dance 2019, hou daar rekening mee moest je één van deze versies in huis halen.

De PS4-versie speelt het meest aangenaam met de PlayStation Move in de hand. Net als bij de vorige editie, hangt het goed registereren van je bewegingen via de Camera iets te hard af van het licht waarin je speelt. Een gsm zit dan weer niet zo goed in de hand wanneer je aan het dansen bent. Maar voor wie geen Camera of Move in bezit heeft, niet getreurd, de app op zich werkt prima en is erg intuïtief. 

Net als vorig jaar is er een kindersectie aanwezig. De kindersectie biedt choreografieën aan op maat van kinderen, met een kindvriendelijk scoresysteem waar zelfs de foutste dansbeweging slechts een "haha" op het scherm tovert. We lieten een 4- en 5-jarige de kindersectie uittesten en dat verliep vlot zonder al te veel uitleg. Just Dance 2019 slaagt er net als vorig jaar in ook de allerjongsten enthousiast te houden met een erg toegeeflijk scoresysteem en makkelijke dansbewegingen. Oudere kinderen zullen wellicht op zoek gaan naar meer uitdaging buiten de kindersectie, en daar zullen ze het ook vinden.

In de gewone gameplay-sectie werden de liedjes onderverdeeld in moeilijkheidsgraden. Dansen kan dus perfect op je eigen niveau. Elke speler kan ook een eigen profiel  ofte "Dancer Card" aanmaken, met een naam, avatar en sinds dit jaar ook een titel, waaronder “The Festive Dancer” en “The Rising Newcomer”. Zo'n profielen zijn super handig wanneer je met een bende aan het dansen gaat, want switchen van profiel gaat vlot bij het aanvangen van elke song.

Qua muziek mag je denken aan aanstekelijke nummers zoals Bum Bum Tam Tam, Finess (Remix) van Bruno Mars ft. Cardi B., I Feel It Coming van The Weeknd, maar even goed ook aan Un Poco Loco van Disney's Coco. De favoriet van de kindjes die we lieten spelen, was Mi Mi Mi van Hit The Electro Beat. Daarmee is Blue (Da Ba Dee) van Eiffel 65 van Just Dance 2018 helemaal van de troon gestoten. Je kan liedjes aanduiden als favoriet, zodat deze in een playlist terecht komen, maar de game zelf biedt ook playlists aan, waaronder eentje met liedjes waarvan Just Dance denkt dat het jouw ding zou zijn. Evengoed is er ook een playlist van populaire songs in ons land, Disney of eentje vol Summer Vibes voor al wie snakt naar zon en strand. Ook kan je voor de Sweat-modus van een song gaan, om extra calorieën te verbranden (de game raadt ook ongeveer hoeveel je er zou verbrand hebben).

Terwijl er vorig jaar in Just Dance 2018 naast de gewone gameplay, ook nog Dance Lab werd aangeboden, met daarin acht episodes van korte olijke dansjes/bewegingen, zit die mode er dit jaar niet meer in. Niet dat het zo’n groot gemis is, maar het voelt wel iets zuiniger aan zo.

Er is nog steeds het Just Dance Unlimited abonnement, waarvan je bij aankoop van de game 1 maand gratis gebruik mag maken. Dit abonnement geeft je toegang tot meer dan 400 nummers (€2,99 voor 24u, €3,99 voor 1 maand, €9,99 voor 3 maand, €24,99 voor 1 jaar). Zonder Unlimited zal je echter nogal snel uitgekeken zijn op de beperkte playlist van 40 nummers. Dit keer valt dat nog sneller op dan bij Just Dance 2018, waar we een gratis abonnement voor 3 maanden kregen bij het kopen van de game. Met het ontbreken van Dance Lab én 2 maand minder Unlimited voelt Just Dance 2019 zo wel magerder aan als 2018.

Ook dit keer verdien je met het dansen en door het behalen van challenges (zoals bijvoorbeeld x-aantal keer een duet dansen) Mojo-valuta. Per 100 Mojo kan je dan aan een machine draaien in ruil voor nieuwe avatars, een andere choreografie of artwork. Ook kan er nog steeds online gedanst worden tegen spelers over de hele wereld. Leuk voor wie houdt van competitie en die die niet vindt in de eigen huiskamer.

Conclusie

Just Dance 2019 werkt prima en is net zo leuk als zijn voorganger, maar doet dat zonder Dance Lab én met 2 maand minder Just Dance Unlimited. Zo is maar de vraag of je niet gewoon beter voor Just Dance 2018 zou gaan, die op het moment minder prijzig over de toonbank gaat.

Positief

  • Move en app werken prima
  • Intuïtieve gameplay
  • Kids modus
Score
65/100

Negatief

  • Prijzig voor 40 liedjes
  • Minder inhoud dan Just Dance 2018
Grafisch
80%
Geluid
80%
Fun
65%
Gameplay
65%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.