4gamers.be

Call of Duty 4: Modern Warfare - Remastered (singleplayer)

Door rafbanaan, 21-10-2016 16:00

Call of Duty 4: Modern Warfare - Remastered

[gespeeld op PS4]


Met de aankomende release van Call of Duty: Infinite Warfare krijg je ook de kans om een remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare te spelen. Hiervoor moet je wel de Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition aankopen, want apart is deze remaster niet te verkrijgen. Via PlayStation konden we een maandje vroeger aan de slag en hieronder vind je even snel onze bevindingen. 

Om te beginnen krijg je met de remaster van Call of Duty 4 toegang tot zowel de singleplayer als multiplayer van de game. Om met de laatste aan de slag te kunnen gaan, moeten we wel nog even geduld uitoefenen tot de release van Call of Duty: Infinite Warfare. Uiteraard gingen we rustig verder met de singleplayer campaign, want het is alweer bijna tien jaar geleden dat we voor het eerst aan de slag gingen met de game. We gaan hier wel enkel focussen op de kwaliteit van de remaster en niet op het verhaal, aangezien dat ondertussen al een decennium oud is. Na het spelen van de singleplayer moeten we zeggen dat we best onder de indruk waren van het geleverde werk. Het is eigenlijk niet correct om dit een remaster te bestempelen, want er werd veel meer werk ingestoken en in onze ogen gaat het meer richting een remake.

Zo krijg je op de consoles een resolutie van 1080p en dit met een framerate van 60fps. De framerate wordt in veel gevallen goed behouden, al voel je ze her en der wel eens wat zakken wanneer er veel op het scherm gebeurt. Verder hebben we een pak betere textures, werden de effecten wat opgesmukt en krijg je nieuwe geluiden voor de wapens. Een explosie ziet er bijvoorbeeld een pak beter uit en kan je ongeveer vergelijken met wat je in de huidige Call of Duty's te zien krijgt. De animaties kregen ook een mooie poetsbeurt, samen met de belichting. Zo krijgen we nu dynamic lighting en dit merk je goed in de spelwereld. Elk level straalt wat meer sfeer uit en ziet er gedetailleerder uit. Daarom dat we dus ook moeite hebben om dit een remaster te benoemen, aangezien er veel meer werk in werd gestoken en je eigenlijk een remaster krijgt, waardoor de game er bijna uitziet als de huidige Call of Duty's.

Bij Activision hebben ze duidelijk geen half werk geleverd met de remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare. De singleplayer wist ons alvast te overtuigen, waardoor we het nog meer jammer vinden dat de game niet los te verkrijgen zal zijn. Nu moeten we nog nagelbijtend wachten tot de release van Call of Duty: Infinite Warfare, zodat we ook aan de slag kunnen met de multiplayer van de game. Als die een even hoog niveau haalt als de singleplayer, dan zullen we ook daar flink wat uurtjes spenderen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.