4gamers.be

ReadySet Heroes

Door YoniVL, 14-10-2019 15:14

ReadySet Heroes

Gespeeld op PS4
Geschreven door Joeri


ReadySet Heroes is een nieuwe partygame die een mix brengt van dungeon crawling en spannende multiplayer actie. Ontwikkelaar Robot Entertainment heeft hier inmiddels al wat ervaring mee. De Orcs Must Die! franchise is immers ook van hun hand. ReadySet Heroes lijkt echter wat meer op een jonger publiek in te spelen. De personages zijn schattig, de wereld is kleurrijk en voelt erg cartoony aan. Alles wordt gespeeld vanuit het gekende Diablo-perspectief. Maar is het spel ook even memorabel?

Je kunt spelen als verschillende bosdieren waaronder Tuck de das, Willow de specht en Dixie het konijn. In totaal zijn er tien dieren om uit te kiezen. De dieren moeten verschillende classes voorstellen, maar in werkelijkheid doen ze allemaal hetzelfde. Er zijn wel enkele kleine verschillen. Zo heeft het ene dier een grotere levensbalk en kan het andere dier al wat sneller lopen.

ReadySet Heroes is het perfecte spel om even op te pakken wanneer je maar een half uurtje kunt spelen. En dat is helaas omdat de game zo weinig om het lijf heeft. Er zijn in totaal twee spelmodi om te doorlopen. De eerste modus is gemaakt voor één of meerdere spelers, waarbij je jezelf hersenloos een baan vecht doorheen 30 levels. Je zult er met eindbazen vechten, valstrikken moeten vermijden en schatten moeten verzamelen. Dit alles is mogelijk met slechts enkele drukken op de knop, waardoor ReadySet Heroes aanvoelt als een arcadegame. Het leukste aspect aan deze spelmodus is de willekeurigheid van het geheel. Telkens je een nieuwe kerker binnenwandelt, wordt alles willekeurig gegenereerd. Je weet dus nooit tegen welke vijanden je uitkomt, hoe het terrein er zal uitzien of welke beloningen je zult krijgen.

De andere modus kan enkel met meerdere spelers gespeeld worden online of in splitscreen. Hier worden Deathmatch en Team Deathmatch wedstrijden uitgevochten met telkens vier spelers. Een wedstrijd gaat als volgt: Je start in een kerker die uitpuilt van de monsters en valstrikken. Vervolgens moet je met een houten zwaard zoveel mogelijk vijanden verslaan, zodat je leuke beloningen krijgt in de vorm van betere wapens, harnassen of speciale aanvallen. Je inventaris is beperkt dus keuzes maken is de boodschap. Ondertussen loopt er een klok en wanneer die op nul komt te staan, wordt iedereen naar een nieuwe arena geteleporteerd. In deze arena ga je de strijd aan met het andere team of de andere spelers. Meestal is het vechten tot de dood, maar soms is dit slotgevecht ook een soort minispel, waarbij je sushi in de monden van zeemonsters moet slaan. De winnaar krijgt vervolgens nieuwe kledingstukken of poses voor zijn personage.

De kracht van ReadySet Heroes bevindt zich in de multiplayerchaos. Wie alleen speelt, zal de gameplay niet zozeer kunnen appreciëren. Verschillende van de eindbazen zijn ook echt ontworpen om met een vriend te verslaan. Zo is er bijvoorbeeld de Nekomancer, die je moet bevechten op een kerkhof. Terwijl je zijn aanvallen en zijn monsters probeert te verslaan, moet je ook nog eens schedels oprapen en op de juiste locatie leggen. Het is doenbaar wanneer je alleen speelt, maar het zal een frustrerende ervaring zijn. Daarbij kunnen we ook enkel de splitscreen coöp aanbevelen. Online was er op het moment van schrijven best wel wat lag aanwezig. En dat kan echt niet in een spel dat alles inzet op de multiplayer gameplay. 

Conclusie

ReadySet Heroes is een leuke partygame om nu en dan eens op te starten. Het geheel straalt een zekere charme uit doordat de graphics zoveel kleur en persoonlijkheid bevatten. Het spel komt tot zijn recht wanneer je met een andere gamer op avontuur gaat. Best doe je dat in de lokale coöp omdat de online gameplay erg laggy is bij momenten. Echter zul je het spel alweer snel naast je neerleggen omdat er geen diepgang is terug te vinden. De vijanden, de kerkers, de wapens, de personages,... Alles is gewoon erg oppervlakkig. ReadySet Heroes is aan te raden voor een jonger publiek en de lagere verkoopprijs maakt veel goed. Maar er zijn gewoonweg betere games verkrijgbaar in het genre. Wij kijken toch vooral uit naar Orcs Must Die! 3.

Positief

  • Graphics ademen charme uit
  • Elke kerker is anders
  • Ideaal voor twee spelers
Score
65/100

Negatief

  • Weinig inhoud
  • Online lag
  • Niet gemaakt voor één speler
Grafisch
70%
Geluid
65%
Fun
70%
Gameplay
65%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.