4gamers.be

LEGO Marvel Collection

Door valies, 20-04-2019 00:00

LEGO Marvel Collection

[gespeeld op PS4 Pro]


Marvel maakt al heel wat jaren veel furore met de Avengers in de MCU en met die wind wist ook Traveller’s Tales mee te zeilen de afgelopen jaren. Met Avengers: Endgame binnenkort in de cinemazalen, geen beter moment om drie LEGO Marvel games te bundelen en nog eens aan de man te brengen.

De LEGO Marvel Collection bundelt LEGO Marvel Super Heroes, LEGO Marvel’s Avengers en LEGO Marvel Super Heroes 2. Alledrie met alle bijhorende DLC die soms bestaat uit personages en of voertuigen, soms uit levels of soms uit een combinatie van dat alles. Voor wie nog geen ervaring opdeed met de LEGO-gameformule: de games zijn een combinatie van actie, platform en puzzels. Met intuïtieve gameplay, humor en een lage drempel voor onervaren spelers.

Voor alle duidelijkheid, deze collectie betreft een pakket van de eerder vernoemde, reeds uitgekomen Marvel-games en hun bijhorende DLC. Verwacht je dus niet aan herwerkingen. Wie al een deel van de collectie in bezit heeft en de rest er nog bij wil, rekent dus best even uit wat het goedkoopste is: de ontbrekende zaken kopen of alsnog dit pakket.

Eind 2013 kwam LEGO Marvel Super Heroes uit en werd meteen gesmaakt door het gamepubliek. Met een perfecte samensmelting van de LEGO- en Marvel-humor zat de sfeer er meteen in.

De game werd geloofd omwille van de fijne humor, een goede link met het MCU én enorm veel Marvel-personages. Denk voor dat laatste niet alleen aan The Avengers, maar ook bijvoorbeeld de X-Men, The Fantastic Four en Deadpool. Het is ook gewoonweg een leuke game met erg intuïtieve controls. Negatiever is het feit dat de missies soms wat repetitief durven aanvoelen en dat de moeilijkheidsgraad voor de frequente gamer aan de lage kant ligt. Al is dat wel weer mooi meegenomen voor de jongere of minder ervaren gamers.

Als extra’s krijg je het Asgard-pakket, met daarin alle personages uit Thor: The Dark World, en het zogeheten superpakket met daarin een heleboel superhelden en schurken. Denk aan Hawkeye, Dark Phoenix en Thanos. Ook zitten er nog enkele nieuwe wagens en races bij.

Met het MCU dat jaar na jaar de cinemazalen gevuld kreeg met de avonturen van de welgeliefde Avengers, kregen we begin 2016 de game LEGO Marvel‘s Avengers voorgeschoteld. De game volgt het plot van The Avengers en The Avengers: Age of Ultron, geholpen door stukken uit andere films.

Net als de voorgaande game een leuk avontuur met een heleboel variatie aan Marvel personages, de typische LEGO-humor dat probleemloos samensmelt met die van het MCU en leuke coöp gameplay. Maar ook dit keer weer een lage moeilijkheidsgraad dat voor de geoefende gamer wel wat flauw aanvoelt. De herhaalde oneliners vielen ons ook nogal op.

LEGO Marvel’s Avengers bevat een heleboel DLC. Niet minder dan 11 pakketten, waarvan er vijf level- en personagepakketten zijn. Zo krijg je meer gameplay rond Agents of S.H.I.E.L.D, Doctor Strange, Captain Marvel, Black Panther en Masters of Evil. Qua personages passeren bijvoorbeeld ook nog Ant-Man, Spider-Man en The Thunderbolts.

LEGO Marvel's Avengers screenshot

Eind 2017 werd nummer drie vrijgegeven: LEGO Marvel Super Heroes 2. De grootste verandering hier was dat er tal van andere stemacteurs hadden meegewerkt omwille van de toenmalige game voice actor-staking, geleid door de Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA). De game bevat ook nog een Battle Arena die je met tot vier spelers kan betreden, waar je vecht voor Infinity Stones of een kleur verzamelt. Verder gaat de game verder op het elan van zijn voorgangers.

Qua DLC mag je je verwachten aan de Season Pass-inhoud bestaande uit tien personage- en/of levelpaketten. Waar onder meer het Ant-Man and the Wasp personage- en levelpakket, het Avengers: Infinity War Movie-levelpakket, het Black Panther Movie- personage- en levelpakket in zitten.

Zoals je leest zitten er best veel DLC-pakketten in de collectie, maar reken dat sommige enkel personages bevatten. De levelpakketten bieden dat ietsje meer, maar weet dat het vrij beknopte levels zijn. Gelukkig zijn ze veelal leuk en zorgen ze voor wat meer variatie, dus ookal zijn ze snel geklaard, ze bieden toch wel dat beetje meerwaarde.

Conclusie

De positieve punten en negatieve punten samenvatten voor de games is best eenvoudig. Positief is dat de games leuke humor bevatten, je heel veel Marvel-waar geven voor je geld, kindvriendelijk zijn en heel wat uren gameplay bezorgen. De vraag is maar of je na het uitspelen van de game nog veel uren zal spenderen, want de games worden allen geplaagd door een iets te lage moeilijkheidsgraad en eerder repetitieve gameplay. Wat ons betreft weegt het positieve heel wat meer door dan het negatieve. De LEGO Marvel games zijn leuk, zeker ook in lokale coöp en in deze collectie krijg je heel wat waar voor je geld.

Positief

  • veel Marvel-personages en -locaties
  • veel levels
  • coöp
  • humor
Score
75/100

Negatief

  • lage moeilijkheidsgraad
  • niet altijd even boeiend
Grafisch
75%
Geluid
75%
Fun
75%
Gameplay
75%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.