4gamers.be

Ride 3

Door YoniVL, 14-12-2018 14:36

Ride 3

[gespeeld op PS4]


De Italiaanse ontwikkelaar Milestone heeft zich al enkele jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van racegames en meer bepaald racegames met moto’s. Vaak doet het dat met licenties van grote kampioenschappen, maar met Ride gaat het een meer eigenwijze richting uit. De eerste Ride verscheen in 2015 en sindsdien volgen nieuwe titels zich razendsnel op, zodat we nu al aan Ride 3 zitten.

In Ride 3 draait alles opnieuw rond snelle moto’s. Denk daarbij niet enkel aan de supermachines, maar ook aan oudere vehikels met een rijk verleden of cafe racers die iets rustiger zijn om mee te racen, maar daarom niet minder leuk. In totaal worden de motoren opgedeeld in 7 categorieën, dus er is zeker voor ieder wat wils.

Ride 3 screenshot

Ook de tracks zijn onderverdeeld in een aantal types. Zo heb je de typische circuits, maar zijn er ook heel wat stratenparcours, maak je al eens een ritje door de bergen of kom je terecht op een ingewikkeld Supermoto circuit. Ook hier kan in principe iedereen zijn gading vinden.

Dat Milestone veel liefde heeft voor zijn onderwerp mag duidelijk zijn in de vormgeving van de motoren. Die zien er allemaal fantastisch uit en zijn tot in de puntjes afgewerkt. Bovendien bevat de game ook heel wat informatie over alle moto’s, waardoor een echte fanaat weer flink wat kan bijleren. Ook de tracks zien er bijzonder goed uit, al durven ze soms wel eens een beetje leeg aanvoelen. Je kan trouwens het uitzicht van de motoren en van je racer naar hartenlust aanpassen, zelfs wanneer hij of zij niet in het racepak zit.

Ride 3 screenshot

De hoofdmoot van Ride 3 zal je doorbrengen in de career mode, waar je het typische systeem van de gemiddelde racegame mag aanschouwen. Je zal immers goed moeten presteren op events om nieuwe events vrij te spelen. Zo kom je ook meteen in contact met een boel nieuwe motoren, al moet je wel altijd het juiste type in je garage hebben en moet je dus zien dat je genoeg geld hebt verdiend. Een ietwat degelijke racer zal echter geen problemen hebben met het in huis hebben van de correcte motor.

Alles samen bevat Ride 3 meer dan 60 verschillende onderdelen in de career mode, die dan nog eens zijn verdeeld in verschillende events. Wie alles tot een goed einde wil brengen, zal dus even zoet zijn. Ben je toch nog niet tevreden, dan kan je natuurlijk ook nog een losse race spelen. Jammer genoeg bevat de game geen splitscreen. Wil je het dus tegen een vriend opnemen, dan zal je online moeten gaan. Daar vind je ook nog eens extra challenges waar je flink wat skills zal moeten tonen, maar de beloningen zijn het meer dan waard.

Qua gameplay is Ride 3 een game die het je niet eenvoudig zal maken. Heel wat gamers zullen zelfs de normale moeilijkheidsgraad te moeilijk vinden. Gelukkig heb je de volledige vrijheid om zowat elk aspect van de game naar wens aan te passen. Je maakt het dus zelf zo moeilijk of zo makkelijk als je wil. Denk er daarbij wel aan dat dit effect zal hebben op de hoeveelheid credits die je krijgt op het einde van een race. Alleen jammer dat je in career mode die moeilijkheid enkel vlak voor een race kan aanpassen. Het is een beetje vreemd dat dit niet gewoon in het menu kan. Vooral omdat de laadtijden niet bepaald kort te noemen zijn.

Tijdens het racen zijn er spijtig genoeg ook een paar zaken die ons storen. Het snelheidsgevoel is niet altijd aanwezig en we vinden dat veel van de moto’s nogal log aanvoelen. We snappen dat het hier niet over een arcaderacer gaat, maar het voelde te vaak alsof we moesten trekken en sleuren om toch maar door de bocht te geraken. Bovendien moet je nog uitkijken dat je niet wordt aangetikt door de AI, die vrijwel altijd op de ideale lijn plakt, want voor je het weet lig je tegen de vlakte en kan je aan een inhaalrace beginnen. Op een hogere moeilijkheid kan je het dan al vergeten.

Conclusie

Ride 3 is een uitgebreide racing sim die fans van snelle motoren zeker zal plezieren. Jammer genoeg voelt de handling van de bolides niet altijd geweldig aan, want dan zou ook de minder geoefende racer er meer van kunnen genieten.

Positief

  • Uitgebreide career mode
  • Veel motoren
Score
70/100

Negatief

  • Handling
  • Geen splitscreen
Grafisch
80%
Geluid
71%
Fun
70%
Gameplay
70%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.