4gamers.be

Luigi's Mansion 3

Door Phazon, 30-10-2019 14:04

Nu Mario in heel wat Switch-games de show heeft kunnen stelen, in het de beurt aan diens niet zo dappere broer, Luigi. De sequel van Luigi's Mansion op 3DS wist meer dan vijf miljoen over de toonbank te vliegen, dus is het niet vreemd dat ontwikkelaar Next Level Games, na het minder indrukwekkende Metroid: Federation Force, wederom de opdracht krijgt een nieuwe titel in de franchise te maken. Zou Luigi ditmaal wel de moed vinden om het onzichtbare gespuis te trotseren?

Luigi en zijn hond Polterpup, Mario, Peach en enkele Toads vertrekken gezellig op reis naar een mysterieus hotel. Wanneer je hotel een onheildspellende naam 'Last Resort' meekrijgt, zou er een belletje moeten rinkelen maar ons nietsvermoedend vriendengroepje probeert er gewoon een leuke vakantie van te maken. Bij de eerste overnachting gaat het al mis, Luigi's vrienden zijn allemaal vermist en hij kom oog in oog met een oude bekende te staan. Om de talloze spoken te trosteren, zal onze groengeklede vriend wederom beroep moeten doen op zijn trouwe Poltergust G-00 stofzuiger.

Daar waar Luigi's Mansion: Dark Moon meerdere mansions en een zeer korte missiestructuur kende, zal de derde telg in de franchise zich richten op één groot spookhuis. Last Resort bevat een 15-tal verdiepingen die elk een eigen thema, monsters en charme bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een verdieping met piratenboten, een verdieping met een filmstudio of een middeleeuws kasteel. Voor ieder wat wils en voldoende afwisseling dus.

In feite bestaat de derde game uit een combinatie van heel wat zaken die de eerste en tweede game zo leuk maakten, met toch wel een wat grotere focus op heel wat elementen uit de tweede game (geen wonder, aangezien NLG deze game gemaakt heeft, terwijl de eerste Luigi's Mansion destijds in Japan gemaakt werd). Echte grote en nieuwe toevoegingen zijn er niet echt te vinden, buiten het feit dat Luigi zijn trouwe alter-ego Gooigi meegebracht heeft. De naam mag misschien wel wat dom klinken, maar de wisselwerking tussen deze personages brengt heel wat leuke en uitdagende puzzels met zich mee. Tijdens het verkennen van het hotel zal je dus heel wat moeten exploreren, puzzels dienen op te lossen en uiteraard ook Ghostbuster moeten spelen.

Ook in het spokenzuigen vinden we enkele nieuwe elementen of aanvallen terug. Luigi kan zich nu ook van de grond blazen met een krachtige stofzuiger blast en bovendien is het nu ook mogelijk om spoken Hulk-gewijs op en neer te slaan om zo heel wat schade aan te richten. Hier en daar ondervonden we wat problemen om al deze aanvallen en ons licht tesamen in een vloeiende beweging te hanteren en ook is het een beetje vreemd dat we Gooigi niet terug naar onze stofzuiger kunnen sturen, maar buiten deze kleine puntjes van ergernis speelt de game lekker vlot weg. Zoals dit reeds in de vorige games het geval was, zullen spoken een combinatie van aanvallen en het nodige denkwerk vereisen, want ze zullen zich allesbehalve gemakkelijk laten vangen.

In totaal zal het spel je een 10 à 15 uren weten bezig te houden, maar dit hoeft zeker niet alleen te gebeuren. Je kan de hele campaign in co-op spelen (en in tegenstelling tot de meeste Nintendo-games, is er voor de tweede speler ook een belangrijke en uitdagende rol weggelegd). Voor wie meer nog meer wenst, is er het Scream Park. Je kan deze modus het beste vergelijken met een soort van Mario Party-opzet. Samen met vrienden kan je je opdelen in meerdere times om zo zo veel mogelijk spoken op te zuigen of kannonskogels op doelen te schieten. Andere uitdagingen zoals het verzamelen van zo veel mogelijk muntjes, het ontwijken van mijnen en dergelijke kunnen we ook terugvinden. Op zich niet al te veel schokkends, maar het is ontzettend leuk om dit soort minigames lokaal met je vrienden te ervaren. Op die manier kan je toch heel wat uurtjes replaywaarde aan het geheel toevoegen.

Audiovisueel kenmerkt Luigi's Mansion 3 zich door heel mooie en goed geanimeerde cutscenes, iets wat in het Nintendo-landschap niet altijd een vanzelfsprekend gegeven is. Het is dan ook zeer tof om Luigi en co in detail in de vakantiestemming te zien en nadien ook op zeer bange wijze het hotel zien te verkennen. Dit hotel zit tjokvol leuke details en voorwerpen waar ook mee te interageren valt, iets dat uitstekend bijdraagt tot de sfeer en exploratie van het spel. Luigi's Mansion 3 mag dan niet de ambities van een AAA-port op Switch hebben, door zijn stijl en uniek karater met goede focus op hetgeen dat telt, slaag het er wel in om er zeer goed uit te zien en vlotjes te draaien. De goede omgevingsaudio en soundtrack ondersteunen het geheel hierbij prima.

Conclusie

Luigi's Mansion 3 is een heel leuke en mooie geanimeerde game boordevol grappige en sfeervolle momenten. Het vorm de nodige afwisseling en een frisse game-ervaring op hetgeen dat Mario ons meestal brengt. Het spookhuis is groot en afwisselend genoeg om je een tijdlang zoet te houden en daarnaast weet de multiplayer modus ook een goede indruk na te laten. Een uitstekende game om tijdens de Halloweendagen of donkere winterdagen te spelen.

Positief

  • Goede puzzels en gameplay
  • Animaties en omgevingen in het spel
  • Veel afwisseling in sfeer
  • Co-op
Score
88/100

Negatief

  • Controls soms een beetje stroever
Grafisch
90%
Geluid
88%
Fun
89%
Gameplay
87%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.