4gamers.be

Far Cry 5: Hours of Darkness

Door rafbanaan, 05-06-2018 15:40

Far Cry 5: Hours of Darkness


Met de release van Far Cry 5 kwam er een season pass beschikbaar met toegang tot drie aankomende uitbreidingen. De eerste, genaamd Hours of Darkness, is nu beschikbaar en brengt ons terug naar de oorlog in Vietnam. We volgen een oude bekende vanuit de Far Cry 5-wereld, genaamd Wendell Redler. Samen met hem keren we terug naar zijn trip door Vietnam, meer bepaald het moment waarop hij achter de vijandelijke linie terechtkwam nadat de Vietcong zijn helikopter wist neer te halen. Je doel in deze uitbreiding is dan ook overleven om uiteindelijk een Amerikaanse basis te bereiken.

Gedurende je avontuur naar deze basis kom je tal van vijandelijke soldaten tegen. Om je hiertegen te bewapenen, is het natuurlijk aangeraden om alles zo stil mogelijk te doen. Sluipen en gedempte wapens gebruiken, zijn dan ook een must. Om je wat bij te staan, krijg je een nieuwe vaardigheid, genaamd Survival Instinct. Deze vaardigheid krijg je in vijf levels. Bij elke moord die je in stilte uitvoert, stijg je een level. Elk level biedt je dan ook enkele voordelen, waarbij het steeds eenvoudiger wordt om vijanden in de spelwereld te spotten en dus in stilte te vermoorden. Wanneer een vijand je weet op te merken, dan reset de voortgang van Survival Instinct en moet je weer opnieuw beginnen.

Uiteraard kan je van het begin tot het einde gewoon spelen zonder al te voorzichtig bezig te zijn, maar wie zou dat willen doen? Doorheen je avontuur achter de vijandelijke linies kom je een aantal opdrachten tegen die je kan vervullen. Zo heb je de mogelijkheid om gevangengenomen Vietnamese soldaten te bevrijden die je met veel plezier wat sappige informatie verschaffen. Verder moet je propaganda luidsprekers vernietigen, aanstekers van neergestorte piloten terugvinden of hooggeplaatste offcieren vermoorden. NVA-kampen vind je ook terug op de map die je ook hier kan bevrijden van de Vietcong. Als laatste heb je nog de mogelijkheid om AA-guns te vernietigen in bepaalde regio's. Wanneer je deze AA-guns vernietigt, krijg je toegang tot wat extra ondersteuning vanuit de lucht. Je kan namelijk een luchtaanval aanvragen op een specifieke plaats. In totaal kan je dit vijfmaal doen en nieuwe 'Air Strike Tokens' verkrijg je door voorgaande opdrachten succesvol te volbrengen.

Je eenheid leeft ook nog en je kan deze terugvinden en bevrijden. Je collega's zullen dan aan je zijde vechten tot de bittere einde, maar je moet wel opletten, want wanneer ze sterven, zijn ze voorgoed weg. Aangezien je je achter vijandelijke linies bevindt, ben je dus nooit alleen en overal zal je vijanden tegenkomen die patrouilleren of ergens de wacht houden. De map is mooi gemaakt en geeft je wel dat typische Vietnam-gevoel. De assets zijn dan ook gedetailleerd en je zal een aantal iconische wapens terugvinden. Met de uitbreiding waren we een goeie 3 uur zoet met bijna alles te voltooien. We hebben 2 aanstekers en 2 luidsprekers gemist op onze tocht.

Conclusie

Far Cry 5 - Hours of Darkness houdt je een goeie drie uur zoet, maar je krijgt na het voltooien wel toegang tot wat extra's om de herspeelbaarheid toch wat naar omhoog te brengen. Wij hebben ons alvast met deze uitbreiding geamuseerd, maar hadden het graag iets langer gezien. We zijn graag benieuwd wat de volgende uitbreiding brengen voor dat prijskaartje van 29,99 Euro.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.