4gamers.be

Home Sweet Home

Door YoniVL, 05-06-2019 15:50

Home Sweet Home

[Gespeeld op PS4]


Horrorgame Home Sweet Home is al een tijdje uit, maar krijgt binnenkort een PS4-retailrelease bij ons en dus besloten we om de game toch eens van naderbij te bekijken. Het is dan misschien wel bijna zomer, maar de game van de Thaïse ontwikkelaar Yggdrazil Group jaagt ons alvast nog steeds de stuipen op het lijf alsof het Halloween is.

In Home Sweet Home kruip je in de huid van ene Tim, die op een bepaald moment wakker wordt op een vreemde plek. Hij gaat op zoek naar een uitgang en stoot daarbij op een of ander creepy Aziatisch meisje dat door bloederige muren loopt en met een schuifmes achter je aan zit. Al snel kom je te weten dat je vrouw Jane verdwenen is en dat het aan jou is om het mysterie achter haar verdwijning op te lossen. Niet echt een inventief verhaal, maar Home Sweet Home giet er hier en daar nog een sausje van Thaïse mythes over, om het een beetje uniek te maken. Alles samen blijft het echter vrij generisch.

Home Sweet Home screenshot

Ook de gameplay is niet nieuw. Je lost hier en daar – voornamelijk eenvoudige – puzzels op, terwijl je uit de greep van het meisje of andere gevaren probeert te blijven. Terugvechten kan je niet, dus het is zaak om uit het oog te blijven van je vijanden. Dat doe je door rond te sluipen en je op tijd en stond te verstoppen. Puzzels oplossen komt meestal neer op het zoeken van een juist item om een bepaald pad vrij te maken. Hier en daar zijn ze iets uitdagender, maar 90 procent van de puzzels los je op zonder echt na te denken, zeker wanneer je al wat ervaring hebt als gamer. Home Sweet Home is dus een typische stealth horrorgame.

Die typische gameplay en dat standaardverhaal brengt het echter wel goed ten berde en dan vooral wanneer je de game in VR speelt, liefst met een headset. Na een tijdje word je echt paranoïde en ga je achter elk geluid en elke beweging gevaar zien. Het constante verschuiven van het breekmes door het meisje maakt ook een bijzonder enerverend geluid, dat je al snel de stuipen op het lijf zal jagen.

Home Sweet Home screenshot

Home Sweet Home zal je maar een uurtje of vijf bezig houden, maar toch zal je al snel het gevoel krijgen dat je steeds maar weer hetzelfde aan het doen bent. Vanwege het vrij lineaire karakter van de game is er bovendien weinig reden om op zoektocht te gaan, behalve wanneer je hier en daar in een kamer wat meer informatie over de verdwijning van je vrouw kan vinden.

Grafisch ziet Home Sweet Home er niet al te best uit, al is dat geen probleem voor de sfeer van de game. Het valt alleen nogal hard op dat de game is gemaakt voor VR, wat niet altijd de mooiste games oplevert.

Het geluid daarentegen is ongelooflijk sterk, vooral wanneer je dus met een headset speelt. De game vermijdt vrij goed het misbruik van jump scares, maar maakt in de plaats gebruik van een angstaanjagende sfeer die goed wordt opgebouwd, vooral dankzij het geluid. De gil die het meisje lost wanneer ze je ziet gaat bovendien door merg en been.

Conclusie

Home Sweet Home doet geen moeilijke zaken binnen zijn genre, maar het doet die zaken wel vrij goed. De sfeer is vooral dankzij het geluid bijzonder angstaanjagend en met een headset en een VR-bril op je hoofd zal je hart al sneller beginnen kloppen. Alleen jammer dat het verhaal en de gameplay nogal generisch zijn.

Positief

  • Angstaanjagend geluid
  • Sterke sfeer
Score
70/100

Negatief

  • Generische gameplay
  • Te eenvoudige puzzels
  • Mager verhaal
  • Kort
Grafisch
70%
Geluid
85%
Fun
70%
Gameplay
65%

Home Sweet Home

  • Release: TBA
  • Ontwikkelaar:
  • Uitgever:

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.