4gamers.be

Tales of Vesperia: Definitive Edition

Door YoniVL, 23-01-2019 14:40

Een tienjarig jubileum, dat vonden ze bij Namco Bandai een gepast moment om met een Definitive Edition van Tales of Vesperia te komen. Tales of Vespiria is waarschijnlijk een van de meest geliefde titels uit de Tales of-reeks en het is dan ook geen verrassing dat beslist werd om net die game in een nieuw jasje te steken.

Aan de basis is er voor deze Definitive Edition niets veranderd. De game speelt zich nog altijd af in Terca Lumireis, waar de mensen in angst leven voor de monsters die hun wereld overheersen. Gelukkig zijn er de blastia, een soort van magie, waarmee barrières kunnen worden gevormd om steden en hun inwoners veilig te houden.

Tales of Vesperia: Definitive Edition screenshot

Het verhaal van Tales of Vesperia volgt voornamelijk Yuri Lowell, die een beetje toevallig, zoals dat meestal gaat in dit soort games, terecht komt in een verhaal dat groter is dan hem. Samen met een aantal compagnons wordt het zijn taak om de volledige mensheid te redden van de ondergang.

Ten opzichte van de originele release zijn er wel enkele nieuwe personages toegevoegd, die voorheen enkel te vinden waren in de Japanse versie voor de PS3. Zo kan je nu ook met Flynn en Patty Fleur de wereld doorkruisen.

Tales of Vesperia: Definitive Edition screenshot

Visueel laat Tales of Vesperia het heel goed toe om een beetje opgefrist te worden. Alles is in een getekende stijl gemaakt en alles ziet er in deze Definitive Edition dan ook heel scherp en modern uit, zonder dat aan de charme van het origineel werd geraakt. Daarnaast kan je de game nu ook spelen met Engelse of Japanse stemmen. Alle mogelijke dialogen zijn in de twee talen ingesproken.

Ook aan de combat is niet gemorreld. Het Linear Motion Battle System maakt opnieuw zijn opwachting en is bijzonder intuïtief voor wie met de game aan de slag gaat. De controls zijn immers zeer eenvoudig en aangezien je maar één van de vier personages in je party moet besturen, zal je ook niet snel verdwaald geraken in de chaos.

Tales of Vesperia: Definitive Edition screenshot

Het meest opvallende aspect aan de gevechten is het gebruik van de artes. Dat zijn speciale skills die je doorheen de game zal ontwikkelen voor de verschillende personages en die je steeds meer opties geven in het strijdgewoel. Aangezien je alles naar hartenlust kan aanpassen, geven ze je ook de mogelijkheid om een volledig eigen stijl te ontwikkelen. Voeg daar nog de typische RPG-elementen aan toe en je weet dat je weer voldoende opties hebt om je eigen personage uit te bouwen.

Ondanks de duidelijke verbeteringen en de sterke punten die de game al had, zijn er toch momenten waarop het duidelijk wordt dat het hier gaat over een game die al tien jaar oud is. Om te beginnen durft alles al eens een beetje traag gaan. Dat is natuurlijk iets dat niet iedereen zal opvallen, maar voor ons mocht het tempo hier en daar toch een beetje opgeschroefd worden. Daarnaast zijn de omgevingen vrij beperkt. Een nieuwe stad heb je op enkele minuten volledig ontdekt en echt verdwalen in de wereld is er niet bij.

Tales of Vesperia: Definitive Edition screenshot

Die kleinere locaties en de vrij lage moeilijkheidsgraad, gekoppeld aan een degelijk en met momenten grappig verhaal, zorgen er wel voor dat Tales of Vesperia dan weer de perfecte JRPG is voor iemand die voor het eerst de sprong wil wagen in dit genre.

Conclusie

Tales of Vesperia: Definitive Edition doet niets wereldschokkends, maar voegt net voldoende toe om het bestaan van de game te verantwoorden. Bovendien is het een van de beste games in de reeks en dus is de game het zeker ook waard om te spelen voor mensen die het al eens een keertje hebben uitgespeeld. Voor nieuwelingen is het dan weer een game met een lage instapdrempel.

Positief

  • Voice acting
  • Aangenaam verhaal
  • Lage instapdrempel
Score
73/100

Negatief

  • Kleine locaties
Grafisch
80%
Geluid
81%
Fun
72%
Gameplay
72%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.