4gamers.be

eShop reviews #21

Door Phazon, 23-03-2017 12:35

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we regelmatig proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is. Deze keer staat de special in het teken van enkele games die je op de eShop van de Nintendo Switch kan terugvinden.

FAST Racing RMX (Shin'en, €19,99)

Fast Racing RMX is, zoals de naam doet vermoeden, een remix van Fast Racing Neo. Deze Wii U-game wist een uitstekende futuristische race-ervaring aan te bieden. Meestal weet ontwikkelaar Shin'en niet meteen te imponeren wat unieke artstyle en graphics betreft, maar een heel aantal tracks in FAST Racing NEO zijn ongelooflijk mooi en rijkelijk van detail voorzien door deze kleine studio. Ook de soundtrack klinkt nog best wel goed in de oren. In tegenstelling tot de Wii U-versie, zal de Switch versie in tv modus aan een native resolutie van 1080p weergegeven worden. In handheld modus wordt er een native resolutie van 720p op het scherm getoverd. Enkele subtiele verbeterde effecten maken het geheel tot de definitieve versie wat de graphics betreft.

Qua gameplay zelf mag je je aan een kruising tussen F-Zero en Wipeout verwachten. De voertuigen gedragen zich niet zo scherp en snel als eerstgenoemde, maar het voelt toch allemaal snel genoeg aan om de nodige portie nostalgie op te wekken. De Switch-versie bevat de 16 tracks uit de originele game, samen met de 8 tracks die men nadien als DLC verkocht heeft. Zes gloednieuwe nieuwe racetracks zorgen dat het totaal aantal banen op 30 ligt.  Voor de prijs krijg je alvast een zeer sterke racer met heel wat multiplayer-opties aangeboden, eentje waarmee de Switch zijn kracht toch al duidelijk mee toont en je na Zelda toch enige tijd zoet mee bent.

9/10

I AmSetsuna (Square Enix, €39,99)

I Am Setsuna verscheen destijds zowel op de PS Vita, pc en PS4, maar de eerstgenoemde versie verscheen helaas nooit in het Westen. Een spijtige zaak, vermits de game eigenlijk ideaal is om als handheldgame te ervaren. De Switch-versie van I Am Setsuna brengt hier voor ons dus gelukkig verandering in. Er is, buiten een verlaging van de framerate van 60 naar 30 frames per second, niets veranderd wat het uiterlijk van de game betreft. Aangezien we hier met een turn-based JRPG te maken hebben, is een stabiele framerate van 30fps een niet al te groot pijnpunt.

I Am Setsuna brengt ons een zeer emotioneel verhaal (als huurmoordenaar krijg jij de taak om een jong meisje naar haar onvermijdelijke dood te begeleiden), gecombineerd met klassieke JRPG gameplay uit het tijdperk van games als Final Fantasy VI en Chrono Trigger. Het ontbreken van moeilijkheidsgraden zorgt er wel voor dat de game en diens bazen soms wel erg gemakkelijk te overwinnen zijn. Andere vertrouwde elementen zoals actieve en passieve skills, meerdere party members en het equippen van nieuwe wapens zijn allemaal aanwezig in het spel.

Een toekomstig extraatje zal in de toekomst als DLC aan de game toegevoegd worden. Deze PvP mode is vanaf een bepaald moment in het verhaal toegankelijk, en laat je data uploaden en downloaden zodat je tegen parties van andere spelers kan strijden. Mogelijk betekent dit dat tijdens deze gevechten de tegenstander alsnog gecontroleerd wordt door een AI, zij het dan op basis van data van een andere speler.

I Am Setsuna is een zeer emotionele game, die nostalgisch terugkijkt naar het tijdperk van de wat klassiekere JRPG. Bijgevolg is het volgens ons een zeer geschikte game om op je Switch in handheldmodus te ervaren. Wat ongebalanceerde combat en het verkennen van enkel en alleen maar zones omgeven door sneeuw zijn een lichte domper op de klassieke RPGvreugde die het spel gedurende een 20-tal uren weet aan te bieden.

8/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair