4gamers.be

Discovery Tour by Assassin's Creed: Ancient Egypt

Door YoniVL, 23-02-2018 15:03

Dat je van videospelletjes veel kan opsteken, dat weten ervaren gamers natuurlijk al langer. Ook bij Ubisoft wisten ze dat en dus besloten ze om de historische waarde van Assassin’s Creed nog iets verder te drijven en zijn ze op de proppen gekomen met de Discovery Tour.

Die Discovery Tour heeft een heel toepasselijke naam gekregen, want dat is exact wat je doet: op ontdekking gaan. De nieuwe mode van Assassin’s Creed Origins bevat zo 75 rondleidingen die je meer zullen leren over het dagelijkse leven in Egypte, de pyramides, de verschillende steden en zelfs een klein beetje over de invloed van de Romeinen.

Die informatie wordt samengebracht in kleine rondleidingen van vijf tot tien minuten. Dat zorgt er voor dat je snel wat informatie kan opzuigen, maar dat je niet het gevoel hebt dat je 20 minuten naar je scherm zit te gapen, terwijl iemand anders je een beetje uitleg geeft.

Ook de interactiviteit draagt bij tot dat gevoel. Je moet je avatar, waarbij je kan kiezen uit heel wat bekende en mindere personages, immers nog altijd zelf bewegen doorheen het gebied. Je krijgt zelfs de volledige vrijheid om te doen wat je wil. Ga je liever wat gebouwen beklimmen of wil je wat rondvliegen met je arend, dan kan dat allemaal. De rondleidingen blijven braaf op je wachten.

Ubisoft heeft voor de rondleidingen alle informatie gebruikt die het heeft verzameld tijdens de ontwikkeling van Assassin’s Creed Origins en heeft daar nog een flink pak foto’s en afbeeldingen uit musea aan toegevoegd. Daarnaast is alle informatie nog eens nagekeken door historici.

De Discovery Tour moet zo een perfect hulpmiddel worden voor leerkrachten die hun leerlingen meer willen vertellen over het oude Egypte. De informatie is niet van die mate dat je na het gebruiken van de mode meer zal weten dan iemand die een gewone les krijgt, maar een combinatie van de twee zorgt er waarschijnlijk wel voor dat de informatie beter wordt vastgehouden.

We stellen ons enkel wel de vraag waarom Ubisoft besloten heeft om een vorm van censuur toe te voegen aan de Discovery Tour. Borsten of penissen van standbeelden werden immers afgedekt met schelpen, waarschijnlijk om de tere zieltjes van een aantal jongeren te beschermen. Al vermoeden we dat Ubisoft eerder angst heeft voor de puriteinse opmerkingen van een aantal ouders. Om eerlijk te zijn vinden we dat bijzonder teleurstellend van een Frans bedrijf. Frankrijk, het land waar seks niet echt een taboe is. Dan mag Assassin’s Creed nog ontwikkeld worden bij een Canadese studio, ook daar zijn ze niet echt terughoudend op vlak van seks. Wij krijgen in ons hoofd alvast een flashback naar een aflevering van The Simpsons, waar wordt geprotesteerd tegen de komst van de David, omdat je zijn penis kan zien. “Will someone please think of the children!”

Al bij al blijft de Discovery Tour een goed idee van Ubisoft dat voor het grootste deel mooi is uitgewerkt. De informatie die de mode bevat is van goudwaarde voor geschiedenisleerkrachten, die op een visuele manier het oude Egypte willen tonen aan hun leerlingen. Het blijft daarom jammer dat er censuur aan te pas komt en dat die censuur op zo’n eenvoudige wijze werd uitgevoerd. Hopelijk volgt er snel een update die het mogelijk maakt om ook schelploos door de wereld van het oude Egypte te struinen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.