4gamers.be

DiRT Rally 2.0

Door YoniVL, 21-02-2019 16:20

DiRT Rally 2.0

[Gespeeld op PS4]


Rally is voor veel mensen een van de puurste vormen van motorsport. Er wordt niet gereden op speciaal aangelegde circuits en de piloten moeten, samen met hun copiloot, strijden tegen de natuurelementen. Bovendien gaan de wagens razendsnel over wegen waar wij over het algemeen met een slakkengangetje over rijden. In DiRT Rally 2.0 wil Codemasters dat gevoel ook in een game naar voor brengen.

Met de eerste DiRT Rally pakte Codemasters het helemaal anders aan. De game werd in early access gesmeten en op basis van de feedback van de eerste fans werd een game gecreëerd die zeer goed in de smaak viel. Deze tweede versie wil duidelijk zijn wat het zegt in de titel: een 2.0-versie die alles nog net dat tikkeltje beter maakt.

DiRT Rally 2.0 screenshot

DiRT Rally 2.0 doet dan ook niet mee aan al te veel poespas. Wanneer je de game voor het eerst opstart krijg je een minimum aan uitleg en extra uitleg krijg je pas wanneer je voor het eerst op een bepaald scherm komt. Er wordt ook geen verhaaltje aan verbonden, je bent er om te racen en meer niet.

Dat houdt ook in dat de game niet meteen bedoeld is voor de casual racer. Al vanaf je eerste rally zal je merken dat je niet zomaar wat over het parcours kan racen zonder te weten wat je doet. Om een goed resultaat neer te zetten zal je dan ook heel wat moeten oefenen, met flink wat crashes en herstarten in je nabije toekomst.

Wil je het toch allemaal dat beetje eenvoudiger, dan kan dat gewoon. Er zitten voldoende opties in de game om het voor iedereen leuk te maken, maar daar is het spel natuurlijk minder voor gemaakt.

DiRT Rally 2.0 screenshot

Racen voelt in DiRT Rally 2.0 echt fantastisch aan. Elke auto heeft zijn eigen manier van bewegen en wanneer je overstapt op een nieuwe klasse, zal je niet zomaar vanaf dag 1 terug aan de leiding rijden. Opnieuw moet je wat oefenen en beter worden. De eerste keren dat het je lukt om een stage te winnen, en dan hebben we het nog niet over een volledig kampioenschap, zal je jezelf verschrikkelijk voldaan voelen. Het is een gevoel dat we in veel racegames missen, omdat die vaak niet al te moeilijk zijn. Bij DiRT Rally weet je gewoon dat je echt iets gepresteerd hebt.

Die prestaties zal je ook moeten leveren of je zal niet veel vooruitgang maken in het spel. Alles kost immers flink wat geld, met name nieuwe auto’s, maar ook bijvoorbeeld het aanwerven van nieuw personeel om je team beter te maken. Het uitbouwen van dat team gaat niet bijzonder diep, maar het zorgt er wel voor dat je prestaties moet leveren om echte stappen vooruit te zetten.

Wil je het toch even wat rustiger aanpakken, dan kan je de overstap maken naar de RallyCross. Deze spin-off van rally heeft een lagere instapdrempel en ook minder ervaren racers kunnen er sneller prestaties neerzetten. Jammer genoeg moet je tijdens een event wel heel veel races rijden op dezelfde track. Het is realistisch, maar na 30 rondjes over verschillende races heen hadden we het soms wel een beetje gezien.

DiRT Rally 2.0 screenshot

Er zijn daarnaast ook nog mogelijkheden om online uitdagingen aan te gaan, met klassieke rallywagens te rijden of zelf je kampioenschap in elkaar te boksen. Het zorgt er voor dat je zeker voldoende tijd in de game kan spenderen.

Op vlak van geluid en beeld brengt DiRT Rally 2.0 het hele verhaal mooi naar voor. Vooral de verschillende auto’s zien er geweldig uit en ze klinken ook nog eens anders. Waar veel games vaak hetzelfde of een gelijkaardig geluid gebruiken voor een heleboel auto’s, is dat hier minder het geval. Het is wel jammer dat er niet zo heel veel verschillende omgevingen in de game zitten. Momenteel is het toch vooral racen op gravel en minder op asfalt of sneeuw.

Conclusie

DiRT Rally 2.0 is qua racegevoel de beste rallygame die je momenteel kan vinden. Beginnende racers zullen er vaak hun tanden op stukbijten, maar haal je toch eens die hoogste plek in een stage, dan is de voldoening enorm en daar doen we het toch allemaal voor. Jammer genoeg bevat de game op vlak van omgevingen momenteel wat weinig content.

Positief

  • Fantastisch racegevoel
  • Echte rally
Score
88/100

Negatief

  • Weinig omgevingen
Grafisch
85%
Geluid
87%
Fun
88%
Gameplay
88%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.