4gamers.be

Just Dance 2020

Door Vancha, 13-11-2019 11:54

Just Dance is een terugkerend fenomeen voor Ubisoft. Alleen al door de E3-persconferenties te bekijken, realiseren we ons stevig op de reeks wordt ingezet. Jaar na jaar kan worden gezegd dat het helemaal niet veel verandert en de enige veranderingen of toevoegingen zijn eerder de nummers. Maar toch is er her en der vernieuwing te vinden.

Dit jaar viert Just Dance 2020 de tiende verjaardag van de franchise en in feite hebben ze om die reden een nieuwe game mode genaamd de "All Stars Modus" toegevoegd. Binnenin nemen ze je mee door de meest opmerkelijke liedjes uit de geschiedenis van Just Dance, vanaf de eerste 10 jaar geleden tot nu, met enkele mini-cinematics die je langs de weg brengen die Just Dance groot gebracht heeft. Niets echt indrukwekkend maar een leuke toevoeging voor de fans en mensen die niet iedere editie kopen.

Je kunt wel zeggen dat deze All Stars mode  de campagnemodus van de game is, iets wat we, zoals we al vertelden, nog niet hadden gezien en waar we aan het einde een exclusief nummer van de game ontgrendelen, dus om alle liedjes vrij te spelen zul je deze toch niet mogen skippen.

Iets waar we altijd van hebben genoten in de Just Dance franchise en dat in deze nieuwe aflevering geen uitzondering is, is het kleurrijke artwork. We kunnen ons een spel als dit niet voorstellen zonder die kleuren die zo uit het scherm springen en welke het spel schitterend maken om te presenteren op evenementen zoals E3 of Gamescom, met mensen gekleed in zeer opvallende kostuums. Een deel van je game moet gewoonweg uitblinken om niet te verwateren tussen al het fotorealisme dat overal te zien is in deze tijden. 

En het is niet alleen hoe de personages zich kleden, of hoe de menu's eruit zien, ook de achtergronden die we in de verschillende nummers zien, zien er natuurlijk meer dan levend en interessant uit, hoewel het niet zo is dat je je op hen concentreert tijdens het uitvoeren de danspassen. Desalniettemin mooit meegenomen, zeker voor toeschouwers.

Just Dance is ook nog steeds een party spel, multiplayer en online zijn veel leuker. Om die reden zijn bepaalde liedjes nog steeds uiterst geschikt om met twee tot vier te dansen. En daar zitten zowel lachwekkende als aartsmoelijke dansjes tussen om iedereen te behagen.

De gameplay van Just Dance is altijd eenvoudig geweest en past zich aan je mogelijkheden aan. Je hoeft geen expert te zijn in het dansen om een ​​goede beoordeling te krijgen. Enkel maar door de bewegingen van de dansers op het scherm te volgen is het al voldoende om aan de vereisten te voldoen en daarnaast helpt het om bepaalde populaire dansjes te oefenen. Bovendien kun je zelfs zittend de bewegingen uitvoeren en ze zonder problemen bereiken. Zo kunnen ook mindel mobiele mensen mee genieten zonder enkel als publiek mee te kijken.

Games als Just Dance kunnen meestal wel eens een jaartje overgeslagen worden doordat er niet veel vernieuwing toegevoegd wordt. Dit jaar heeft de game dankzij de All-Star Modus wel een leuke vernieuwing, maar daarnaast lijken de menu’s maar een kleine update gehad te hebben en moeten we het dus stellen met de selectie aan nieuwe nummers (die gelukkig heel divers zijn). Je hebt wel nog de Unlimited mode waarmee je meer dan 500 nummers van alle games kunt spelen, maar dit wel tegen een kostenplaatje.

Deze jubileumeditie is er eentje die je wel met een gerust hart kan oppikken dankzij zijn extra mode. Heb je echter al heel wat van deze games liggen, dan raden we je aan om eerst even de selectie aan nummers te bekijken vooraleer je beslist de volgende in huis te halen. Als bonus zit er dit jaar trouwens ook 10.000 Luchtballonnen van K3 bij.

Conclusie

Deze tiende editie biedt een leuk extraatje, maar is en blijft voor de echte fans van Just Dance. De songselectie is heel divers maar we raden toch aan het aanbod te bekijken vooraleer je beslist deze nieuwe telg aan te schaffen, want uiteindelijk staat of valt het plezier voor een groot deel met de nummers en de mate waarin ze je aanspreken.

Positief

  • All-Star mode
  • Toffe party game
  • Song selectie divers maar ...
Score
76/100

Negatief

  • Menu's amper bijgewerkt
  • ... kopen hangt van jouw muzieksmaak af
Grafisch
80%
Geluid
90%
Fun
76%
Gameplay
75%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.