4gamers.be

Team Sonic Racing

Door YoniVL, 24-05-2019 15:20

Team Sonic Racing

[Gespeeld op PS4]


De vraag waarom Sonic in godsnaam een auto nodig heeft, die gaan we even laten voor wat ze is. Het is nu eenmaal zo en we gaan niet klagen of deze onlogische stap als we in ruil een leuke racinggame krijgen met Sonic en al zijn vrienden (en vijanden) in de hoofdrol.

Team Sonic Racing is de derde racegame met Sonic in de hoofdrol na Sonic & Sega All-Stars Racing en Sonic & All-Stars Racing Transformed en maakt ook duidelijk deel uit van een soort trilogie. Dat valt onmiddellijk op bij de graphics, maar ook een aantal tracks uit die games keren terug in deze game. Team Sonic Racing heeft zo in totaal 21 tracks, waarvan er 9 terugkeren uit de vorige games. Fans zullen zich dus snel thuis voelen. Alles samen voelt het aantal tracks wel wat beperkt aan en ze zijn ook niet allemaal even goed uitgewerkt.

De grootste nieuwigheid in Team Sonic Racing is ongetwijfeld het teamaspect. In heel wat races zal je in teams van drie spelen, waarbij er in totaal tot 12 racers – en dus 4 teams – op de track aanwezig kunnen zijn. De bedoeling is dan om met heel je team op het einde van de rit de hoogste score te hebben, die wordt berekend op de eindstand van een race.

Omdat je in team racet, kan je elkaar hier en daar ook helpen. Zo kan je power-ups weggeven als je ze niet nodig hebt, kan je in de slipstream van een teamgenoot een extra boost krijgen of kan je iemand terug op weg helpen wanneer hij of zij geraakt is door een power-up. Werk je genoeg samen, dan kan je een Team Ultimate krijgen, waarbij jullie allemaal sneller en even onsterfelijk worden.

Het teamsysteem zorgt er voor dat je hier en daar een beetje op een andere manier gaat racen, maar verliest wel een stuk van zijn charme wanneer je een team vormt met twee AI-kompanen. Die kan je immers niet vragen om je even te helpen en je zal dus moeten rekenen op de AI. Die doet zeker en vast zijn best, maar echt ideaal is het toch niet. Gelukkig kan je vrijwel elke mode met maximaal vier spelers samen spelen.

Elk team bestaat ook uit drie soorten racers: speed, technique en power. Die eerste is natuurlijk de snelste van de drie, terwijl de rijders die het van hun techniek moeten hebben over moeilijke stukken van de tracks kunnen manoeuvreren. Power racers kunnen dan weer door bepaalde obstakels knallen. Het is een opzet die er voor zorgt dat het teamaspect nog net dat ietsje meer naar voor komt. Vooral wanneer je met een Power piloot nieuwe stukken van het parcours vrij maakt.

Elk type racer heeft ook toegang tot andere soorten Wisps, oftewel power-ups. Die kan je wel gewoon delen met je teamgenoten, wat wil zeggen dat je bepaalde power-ups enkel kan krijgen van je team.

De verhaalmodus van Team Sonic Racing is de Team Adventure Mode, waar je een aantal hoofdstukken moet vrijspelen door races tot een goed einde te brengen. Naast de gewone single race zal je ook deelnemen aan Grand Prixs, ringen moeten verzamelen en je rijkunsten moeten tonen door het verkeer te ontwijken. Het zorgt er voor dat je toch niet de hele tijd race na race moet doen. De moeilijkheidsgraad is wel niet bijzonder hoog en ietwat ervaren racers zullen de game snel op hard zetten.

De Adventure Mode heeft dus ook een verhaal, maar dat is niet veel soeps. Gelukkig kan je het ook volledig negeren. Jij beslist of stukken uit het verhaal wel of niet getoond worden. Heb je er geen zin in, dan is dat geen enkel probleem. Wij hadden er al bijzonder snel geen zin in.

Naast die Team Adventure Mode heb je ook nog een Grand Prix, Time Trial en Exhibition Mode. Hoe die werken moeten we waarschijnlijk niet uitleggen en dat gaan we dan ook niet doen. Je kan trouwens ook online aan de slag, maar we vrezen dat er iets te weinig racers online te vinden zijn om daar een aangename ervaring van te maken.

Ben je het racen een beetje beu, dan kan je ook aan de slag met de prestaties en het uiterlijk van de voertuigen. Je kan mods vrijspelen door de in-game currency te gebruiken om lootboxen te openen. Het random systeem zorgt er wel voor dat je misschien heel lang moet wachten voor je een bepaald onderdeel krijgt voor je favoriete personage. Currency verzamel je door races te doen. Op basis van je gescoorde punten zal je ook een aantal munten krijgen om te spenderen.

Grafisch ziet de game er zoals verwacht bijzonder kleurrijk uit en baadt alles in dat typisch Sonic-sfeertje. Dat is jammer genoeg ook een beetje het geval voor het geluid en dan met name de dialogen. Die zijn naar goede gewoonte bijzonder matig en na een tijdje heb je het wel gehad met de commentaar van je ploeggenoten tijdens een race.

Conclusie

Team Sonic Racing is een degelijke kartracer en voegt met het teamaspect zeker een leuke nieuwigheid toe. Die gimmick, die wel goed werkt, is jammer genoeg niet voldoende om de game naar een hoger niveau te tillen. Leuk voor de fans dus, maar zeker geen absolute topper in zijn genre.

Positief

  • Teamaspect
  • Verschillende types racers
Score
75/100

Negatief

  • Beperkt aantal omgevingen
  • Random verzamelen van mods
  • Bijzonder matig verhaal (dat je wel kan negeren)
Grafisch
76%
Geluid
70%
Fun
75%
Gameplay
75%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.