4gamers.be

The LEGO Movie 2 Videogame

Door valies, 13-03-2019 12:38

The LEGO Movie 2 Videogame

[Gespeeld op PS4 Pro]


Ohnee, na de avonturen in The LEGO Movie, hebben nu ook de DUPLO-aliens hun weg gevonden naar Bricksburg (Steenstad). Ze maken alles kapot en zo is het dus aan Emmet, Lucy, Batman en vrienden om die lastige DUPLO-aliens een halt toe te roepen.

The LEGO Movie 2 Videogame maakt een ommezwaai en richt zich qua gameplay op die van LEGO World: een sandbox game waarin je heel wat bouwen kan. Dit in tegenstelling tot zijn voorganger (The LEGO Movie Videogame) dat speelt als zowat alle andere LEGO games: geen sandbox, maar meestal wel een hub en geen bouwvrijheid. Hoe dan ook, wij zijn altijd te vinden voor een nieuw LEGO-avontuur.

Het sandbox-gegeven houdt in dat je vrij kan rondlopen in elke wereld, zodra deze is vrijgespeeld. Met als extraatje een wereld waar je aan de hand van verworven blueprints objecten en gebouwen kan gaan bouwen. Elke wereld is helemaal uniek en zorgt voor aangename variatie. Qua verhaalmissies is het veelal puzzels oplossen om verder te geraken. Gelukkig heb je de Build mode met enkele essentiele zaken om deze puzzels het hoofd te bieden. Zo heb je onder meer een generator voor het genereren van elektriciteit, een sprinkler om vuur te blussen en een springplatform. 

Buiten deze Build mode heb je nog een heleboel andere tools op zak, die je stelselmatig vrijspeelt waardoor de gameplay regelmatig wat nieuws weet te bieden. Zo heb je onder meer de Danger Fists die speciale blauwe/neongroene muren kunnen kapotslaan, lasgereedschap, jetvleugels, de grapple hook van Batman en zeker ook niet te vergeten een scanner waarmee je de blueprints van objecten kan scannen om ze nadien zelf te kunnen bouwen. Soms krijg je van een NPC missiespecifieke blueprints.

Stelselmatig speel je ook allerlei personages vrij, maar als welk personage je speelt maakt zelden uit. Je vermogen is voor elk personage hetzelfde, dus daar valt niets tactisch uit de mouw te schudden. Vechten komt neer op rammen op de vierkant-toets. Wel is er nog een superaanval, waarbij je dan vierkantje ingedrukt moet houden en vervolgens de PlayStation-symbolen in een bepaalde volgorde. Niks spannends of tactisch aan dat vechten dus. Hierdoor missen we de diepgang van de andere LEGO games waarin elk personage wel zijn eigen vechtstijl, wapen(s) en superaanval heeft.

De puzzels zijn rechttoe rechtaan, de game weet je telkens bij het handje te houden. De boss fights durven al wat pikanter te zijn, totdat je door hebt wat je moet doen. Nu ja, die lage moeilijkheidsgraad zorgt er al jaren voor dat de LEGO games erg toegankelijk zijn voor de jongere spelers. Het platformen gaat erg vlot, althans zolang de camera goed meebeweegt. Die weet wel eens lastig te doen in krappe omgevingen of dichtbij een obstakel.

De verhaalmissies, zonder ons erg te haasten, klaarden we in een zestal uur. Dan zaten we zelfs nog maar aan 20 procent van de game. Gelukkig zijn er dus nog tal van zaken te verzamelen, een heleboel zijqueesten én kan je mits een érg flinke verzameling master pieces de planeet Goldtropolis vrijspelen als soort van bedankje voor de verwoede verzamelaars. 

Qua verhaal had de game ons niet goed mee en dat is wel een beetje spijtig. We moeten wel zeggen dat we de film niet gezien hebben, maar dat zou geen must mogen zijn. We hebben na het spelen van deze game de eerste film gekeken en dat hielp al wel wat om alles in grote lijnen te situeren. De soundtrack is helemaal aanstekelijk en zal nog even nazinderen in je hoofd. Visueel gezien is de game lichtjes teleurstellend. De game kan ook in lokale coöp gespeeld worden, waarbij het beeld in verticale splitscreen gaat. 

Conclusie

The LEGO Movie 2 Videogame brengt de vertrouwd aanvoelende LEGO gameplay met een heleboel mogelijkheden tot bouwen en afbreken en stuurt je doorheen een leuke variatie aan werelden. De lage moeilijkheidsgraad maakt het een erg toegankelijke game, dus de geoefende gamer zal zijn spelplezier wellicht eerder uit het verzamelen en bouwen moeten halen.

Positief

  • erg veel te verzamelen
  • variatie in planeten/werelden
  • aanstekelijke soundtrack
Score
70/100

Negatief

  • vaag qua verhaal
  • visueel niet zo sterk
  • lage moeilijkheidsgraad
Grafisch
65%
Geluid
80%
Fun
70%
Gameplay
70%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.