4gamers.be

Belgische game releases in 2018

Door Jay, 02-04-2018 00:01

2018 lijkt een goed jaar voor gaming te worden, maar wat interessante games betreft moeten we het niet altijd internationaal gaan zoeken. De Belgische game developers hebben namelijk ook heel wat te bieden. Hier is alvast een overzicht van de games van Belgische makelij die dit jaar nog verschijnen of al verschenen zijn.

Hoverloop


Not A Company
29 januari 2018 (Early Access)
pc, Xbox One

Hoverloop is een Splitscreen Arcade Arena Combat game. Zo wordt de game voorgesteld door Not A Company, een Belgisch tweemansbedrijfje opgericht in 2017. In de game zal je moeten samenwerken met of vechten tegen je vrienden met een resem drones die volledig aanpasbaar zijn in verschillende game modes, waaronder Team Deathmatch en Battle Royale.

De belangrijkste opzet van het spel is volgens Not A Company om mensen weer samen te doen gamen. Gezellig samen op de bank, enkele frisse biertjes op de salontafel en dan gamen maar. Momenteel is er in het spel dus ook alleen maar couch co-op beschikbaar tot vier personen. Op een latere datum wil men ook online multiplayer implementeren, maar voorlopig focust men op het weer samenbrengen van gamers.

Algo Bot


Fishing Cactus
14 februari 2018
pc

Aan boord van de Europa, een intergalactisch kolonisatieschip, werkt Algo Bot. Hij is een service robot en moet ervoor zorgen dat alles op het afvaldek vlot verloopt . Wanneer een routine recyclagemissie zeer verkeerd gaat, moet Algo Bot samen met de chagrijnige lijnmanager PAL ervoor zorgen dat alle systemen terug online komen. Anders zullen de kolonisten die dromen van een nieuwe wereld nooit ontwaken uit hun winterslaapje.

Voor Algo Bot werkte Fishing Cactus samen met Technobel, het Waalse competentiecentrum voor alles ICT, om een serieuzere, educatieve game te brengen. Onder de puzzels bevinden zich namelijk de beginselen van het programmeren. Doorheen het spel leer je werken met enkele essentiële onderdelen van het programmeren, waaronder functies, condities en variabelen. Het spel werd vooral ontwikkeld om mensen aan te tonen dat het leren van programmatie en coderen niet altijd moeilijk en saai hoeft te zijn.

Guns, Gore & Cannoli 2


Crazy Monkey Studios
2 maart 2018
pc, PS4, Xbox One

In Guns, Gore & Cannoli 2 keer je terug als Vinnie, de protagonist uit de eerste game, en vervolg je zijn verhaal. 15 jaar na het Thugtown Massacre komen er namelijk wat losse eindjes boven water en die nemen Vinnie mee naar het slagveld van de Tweede Wereldoorlog. Het is aan jou om uit te zoeken wie Vinnie Cannoli het leven zuur maakt om dan, wel, die persoon het leven zuur te maken.

Guns, Gore & Cannoli 2 is het vervolg op  de 2D sidescroller Guns, Gore & Cannoli en ontwikkelaar Crazy Monkey Studios belooft dan ook heel wat verbeteringen tegenover de eerste game. Zo is de mobiliteit van Vinnie verbeterd door dubbele sprongen en 360° richten, om maar iets te noemen. Je kan ook je personage pimpen en met vrienden de loopgraven bestormen in lokale en online co-op.

Domiverse


Hounted Tie
7 maart 2018
pc

Domiverse is een party brawler waarin elke vechter overpowered is. Dat zegt ontwikkelaar Haunted Tie toch, en de variatie aan characters laat zoiets ook wel uitschijnen. Zo kan je vechten met een half-kat half-slangwezen tegen een hot-dog. Of ben je misschien meer een voorstander van Glomorf, de projectiel-spuwende slak? Spreken zij je niet aan, dan is er ook nog altijd Potator, de aardappel met een shotgun. Nee, we maken geen grap.

Om het universum van Domiverse in te kleuren is Haunted Tie ook origineel uit de hoek gekomen. Zo kunnen we lezen over het onstaan van Domiverse en de characters in een online comic book serie, die je kan vinden op hun website.

Drifty


Rocket Vulture
2018
Mobile

Drifty heeft eigenlijk geen verdere uitleg nodig buiten de titel. In deze mobile game is je belangrijkste doel namelijk om zoveel mogelijk punten te scoren door te driften. Simpel toch? Eenmaal je dat onder de knie hebt, kan je je vrienden uitdagen om jouw score te verbeteren. Daarnaast zijn er ook nog zeer veel mogelijkheden om je wagen te customizen. Wil je het rubber van de banden van een ijskarretje horen piepen? Het kan. En als beloning krijg je misschien wel een cactus om op je bumper te zetten.

Shift Quantum


Fishing Cactus
Lente 2018
pc, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

 

Shift Quantum is een creatie van ontwikkelaar Fishing Cactus, in samenwerking met Axon Vertigo, een bedrijf dat het menselijk brein bestudeert. De game is een cyber-noire actie-puzzel platformer en leert je om te shiften, de unieke gameplay mechanic. Zet de wereld om in negatiefruimte en maak van barrières ontsnappingsroutes. Gebruik dit in je voordeel om nog maar een kans te maken het spel te verslaan.

Axion Vertigo gaf opdracht om dit spel te maken. Zij gebruiken namelijk videogames om de wetenschap te helpen, in dit geval om het menselijk brein beter te kunnen bestuderen en te begrijpen. Zij omschrijven de game als de ‘Shift Quantum ervaring’, en het zou je brein in ‘game modus’ plaatsen. De puzzels stimuleren je brein, dat dan genoeg energie genereert om het proces zo lang als dat nodig is vol te houden. Wil je hier meer over weten of jezelf misschien aanmelden als tester, dan kan je terecht op hun website.

Door Brent.

Conclusie

2018 lijkt een goed jaar voor gaming te worden en ook Belgische ontwikkelaars dragen hun steentje bij. Hebben we een Belgische game voor 2018 over het hoofd gezien, laat het dan zeker even weten in de comments zodat we ook die game(s) eens van naderbij kunnen bekijken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.