4gamers.be

Pre-E3: Electronic Arts

Door Jay, 25-05-2011 01:45

De E3-beurs zit eraan te komen en bij 4Gamers willen we jullie uiteraard zo goed mogelijk begeleiden in het hele gebeuren. Niet alleen doen we ons uiterste best om tijdens en na de E3 al het nieuws te brengen, ook nog voor alles van start gaat, zijn we al aan de slag. We blikken immers vooruit op wat de grootste uitgevers zullen tonen. Daarbij bespreken we niet alleen reeds officieel bevestigde zaken, maar doen we ook wilde en minder wilde gokken over mogelijke verrassingen in de rubriek NostrE3damus. Vandaag aan de beurt: Electronic Arts.

We beginnen met een overzicht van titels waarvan officieel bevestigd is dat ze in een of andere vorm aanwezig zullen zijn in het E3-gamma van Electronic Arts. De kans bestaat dat in de komende dagen en weken deze lijst nog wordt aangevuld, maar uiteraard kunnen we niet in de toekomst kijken dus alles is nog onder voorbehoud. Wel geven we mee dat de persconferentie van Electronic Arts zal doorgaan op 7 juni, om 21u30 onze tijd.

Van de door Electronic Arts officieel aangekondigde games is Battlefield 3 waarschijnlijk de grootste. De onthulling van de game gebeurde de afgelopen maanden stap voor stap en telkens opnieuw stonden we versteld van de grafische pracht die van het scherm spatte. Vermoedelijk krijgen we op E3 weer wat extra info en beelden van de game te zien, hoogst waarschijnlijk in de vorm van een demo die door iemand van het ontwikkelingsteam wordt gespeeld. Info over de game is vooralsnog schaars, maar niet onbestaande.

Terwijl enkele Bad Company-titels de leegte opvulden, is Battlefield 3 de eerste echte sequel in de reeks sinds 2005. De game draait op een nieuwe engine van DICE, genaamd Frostbite 2, die in staat is een realistische weergave van omgevingen op het scherm te tonen. Vooral de bewegingen van personages, afbrokkelende gebouwen, rook- en lichteffecten komen erg indrukwekkend over. Tevens lijkt het sound design van een ongekend hoog niveau, op basis van de eerste trailers. Het verhaal speelt zich af in 2014 en draait rond een conflict dat begint in Sarajevo en de grens van Irak, maar uiteraard zal het zich al snel naar andere locaties uitbreiden. De singleplayer campaign zou ook in co-op gespeeld kunnen worden.

Wat mogen we nu op E3 verwachten van Electronic Arts, DICE en Battlefield 3? Moeilijk te zeggen, maar het lijkt logisch dat we een beter zicht krijgen op de verschillende aspecten van de game en nieuwe gameplay-mechanismen. Ook is de kans groot dat er meer van de multiplayer onthuld wordt, aangezien die tot nu toe nog maar weinig aan bod is gekomen. Men heeft al laten weten dat de pc-versie tot 64 spelers ondersteunt, terwijl consoles het moeten stellen met 24 spelers. Hopelijk krijgen we de game dus op verschillende platformen te zien en wordt er meer concrete uitleg verschaft. Een nieuwe trailer die onze adem gedurende meerdere minuten wegneemt, is uiteraard ook weer welkom.

Na FIFA 11 is het tijd voor FIFA 12 en Electronic Arts houdt zich niet in om grote beloften en uitspraken te doen. Over de game is nog niet veel bekend, maar naar verluidt zou het de grootste sprong voorwaarts zijn sinds de FIFA-reeks volledig werd opgepoetst voor de huidige generatie.

Vooral wat de gameplay betreft, zouden er grote verbeteringen worden doorgevoerd. Zo wordt het gedrag van elke individuele speler op het veld nog nauwkeuriger bepaald, zodat iedere speler ook werkelijk uniek aanvoelt. Electronic Arts wil ook meer 'grijze zone' implementeren bij bijvoorbeeld tackles. Zo kan een tackle je speler wel uit evenwicht brengen, maar indien hij over de juiste capaciteiten beschikt, kan hij voorkomen plat op de buik te gaan en zijn actie gewoon verder zetten.

Buiten een screenshot zijn er van FIFA 12 nog geen beelden, maar ongetwijfeld mogen we een hoop voetbal verwachten op E3. Of FIFA 12 werkelijk een grote stap voorwaarts betekent, weten we dan.

Kingdoms of Amalur: Reckoning doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar wat ons betreft is het wel een titel om in de gaten te houden. Electronic Arts brengt met de game geen gewone RPG, of dat is tenminste de bedoeling. Uiteraard brengt geen enkele uitgever zomaar een 'gewone' RPG, maar wat wij al van Kingdoms of Amalur te zien kregen, was veelbelovend. De game ziet er goed uit en het vechtsysteem laat een hoop vrijheid aan de speler.

De game staat pas gepland voor 2012, dus het is nog even wachten voor we een goed totaalbeeld hebben van het spel. Op E3 verwachten we echter dat Kingdom of Amalur: Reckoning meer aandacht krijgt dan de voorbije weken en maanden het geval is geweest, en dus zou ook het grotere publiek zich wel eens aardig kunnen gaan interesseren voor deze RPG. Onze preview kan je er alvast nog eens op nalezen en ook de 5 minuten gameplay hierboven geven al een goed beeld van wat je kan verwachten.

Het zullen vooral de Amerikanen zijn die uitkijken naar Madden NFL 12, maar ook hier in Europa en België kent de sport de nodige supporters. De game verschijnt eind augustus al en de E3 is dan de perfecte plaats om alles nog eens uitgebreid in de aandacht te zetten, al zal de game niet het vlaggenschip van Electronic Arts vormen op E3. Zoals elk jaar mag je je verwachten aan 'meer en beter', en zo hebben de fans weer iets om naar uit te kijken.

Battlefield 3 is heus niet de enige grote klepper waarmee Electronic Arts op de proppen komt. Na het geweldige Mass Effect en Mass Effect 2 is het nu immers tijd voor Mass Effect 3, al lijkt de release wel nog een eindje van ons verwijderd. Het spel zou immers pas in 2012 verschijnen, maar dat betekent niet dat we er niets van te zien zullen krijgen op E3.

Recent is er nog een hoop info over de game naar buiten gekomen, onder meer over de grootte van je team en het vechtsysteem. Ook liet de ontwikkelaar weten dat men geen 'overbodige' RPG-elementen in de game wil en dat men een breed publiek wil bereiken, hetgeen sommige fans al ongerust maakt. Hopelijk krijgen we op E3 wat meer opheldering omtrent de richting die het spel uitgaat. In ieder geval lijken een nieuwe trailer en wie weet zelfs gameplay-beelden niet onwaarschijnlijk.

Zeggen de landelijke teams van Madden NFL 12 je niets, dan kan je misschien wel aan de slag met NCAA Football 12, al betwijfelen we of er veel Europeanen op deze game zitten te wachten. Vooral iets voor de Amerikanen dus, die onder universiteiten de traditie hebben het tegen elkaar op te nemen in hun favoriete sport. Electronic Arts belooft in ieder geval de ultieme 'college football'-ervaring.

Nog een game die zich vooral op een Amerikaans publiek richt, is NHL 12. Vreemd genoeg is er nog amper of niets van de game gekend, en dus lijkt de info zich te beperken tot het gekende liedje. Met andere woorden: als het aan Electronic Arts ligt, is dit de beste game in de reeks. Wie weet komt de game op E3 wel verrassend uit de hoek en wagen ook meer Europeanen zich eens op het gladde ijs.

Electronic Arts lijkt de Need for Speed-reeks geen rust te gunnen, al kan je je de vraag stellen of dat wel nodig is. Er werken immers verschillende studio's aan de games en dat zorgt ervoor dat ze zich elk op hun eigen project kunnen focussen, in plaats van dat één ontwikkelaar snel van het ene naar het andere project moet lopen. Met andere woorden: als de kwaliteit goed is, hoor je ons niet klagen. Bovendien gaat het telkens om Need for Speed-games met een andere invalshoek, wat het ook tot verschillende games maakt.

Nog voor het einde van het jaar zouden we aan de slag kunnen met een nieuwe game in de reeks, namelijk Need for Speed: The Run. Buiten een teaser en een waarschijnlijke releasedatum van 18 november is er nog niet veel geweten over de game, maar ongetwijfeld doet Electronic Arts het spel op E3 uitgebreid uit de doeken. Vermoed wordt dat Need for Speed: The Run de focus niet alleen op het racen zelf legt, maar ook een degelijk onderbouwd verhaal rond het hele gebeuren legt. Wat we precies mogen verwachten, is dus nog onduidelijk, maar we zijn alvast benieuwd.

Aanvankelijk stond de game bekend als SSX: Deadly Descent, maar inmiddels heeft Electronic Arts de game omgedoopt naar gewoon SSX, hetgeen erop wijst dat we opnieuw met een soort reboot van de reeks te maken hebben. Wat we al weten van de game heeft fans niet meteen gerust gesteld. Velen zijn immers bang dat het te veel gericht zal zijn op adembenemende actie, waarbij gewelddadige explosies tijdens het afdalen schering en inslag zijn. Dit zou de traditionele gameplay, die bij SSX altijd draaide rond het uitvoeren van leuke tricks, in de weg staan. E3 biedt dus een goed gelegenheid om te zien welke richting de game uitgaat, en mogelijk komen we dan ook te weten of het spel erin slaagt zowel oude fans als nieuwkomers aan te spreken.

Star Wars: The Old Republic, dat ontwikkeld wordt door BioWare, moet dé Star Wars-mmo worden waar iedereen al lang op zit te wachten. Details zijn schaars, maar wat we te horen krijgen, stemt ons hoopvol. Als nooit eerder zal je je kunnen inleven in je rol als Jedi of Sith. Zoals dat gaat in een MMO, kan je jezelf ook volledig pimpen, zowel qua uiterlijk als qua skills, want wie wil rondlopen in het universum van Star Wars, kan er maar beter goed uitzien en over de nodige krachten beschikken. Voor een oordeel omtrent deze game is het nog veel te vroeg, maar E3 belooft wel weer een pak informatie de wereld in te sturen.

Wat zou Electronic Arts zijn zonder 'nu en dan' eens een nieuwe Sims-game? Nee, die vraag hoef je niet te beantwoorden. Willen of niet, op E3 zal The Sims 3: Generations nader toegelicht worden. Dat is op zich een beetje vreemd, aangezien de game tegen E3 al in de winkelrekken zou liggen. Overigens: het gaat eerder om een uitbreiding voor The Sims 3, niet om een volledig nieuwe game.

In Generations, dat bij ons Levensweg zal heten, zit er een heleboel extra content om je Sim een meer persoonlijk en uniek karakter te geven doorheen zijn leven. The Sims 3 laat je al toe je Sim te controleren van zijn geboorte tot zijn overlijden, maar met Generations komt er dus nog een massa content bij voor elke leeftijdsperiode in het leven. Fans hebben dus iets om naar uit te kijken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.