4gamers.be

Pokémon GO: deze verhalen mag je (niet) geloven

Door Jay, 12-07-2016 13:32

Pokémon GO is dezer dagen haast alomtegenwoordig. De mainstream media hebben vermoedelijk over geen enkele andere game al zoveel bericht als over Pokémon GO en echt onlogisch is dat niet. Hoewel de mobile game in heel wat landen officieel nog niet gelanceerd is, is het wereldwijd toch al een enorm succes. Mensen vinden een omweggetje om toch al aan de slag te kunnen met de app en het resultaat is dat er inmiddels al meer dan 5 miljoen downloads zijn op Android, terwijl ook een nummer 1 positie in de App Store is bereikt.

Pokémon GO bereikt voorts ook een erg divers publiek, van rasechte Pokémon fans, over fans van weleer die in 10 jaar niet meer aan Pokémon hebben gedacht, tot complete nieuwkomers. Natuurlijk zijn er ook meelopers, want Pokémon GO is inmiddels ook een hype waartoe je je haast verplicht voelt om aan deel te nemen.

Pokémon GO is dus hot, niet alleen als app op zich maar ook als middel om volk naar je website te lokken. Zoals gezegd is het succes van de game ook de mainstream media niet ontgaan en dus zien we ook daar heel wat berichten opduiken, die dan veelvuldig gedeeld worden via de sociale media.

Jammer genoeg doen er ook heel wat verzonnen sensatieverhalen de ronde die vaak louter en alleen bedoeld zijn om volk te lokken en zo extra advertentie-inkomsten mee te graaien. Deze verhalen worden dan zonder kritisch onderzoek of facts checks overgenomen, wat natuurlijk leidt tot een vertekend beeld van de realiteit. Niet alleen worden de (negatieve) effecten van Pokémon GO zo overdreven, ook worden mensen zo dommer voorgesteld dan ze zijn. "Hoe kan je nu zo dom zijn?" is namelijk de reactie die je vaak krijgt bij een verhaal over iemand die van een brug is gevallen terwijl hij Pokémon GO aan het spelen was, maar dat is het hem net: voorlopig is nog niemand effectief zo dom geweest. Dat verhaal klopt niet, is verzonnen.

Om jullie ervoor te behoeden meegezogen te worden in al die hoaxes bieden we jullie in deze special een overzichtje van de soms bizarre verhalen omtrent Pokémon GO die je wel en niet mag geloven, omdat ze nu eenmaal wel of niet kloppen. Via onderstaande navigatie kom je bij elk verhaal apart uit, samen met de nodige uitleg en het verdict over het waarheidsgehalte ervan. Alvorens je naar elk verhaal gaat kan je dus zelf al een gokje wagen om vervolgens te zien of je het bij het rechte eind had.

NAVIGATIE

The Simpsons - Groot verkeersongeval - Lijk ontdekt - ISIS vs. Pokémon GO

Overvallers gebruiken Pokémon GO - Speler in rug gestoken - Speler valt van brug - Aan het front

500 miljoen geëist na ongeval - Broertje vermoord - Café verbiedt Pokémon GO

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.