4gamers.be

eShop reviews #24

Door Phazon, 11-09-2018 14:17

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

Dead Cells (Motion Twin, €24.99)

Dead Cells is een roguelike-metroidvania game waarin je als een mislukt chemisch experiment een verraderlijk eiland vol gevaar verkent. Zoals het genre doet vermoeden, zal je als speler ettelijke malen het loodje leggen. Permadeath speelt uiteraard een belangrijke rol, maar bevat in Dead Cells een soort van twist. De vele cells, die verslagen vijanden soms droppen, kunnen namelijk ingeruild worden voor permanente upgrades.

Deze upgrades zorgen er bijvoorbeeld voor dat je meer geld bijhoudt wanneer je sterft of meer health potions mee kan dragen. Ook qua wapens kan je permanente templates unlocken, waarmee je bij een replay dus geleidelijk aan en met wat geluk sterkere wapens aan het begin terug zal vinden. Er zit heel wat variatie in de wapens (zwaarden, bogen, grenades en andere magische voorwerpen), waarbij ook tal van stats en skills aan verbonden zijn.

Dit alles zorgt er voor dat de gameplay in Dead Cells van zeer hoog niveau is en de ontwikkelaar heeft ook heel wat moeite gestoken om een mooie en unieke artstyle aan het geheel mee te geven. Het verkennen van de wereld en diens verschillende zones, die elke keer wat random aangemaakt en ingedeeld worden, is allesbehalve een straf in deze game. De ijzersterke soundtrack is, dankzij heel wat memorabele muziek, ook van zeer hoge kwaliteit en draagt prima bij aan de sfeer van de game.

9/10

 

Salt & Sanctuary (Ska Studios, €14,99)

Aan mysterieuze eilanden is er op de Nintendo Switch geen gebrek, want ook Salt & Sanctuary vindt plaats op een onbekend eiland. Na schipbreuk kom je als zeeman op dit eiland terecht en ontdek je al snel dat het krioelt van de vele lijken. In deze mix tussen een Metroidvania enSoulslike game staan 2D-gevechten en RPG-elementen centraal. 

Tal van wapens en magische spreuken liggen namelijk klaar om gebruikt te worden in de vergeten steden, kerkers en monumenten. De meeste wapens werken zeer vlot en precies. Dat zal nodig zijn ook, daar er ook heel wat focus van de speler zal moeten gaan naar het navigeren door de wereld zonder map. 

Een unieke, donkere artstyle met heel wat bloed maakt het geheel aanvakelijk zeer macaber, doch zorgt de wat cartoon-y design van de personages voor de nodige compensatie. Naast enkele kleine ergernissen, zoals de tekst die soms te klein is of het volledig ontbreken van enige uitleg op bepaalde momenten, is Salt & Sanctuary een zeer uitdagende en goede '2D Dark Souls' game met de nodige Metroidvania-elementen.

8/10

Bloodstained: Curse of the Moon (Inti Creates, €9,99)

Liefhebbers van Castlevania-games zullen ongetwijfeld reikhalzend uitkijken naar Bloodstained: Ritual of the Night. Vermits uitgever Konami niet meer zo veel interesse in de klassieke Castlevania-games bleek te hebben, besloot Castlevania-producer Koji Igarashi om via Kickstarter aan een gelijkaardige titel te werken. Het project kon op zo veel steun rekenen dat heel wat stretch goals behaald werden. Eén van die stretch goals beloofde ons een soort van bonus game in de vorm van een heel klassiek Castlevania-geïnspireerd 8-bit avontuur.

Curse of the Moon zal meteen vertrouwd aanvoelen voor zij die ooit Castlevania III gespeeld hebben, misschien op momenten zelfs iets té vertrouwd. Qua look en feel slaagt de game er bijzonder goed in om er zeer nostalgisch uit te zien en aan te voelen. Er zijn in totaal vier personages die je kan besturen en elk over hun eigen sterkte en zwakke punten beschikken. Zwaarden, zwepen, magie, het is allemaal aanwezig. De nieuwkomers en nieuwsgierigen onder ons zullen de verschillende moeilijkheidsgraden (er is bijvoorbeeld een casual optie aanwezig, die je onbeperkt aantal levens geeft) zeker weten te appreciëren.

Curse of the Moon is bij momenten absoluut geen gemakkelijke game, met vooral zeer uitdagende en op momenten ook soms niet zo geheel faire baasgevechten. Herspeelbaarheid kan je terugvinden in de vorm van meerdere routes in bepaalde gedeeltes van een level en nieuwe manier om de levels te verkennen eenmaal je het spel uitgespeeld hebt. Op die manier kan je toch heel wat uren in de levels van Curse of the Moon vertoeven.

Als voorgerechtje op het echte werk en om de fans van het eerste uur te plezieren, is BloodStained: Curse of the Moon een ontzettend geslaagde game geworden. Voor de prijs krijg je een zeer nostalgisch en avontuur voorgeschoteld. 

8/10

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.