4gamers.be

Ring Fit Adventure

Door Phazon, 04-11-2019 16:53

Het success van Wii Fit en Brain Training zal Nintendo altijd wel wat willen evenaren. Dat mag hen dan niet gelukt zijn, maar met Nintendo Labo sloeg men er toch in om de allerjongsten onder ons op een creatieve manier te laten gamen. Tijd dus om iedereen wat meer te laten bewegen, maar ditmaal zal een combinatie van gaming en fitness je luie krent van de zetel opheffen. Ring Fit Adventure is, zoals de titel mooi aangeeft, een avontuur voor fitness en fun.

Ring Fit Adventure is een pakket van twee accessoires en het videospel. De Joy-Con Leg Strap en de Ring-Con zal je respectievelijk om je linkerbeen moeten vastmaken en vasthouden om op avontuur te gaan in de wereld van Ring Fit Adventure. De hoofdmodus in deze game bestaat uit een uitgebreid avontuur dat geïnspireerd is door een turn-based RPG. Je bestuurt een zelfgekozen personage volledig aan de hand van bewegingen die je maakt. Door ter plaatse te stappen of joggen, zal je personage zich in de wereld kunnen verplaatsen, terwijl diverse bewegingen met de Ring-Con voor sprongen, aanvallen en dergelijke zorgen.

De wereld van Ring Fit Adventure bestaat uit tal van levels die steeds een soort van avontuur en workout van enkele minuten bevatten. In de meer dan 100 levels kom je regelmatig ook vijanden tegen en uiteraard wordt het gevecht beslist aan de hand van de nodige fitness moves. Aanvallen op vijanden zijn namelijk allerhande fitnessoefeningen (opgedeeld in types zoals kracht, uithouding, yoga) die je op realistische wijze dient na te bootsen en uit te voeren. Feitelijk heb je dus met een soort van Wii Fit te maken, alwaar er nu een stevig game- en RPG-sausje over gegoten werd.

Er zijn in totaal meer dan 60 verschillende aanvallen te verzamelen in het spel. We zeggen 'verzamelen' er duidelijk bij, want aanvankelijk start je met een beperkt arsenaal aan fitnessmoves en gaandeweg ontgrendel of koop je meer aanvallen. Squats, crunches, push-ups of de yoga-versies ervan zijn allemaal aanwezig. In principe wordt er netjes getoond hoe deze moves uit te voeren en leunen ze zeer dicht bij de realiteit aan, maar we raden toch aan om tijdens de squats niet altijd naar het tv-scherm te kijken omdat je je nek stevig belast.

Gelukkig heeft Nintendo hier ook aan gedacht en zijn de audio cues in dit spel van uitstekende kwaliteit en netjes voorzien. Je kan een gevecht praktisch blindelings beslissen door vooral goed te luisteren naar de cues en je te focussen op het goed uitvoeren van de bewegingen. Elke paar levels stuit je ook op een grote baas die vanzelfsprekend een stevige workout belooft. Als je denkt dat Ring Fit Adventure een gemakkelijke workout zal voorschotelen, heb je het mis. Mensen van ieder niveau zullen hun moeilijkheidsgraad terugvinden en na enkele minuten al stevig zweten.

De bouwkwaliteit van de meegeleverde accessoires is trouwens zeer behoorlijk, vooral de Ring-Con is een pak steviger dan we verwacht hadden. De Leg Strap heeft soms wel de neiging om tijdens het lopen af te zakken en zal soms wat frustratie veroorzaken. Zoals je van een game als deze kan verwachten, is ook de registratie van je bewegingen niet altijd 100%. Wij ondervonden vooral problemen met de yoga-oefeningen, daar deze zeer traag dienen uitgevoerd te worden en de registratie van je bewegingen soms blijft hangen of de mist in loopt. Desalniettemin werkt het spel in 99% van de gevallen wel behoorlijk goed mee, dus het zal volgens ons sowieso een heel individuele verschillende ervaring worden.

Naast het avontuur, waar je toch heel wat dagen en zelfs weken zoet mee zal zijn, kunnen we ook een pure workout terugvinden. Geen fluff of RPG-elementen, maar gewoon puur fitnessoefeneningen uitvoeren. Er zijn ook een 12-tal minigames beschikbaar om het oefenen alsnog wat op te leuken: maak kisten kapot met lucht, bak potten door te squatten en meer. Je kunt ook je eigen workout samenstellen en daarbij oefeningen en minigames combineren.

Audiovisueel is het spel zeer simplistisch, doch kleurrijk genoeg opgebouwd. De avontuurmodus ziet er gevarieerd genoeg uit om de speler tijdens het lopen visueel bezig te houden. De soundtrack ondersteunt het geheel netjes, met zoals eerder gezegd een goede focus op de juiste cues tijdens de vele fitnessoefeningen.

Conclusie

Ring Fit Adventure weet op sublieme wijze videogaming en fitness te combineren. Geen enkel anders spel in dit genre zal de speler op een manier als deze weten te entertainen. Bovendien slaagt men er ook in om totaal niet in te boeten op het aantal, hoeveelheid en het soort van fitnessoefeningen. Zoek je een manier om je op een leuke manier tijdens de winteravonden fit te houden, dan is Ring Fit Adventure een prima ervaring voor zowel jong als oud.

Positief

  • Fitness en entertainment in één
  • Genoeg moves en levels om even zoet te zijn
  • Degelijke bouwkwaliteit Ring-Con
Score
86/100

Negatief

  • Niet altijd 100% registratie van de bewegingen, vooral bij Yoga
  • Leg Strap zakt snel af
Grafisch
85%
Geluid
85%
Fun
87%
Gameplay
85%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.