4gamers.be

TT Isle of Man - Ride to the Edge 2

Door YoniVL, 20-03-2020 15:27

De TT op het Isle of Man is een van de meest intense motorraces ter wereld. Een ellelange tocht langs het eiland, terwijl je het uiterste vraagt van jezelf en je motor, het is niet iedereen gegeven. Gelukkig is er nog TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 om je die ervaring ook virtueel te laten meemaken.

In TT Isle of Man 2 draait het nog steeds rond de legendarische race op het Isle of Man en dus zijn alle 60km van het parcours perfect nagemaakt in de game, met bij wijze van spreken elk putje in de weg waar het hoort te zijn. Daarnaast zijn er nu ook 17 andere tracks die je kan verkennen en is er nog een grote open zone, waarin je vrij kan rondrijden.

De hoofdmoot van deze game speelt zich af in de career mode, waar je als nieuweling moet proberen om je te bewijzen in een boel races doorheen het seizoen, om je op het einde misschien te plaatsen voor de TT Isle of Man. Je leest het goed, je krijgt niet zomaar toegang tot de belangrijkste race van allemaal, al kan je hem natuurlijk wel rijden in een single race buiten de career mode.

Elke week in de career mode krijg je de keuze uit verschillende races, met verschillende beloningen. Je kan telkens geld verdienen natuurlijk, maar ook perks. Die kan je inzetten om de uitdaging een beetje te vereenvoudigen. We moeten wel toegeven dat we momenteel nog niet heel veel gebruik hebben gemaakt van die perks, omdat ze niet zo’n heel ingrijpende veranderingen hebben. Bovendien kosten ze redelijk wat geld en dat geven we dan liever uit aan nieuwe motors.

Om je te plaatsen voor de TT zal je bepaalde doelstellingen moeten halen, zoals goed scoren in het Ierse kampioenschap. Doe je dat, dan mag je op het einde van het seizoen je droomrace rijden en kan je misschien ook de overstap maken naar een hoger niveau, om het seizoen erna opnieuw aan de slag te gaan.

Je zal wel een tijdje zoet zijn om door te groeien, want TT Isle of Man 2 is geen eenvoudige game. Dat begint natuurlijk al bij het genre. Een simulatiegame met motors in de hoofdrol is per definitie niet voor iedereen weggelegd. Motors zijn gevoelige machines, waarbij elk foutje genadeloos afgestraft wordt. Bovendien moet je in de game vaak op heel lange tracks aan de slag en is het dus ook bijna onmogelijk om een parcours vanbuiten te leren. Wij lagen in ieder geval vaker tegen de grond dan we eigenlijk willen toegeven. Naar ons gevoel werkte daarnaast de voorgestelde racelijn niet altijd zoals het hoort. De rempunten kwamen meer dan eens rijkelijk te laat, waardoor we plots uit de bocht lagen die we volgens diezelfde lijn nog gemakkelijk hadden kunnen halen. Zo wordt het natuurlijk moeilijk om te leren hoe je moet rijden. Schaam je dus zeker en vast niet wanneer je besluit om de moeilijkheidsgraad wat lager te zetten.

Daarmee willen we niet gezegd hebben dat TT Isle of Man qua rijgedrag niet goed in elkaar zet. Voor zover we ervaring hebben met dit soort motoren hebben we het gevoel dat alles naar behoren werkt. Daar ligt natuurlijk ook de moeilijkheid. Mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige arcaderacer blijven best ver weg van deze game.

Een goede plek om wat te trainen is de Challenge Zone, waar je vrij mag rondrijden en ondertussen uitdagingen voorgeschoteld krijgt. Deze open world zone geeft je de mogelijkheid om alle wegen te verkennen en gewend te raken aan je motor, buiten de races om. Vind je dat nog altijd te veel druk, dan kan je gaan genieten van de omgevingen in de free roam mode.

Naast de career mode kan je zoals gezegd ook een quick race houden of alleen op pad gaan in Time Attack. Daarnaast is er een offline – met hot seat en dus geen splitscreen – en online multiplayer. Het is maar de vraag of er in die laatste veel volk te vinden zal zijn, want een echt populaire game zal dit natuurlijk nooit zijn.

Grafisch levert TT Isle of Man 2 uitstekend werk. Alle tracks en omgevingen zijn mooi uitgewerkt, met duidelijk flink wat aandacht voor de lichteffecten. Echt spectaculair is het allemaal niet, maar vanwege het realisme in de tracks zal je nooit het gevoel krijgen dat je al voor de honderdste keer dezelfde boom bent tegengekomen.

Conclusie

TT Isle of Man - Ride to the Edge 2 is een game voor de liefhebber. Hou je niet van een game waarin je op een vrij realistische wijze met een motor moet racen en ben je meer op zoek naar een casual ervaring, blijf dan ver weg van deze game. Wil je echter weten hoe het voelt om door de smalle straatjes op het Isle of Man te racen op een supersnelle bolide, dan is dit waar je naar op zoek bent.

Positief

  • Uitgebreid aantal tracks
  • Career mode
Score
75/100

Negatief

  • Steile moeilijkheidsgraad
  • Racelijn niet altijd perfect
Grafisch
75%
Geluid
75%
Fun
75%
Gameplay
75%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.