4gamers.be

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy

Door Phazon, 09-04-2019 11:27

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy

[Geschreven door ClarisCakes]


Een van de bekendste visual novel titels maakt een comeback! De Ace Attorney Trilogy maakt zijn opwachting op de huidige generatie van consoles, waar deze voormalige Nintendo exclusive het hart van veel meer gamers kan stelen. Maar is het ook een waardige reboot?

Voor zij die de reeks niet kennen: Ace Attorney vertelt het verhaal van Phoenix Wright, een jonge advocaat die met de hulp van een kleurrijke cast aan vrienden zijn best doet om een beetje meer gerechtigheid in de wereld te brengen. Met zijn ijzersterke verhaal, charismatische personages, charmante animatiestijl en geweldige soundtrack werd de originele Phoenix Wright al snel een hit. Een hoog replayability-gehalte zorgt er dus ook voor dat deze reboot weer een welgekomen comeback maakt.

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy screenshot

Met zijn verhuis naar een sterkere generatie consoles, zijn er natuurlijk ook enkele aanpassingen gemaakt aan het spel. Om te beginnen kregen de graphics een update, en zijn deze nu veel scherper. Of je deze graphics ook een verbetering vindt, zal heel persoonlijk zijn. De originele stijl had een zekere charme die bij het moderniseren enigszins verloren gaat. Ook de interfaces krijgen een update die we zeker wel kunnen smaken.

De muziek slaagde er in de overschakeling van MIDI naar moderne technologie prachtig te maken. De fantastische soundtrack van het origineel is gehuld in een modern jasje, en voert je moeiteloos terug naar je eerste keer Ace Attorney.

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy screenshot

Verder blijft het spel grotendeels trouw aan zijn roots. Tijdens het onderzoek ga je van locatie naar locatie om elk detail te bekijken en te bespreken met je trusty sidekick van dienst, Maya Fey. Je praat met getuigen en probeert de zaak zo uit te dokteren. Wanneer Maya tijdelijk je zij verlaat, krijg je de kans om forensisch onderzoek te voeren met Ema Skye. Wanneer je de jongste Fey-telg Pearl ontmoet, krijg je bovendien een behulpzame Magatama met de ‘psyche-locks’, die het gesloten hart van getuigen aantoont. Breek deze sloten met je bewijzen om de diepste geheimen van de personages te horen.

In de rechtzaal sta je tegenover een reeks steenharde aanklagers die elk hun eigen manier hebben om de winst te halen. Je luistert naar getuigenissen en pikt er de fouten en leugens uit om de onschuld van jouw klant te bewijzen en de échte moordenaars te vinden. Je ontmaskert deze leugens door ze tegen te spreken aan de hand van bewijzen, of je stelt vragen tot de leugens vanzelf naar boven komen.

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy screenshot

De eerste zaken zijn redelijk gemakkelijk, tegen het einde van elk spel wijzen de dingen zichzelf niet meer zo uit. Verwacht niet dat je je weg zomaar door deze games kan bluffen, want slechte of onzinnige bewijzen zorgen er alleen maar voor dat je afgestraft wordt. Verlies genoeg delen van je life bar, en je verliest de zaak.

Het grote minpunt aan deze reboot is het ontbreken aan een redelijk vitale visual novel functie: er is namelijk geen optie om tekst te herlezen. In latere Ace Attorney games was deze functie er wel, wat het extra spijtig maakt dat Capcom geen gebruik heeft gemaakt van de gelegenheid om het in deze trilogie te introduceren. Als je dan al eens te snel door je tekst aan het gaan ben, kan je wel stukjes verhaal missen. Hou je hoofd er dus zeker bij.

Conclusie

De Ace Attorney Trilogy is een must play voor alle fans van het visual novel genre. Ook oude fans zullen zeker en vast genieten van deze blast to the past, zolang ze niet te veel vernieuwing verwachten. Als je geen fan bent van veel verhaal en weinig actie laat je deze games echter beter liggen.​

Positief

  • Geweldig verhaal
  • Charmante personages
  • Fantastische soundtrack
Score
90/100

Negatief

  • De scherpere graphics zien er niet per se beter uit
  • Geen manier om tekst terug te lezen
  • Geen toevoegingen voor de oude fans
Grafisch
72%
Geluid
97%
Fun
98%
Gameplay
83%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.