4gamers.be

Assassin's Creed Rogue Remastered

Door Phazon, 28-03-2018 11:00

Assassin's Creed Rogue Remastered

[Gespeeld op PS4 Pro]


In 2014 kregen we niet één, maar liefst twee volwaardige Assassin's Creed games voorgeschoteld. Het alom geprezen Black Flag werd op de nieuwe generatie consoles opgevolgd door AC: Unity, terwijl de vorige generatie ook nog een nieuwe telg in de franchise kreeg in de vorm van Assassin's Creed: Rogue.

Rogue wist zich van de andere AC-games te onderscheiden dankzij een vrij unieke twist in de opzet van het verhaal: Je krijgt namelijk een Templar als hoofdpersonage voorgeschoteld en ziet het geheel dus vanuit een heel ander perspectief.

De gameplay steunt hoofdzakelijk op hetgeen je in Black Flag kreeg, maar de wereld en het verhaal zijn volledig anders en nieuw. In deze remaster valt er echter niet echt iets nieuws te bespeuren, dus op dat vlak raden we nieuwkomers aan om onze originele review van Assassin's Creed: Rogue eens door te nemen.

Het Bulgaarse Ubisoft Sofia stond aan het roer van de ontwikkeling van Rogue en neemt voor deze remaster opnieuw het heft in eigen handen. Het team bestaat zo goed als volledig uit mensen die daar aan het origneel gewerkt hebben en kennen de code dus als geen ander.

Dit resulteert in een game die zowel op de PS4 Pro als Xbox One X een native resolutie van 4k bevat (1080p op de PS4 en 900p op de originele Xbox One), aangevuld met een stabiele framerate van 30fps. Op dat vlak vertoont het dus veel gelijkenis met de Ezio's Collection remaster. Een 60-fps optie zou, met de vele grafische verbeteringen, helaas te stresserend voor de cpu zijn.

Grafische verbeteringen vinden we terug in de vorm van densere vegetatie, meer NPC's in beeld, betere schaduwen en volumetrische effecten zoals 'god rays'. Ook werden heel wat textures onder handen genomen om ze wat mooier te maken of beter tot hun recht te laten komen in een 4k-resolutie.

Allicht het meest opvallende gegeven is de nieuwe water renderer, iets wat destijds ook niet in de pc-versie aanwezig was. Het water ziet er ditmaal een pak beter en realistischer uit, wat mooi meegenomen is aangezien een groot stuk van het spel nog steeds focust op de zeegevechten.

Conclusie

Al deze effecten van deze remaster kan je terugvinden op de 4 eerder opgesomde consoles, dus iedereen geniet van een flinke upgrade ten opzichte van het origineel. Voor zij die nog eens de zee willen bevaren of Rogue destijds gemist hebben, is Assassin's Creed Rogue Remastered absoluut de moeite waard.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.