4gamers.be

Everybody's Golf VR

Door YoniVL, 27-05-2019 16:26

Everybody’s Golf is voor de golffanaten een bekende gamereeks, die al heel wat titels heeft voortgebracht. In 2017 verscheen de reeks ook voor het eerst op PS4 en nu is er ook Everybody’s Golf VR, die exclusief werd ontwikkeld voor PSVR.

Golf is een van die sporten die in combinatie met VR wel moet werken. De basis is immers vrij eenvoudig, want uiteindelijk moet je enkel maar wat met je controller zwaaien. Dat is dan ook hoe Everybody’s Golf VR werkt. Je neemt een controller of Move in de hand, zet je achter de bal en geeft er vervolgens een flinke smak tegen.

Veel meer moet je in Everybody’s Golf VR ook niet verwachten. De game bevat slechts drie golfbanen en naast een practice mode kan je ook enkel op die banen op je eentje spelen. Het is een beetje jammer dat elke vorm van competitie uit de game is gehaald. We snappen dat een multiplayer in VR moeilijk haalbaar is, maar online of tegen AI hadden we best nog wel de strijd willen aangaan.

Omdat er ook maar drie golfbanen beschikbaar zijn en er voor de rest niet zo heel veel valt vrij te spelen naast een extra caddy, zal je ook snel de volledige content van de game gezien hebben. Zelfs voor het lagere prijspunt van 29,99 euro vinden we dat allemaal toch vrij mager.

En dat is bovendien bijzonder jammer, want de game speelt best leuk in VR. Het is in het begin flink aanpassen om de juiste positie en bewegingen te vinden, maar eens je die onder de knie hebt, kan je echt wel veel plezier halen uit een perfect gespeelde hole. Bovendien zijn er ook verschillende clubs te krijgen, zodat ook beginnende spelers gemakkelijk een bal rechtdoor kunnen lanceren. Het is wel niet zo eenvoudig om de juiste kracht te ontwikkelen. Vol tegen een bal slaan is niet moeilijk, maar als je een korte put hebt, dan sla je al snel veel te hard. Jammer ook dat de camera soms niet perfect registreert waar je controller is en het zo even zoeken is om je golfclub op de juiste hoogte te krijgen.

Everybody’s Golf VR is ook duidelijk een Japanse game en dat is te zien aan het tempo. Voor alles wordt de tijd genomen en je kan de uitleg van personages ook niet altijd skippen. Veel gamers zullen daar geen problemen mee hebben, maar als je gewoon even tegen een balletje wil slaan, kan het wel een beetje frustrerend zijn.

Conclusie

Buiten het bovenstaande valt er eigenlijk bijzonder weinig te zeggen over deze Everybody’s Golf VR. De basis werkt goed en wie een potje golf in VR wil spelen die zal er zeker zijn plezier aan beleven. Jammer genoeg is het totale pakket dus nogal beperkt.

Positief

  • Golf werkt perfect in VR
Score
70/100

Negatief

  • Minimale content
Grafisch
70%
Geluid
72%
Fun
70%
Gameplay
75%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.