4gamers.be

Steel Division 2

Door rafbanaan, 03-07-2019 16:05

Met Steel Division bracht ontwikkelaar Eugen Systems ons in 2017 een RTS die zich afspeelde in Wereldoorlog 2. Het eerste deel werd redelijk positief onthaalt en bracht een wat tragere ervaring van het genre naar je pc. Nu komt ontwikkelaar Eugen Systems met een tweede telg die zich ook in Wereldoorlog 2 afspeelt.

Met Steel Division bevochten we de Duitsers met de Amerikaanse strijdmacht op het westerse front en met Steel Division 2 schakelen we over naar het oosterse front waar we met de Russsische strijdmacht de Duisters ten lijve gaan. Met Steel Division 2 krijg je een singleplayer (solo) en multiplayer. In de solo-mode krijg je toegang tot skirmisch, historical battles en army generals. De historical battles bevatten in totaal zes verschillende battles. Deze spelen zich allemaal af aan het oosterse front en dit in het jaartal 1944. Hierbij zal je het dus opnemen tegen de Duitse troepen met het Russische leger. Uiteraard kan je ook van kant wisselen. Je krijgt wel geen achtergrondinformatie en dus speel je eigenlijk een battle in de vorm van een skirmisch waar je oftewel moet aanvallen of verdedigen.Bij Skirmisch kan je zelf kiezen wat je wil spelen en met welke legers.

Bij army general krijg je battles waarbij je aan de slag gaat als de generaal die het gevecht leidde. Ook hier kan je weer kiezen om van kant te wisselen en met een Duitse generaal de slag te spelen. Bij deze campaign krijg je wel wat meer uitleg en achtergrondinformatie in de vorm van een video. Eenmaal deze video klaar is, is het aan jou om deze slag na te spelen. Je krijgt dezelfde opdrachten als de generaals van toen en met een top view op de map kan je de eenheden verzetten. Per beurt kan je een aantal eenheden verzetten en het is dan aan jou om de frontlinie op te schuiven om zo de vijand van tafel te vegen. Indien het tot een conflict komt, wordt er overgeschakeld naar een gevecht en hier kan je kiezen om het gevecht zelf te leiden, in real time, of via een auto resolve. Het deed ons een beetje denken aan de manier waarop Total War het doet. 

Wanneer je de solo campaign voltooit hebt of je wat meer uitdaging wil, voorziet ontwikkelaar Eugen Systems een multiplayer waar je het kan opnemen tegen een tal van andere spelers. Wij zelf zijn nu niet meteen de beste spelers in dit spel en we trokken ons dan ook terug in de solo campaign waar we het veilig konden opnemen tegen een gemiddelde tot gemakkelijke vijand. Het spel is namelijk niet eenvoudig en dit komt ook deels door het gebrek aan een tutorial. Voor sommige is dit een mooi pluspunt, maar voor nieuwkomers tot de reeks is het wel een hel waar je je doorheen moet ploeteren.

Je wordt overdonderd met content, combinaties en eenheden die elk hun zwaktes en sterktes hebben. We hadden toch graag een kleine tutorial gezien die even over de basics ging in het menu, zodat je tenminste de basis weet en je ook meteen wat toffe combinaties uit je mouw kan toveren. Wij hebben alles zelf liggen uitzoeken en op een punt stop je gewoon, omdat het teveel wordt. Voor de fans van het origineel klinkt dit misschien als muziek in de oren, want Steel Division 2 brengt dan ook gewoon meer van hetzelfde van de oorspronkelijke Steel Division op dat vlak. De gameplay is aan de trage kant en je krijgt weer een flinke portie aan content op je bord. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende grootmachten die actief waren gedurende Wereldoorlog 2.

Grafisch ziet Steel Division 2 er zeker niet slecht uit. De spelomgeving heeft meer details gekregen en de verschillende eenheden zien er ook weer zeer goed uit. De engine laat je toe van een top view helemaal door te scrollen naar een view op de individuele eenheden. Dit gebeurt in een vloeiende beweging en we hadden niet meteen problemen met de FPS of enige andere hiccups. Het geluid is ook weer van een goed niveau. Qua bugs hebben we niet meteen iets tegengekomen en online lazen we nu ook niet meteen iets over bugs die het spel breken. Net zoals bij de eenheden krijg je ook qua instellingen voldoende keuze om het spel volledig naar je noden om te vormen. Zo kan je de user interface personaliseren, maar heb je ook tal van hotkeys die je kan gebruiken of updaten naar een eigen combinatie.

Conclusie

Voor fans van Steel Division is Steel Division 2 geen verkeerde aankoop. Het brengt weer een tal van content en her en der een leuke verbetering. Voor nieuwkomers is het niet meteen eenvoudig, wegens het gebrek aan een tutorial en iets te weinig solo campaign missies. Je hebt uiteraard wel de skirmish waar je volop los kan gaan, maar we hadden graag wat meer historische veldslagen gezien.

Positief

  • Immens veel content
  • Inzoomen op het slagveld
Score
71/100

Negatief

  • Hoge instapdrempel nieuwkomers
  • (Iets te weinig solo missies)
Grafisch
70%
Geluid
70%
Fun
75%
Gameplay
70%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.