4gamers.be

4Gamers aan de slag met nieuwe PlayStation VR games

Door YoniVL, 09-04-2018 12:32

Te weinig games, dat is de kritiek die je vaak hoort wanneer er over VR wordt gesproken. De voorbije jaren zijn er dan wel al een flink aantal games verschenen op de verschillende VR-platformen, toch is het aanbod nog steeds een stuk kleiner dan op de rest van de markt. Daar wil Sony duidelijk verandering in brengen, want tijdens een event in Londen kregen we een flink aantal games voor PlayStation VR voorgeschoteld.

Een dagje vol met VR-games, we moeten eerlijk zijn dat we er niet naar uitkeken. Niet omdat we geen fan zijn van VR, maar omdat we vreesden dat onze maag het niet zou volhouden. Aan het einde van onze marathon waren we echter gespaard gebleven van grote misselijkheid en hadden we bovendien een aantal leuke games ontdekt voor PS VR.

Zo gingen we aan de slag met Blood and Truth, een game van de makers achter VR Worlds, die besloten hebben om London Heist uit te bouwen tot een volledige game. Wat je krijgt is een on-rails shooter, die puur op actie mikt met veel vuurgevechten, ontploffingen en hier en daar wat bullet time. Als speler krijg je hier en daar wel wat vrijheid om te bewegen, maar voor het overgrote deel word je meegesleurd in een actiefilm waarin jij de hoofdrol speelt. Een leuke ervaring die perfect gebruik weet te maken van de mogelijkheden van VR.

De sprong naar onze volgende game, Eden Tomorrow, kon bijna niet groter zijn. Plots komen we terecht in een sci-fi wereld, waarin alles op ons eigen tempo gebeurt. Samen met je robotcompagnon ben je neergestort op een vreemde planeet en mag je op zoek naar het mysterie dat schuilgaat achter al die neergestorte ruimteschepen. Daarbij zal je een aantal puzzels moeten oplossen, waarbij je soms in de huid van de robot zal mogen kruipen. Gevechten komen er in deze ontdekkingstocht van 4,5 uur niet aan te pas.

 

Na de ietwat zwaardere kost van Eden Tomorrow is het tijd voor een schattige tower defense game, Animal Force. Daarin moet je jezelf verdedigen met dieren die je doorheen de game kan verzamelen. Elk dier heeft zijn eigen vaardigheid en zal je dus op een tactische manier moeten inzetten. Vanwege de grote bewegingsvrijheid in VR en de schattige invulling van de game, zijn wij nu al grote fan van Animal Force. Voeg daar nog aan toe dat het een partymode heeft, waarin 3 spelers met een gewone controller het kunnen opnemen tegen de persoon met de PS VR headset, en Animal Force wordt een plezier voor een avondje thuis met vrienden.

Zoals we zeiden, hadden we aan het begin van de dag wat angst voor misselijkheid en die vrees werd enkel maar groter toen we aan de slag moesten met de WipeOut Omega Collection VR. Gelukkig konden we na enkele races zeggen dat onze vrees volledig ongegrond was. De ontwikkelaars zijn er wonderwel in geslaagd om de razendsnelle races zonder problemen naar VR te brengen. Wat ons betreft een huzarenstukje. De VR-versie is bovendien gratis voor iedereen die de game al in zijn bezit heeft.

 

Een andere game waar we van onder de indruk waren, was Star Child. De demo duurde dan wel slechts enkele minuten, maar deze sidescrolling puzzelplatformer ziet er prachtig uit en als de makers er in slagen om de sfeer verder door te trekken naar de volledige game en de gameplay wat uitdagender kunnen maken, dan zijn wij helemaal klaar om enkele uren in VR te verdwalen.

Tijdens onze speelsessies kwamen we ook in contact met Dark Eclipse, een MOBA die hoopt het volledige potentieel van VR te gebruiken. Zelf zijn we niet de grootste kenner van MOBA’s en we hadden ook niet echt voldoende tijd om met de game aan de slag te gaan, maar de manier waarop de ontwikkelaar gebruik maakt van de controls lijkt ons wel interessant. Een game die MOBA-liefhebbers zeker in de gaten moeten houden, al was het maar omwille van de knappe visuals en het feit dat de ontwikkelaars grote ambities hebben op vlak van eSports.

 

Na Dark Eclipse was het met Track Lab dan weer tijd voor iets helemaal anders. Deze game van een Amsterdamse studio is een puzzelgame op basis van muziek, waarbij je ook alle tools krijgt om zelf je eigen muziek te creëren. Deze game wordt ongetwijfeld een succes bij muziekliefhebbers die maar wat graag hun creaties zullen delen met de rest van de wereld.

Tot slot hadden we nog tijd voor twee actiegames, te beginnen met The Persistence. Dat is een space-horror game in het genre van pakweg Dead Space. Je zal dus mogen rondsluipen op een verlaten ruimteschip, terwijl je ook te maken krijgt met bloeddorstige zombies. Niet de eenvoudigste game in VR en ook de enige game waar we na een tijdje toch wat last van de maag kregen.

 

Afsluiten doen we met Firewall: Zero Hour, een game waarin je Counter-Strike-gewijs aan de slag kan met twee teams om een objective tot een goed einde te brengen. De actie is ietsje trager dan bij games als Counter-Strike, maar bevat voldoende snelheid en dankzij VR en de toevoeging van de Aim Controller voelt alles nog net dat tikkeltje echter.

Conclusie

Tijdens het preview event hebben we kunnen ontdekken dat er heel wat games voor PS VR in de wachtkamer staan. Ze zijn niet allemaal even indrukwekkend of uitgebreid, maar ze voegen wel allemaal iets toe aan het assortiment en het lijkt erop dat VR steeds volwassener wordt en kan beschouwd worden als een volwaardig onderdeel van de gamesmarkt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.