4gamers.be

Het bestaansrecht van Hitman: Definitive Edition

Door Thibault007, 05-06-2018 14:58

Hitman heeft er reeds een interessante releasecyclus op zitten. Oorspronkelijk verscheen de game in 2016 in de vorm van episodes die enkel digitaal te verkrijgen waren. In januari 2017 verscheen er vervolgens ook een fysieke versie waarin alle zes episodes van het eerste seizoen gebundeld waren.

Ontwikkelaar IO Interactieve brak sindsdien met zijn uitgever Square Enix en was dus even een onafhankelijke studio. In die tijd hebben ze de Game of the Year Edition van Hitman gelanceerd die enkel digitaal te verkrijgen was aangezien er geen uitgever was.

Uiteindelijk ging de studio dan toch in zee met een nieuwe uitgever, deze keer Warner Bros. Interactive Entertainment. De Definitive Edition is het resultaat van deze samenwerking. We hebben bijna een venndiagram nodig om wijs te geraken uit het hele arsenaal compilaties, maar voorlopig moet je enkel weten dat de Definitive Edition de beste is die je op dit moment kunt krijgen.

De geschiedenis van de HITMAN game uit 2016 is reeds ingewikkeld genoeg, maar gelukkig kunnen we de Definitive Edition eenvoudig herleiden naar: alles wat de GOTY Edition bevat plus drie outfits. Concreet bevat deze dus: 

► Anniversary Outfit Bundle  - Drie outfits die werden ontworpen vanwege de 20-jarige verjaardag van IO Interactive. De outfits zijn voorlopig enkel te vinden in de Definitive Edition, maar verschijnen later ook als DLC voor de andere platformen.

► Season One (6 episodes).

► Game of the Year Content - Vier missies van de Patient Zero Campaign en drie Escalation Contracts waarmee je 3 wapens kan ontgrendelen alsook het clownkostuum, cowboykostuum en Raven Suit.

► HITMAN: Bonus Episode  - deze DLC bevat drie ICA missies.

► Blood Money Requiem Pack -  bevat een ivoorwit kostuum, wit shirt en rode das, rubbereend explosief en het gedempte ICA-19 Chrome pistool

► Alle Featured Contracts, Escalation Contracts, Challenge Packs en andere game updates uit HITMAN Season One en de Game of the Year Edition.

Op het eerste zicht lijkt het bestaansrecht van de Definitive Edition wat moeilijk te rechtvaardigen (de enige noemenswaardige toevoeging lijkt immers een 3-tal kostuums te zijn), maar aan de andere kant is het een heel logische release. Wegens het switchen van uitgever moest IO Interactive immers een nieuwe release uitbrengen zodat hun game in de winkelrekken kan blijven liggen. Vooral vanwege het feit dat je de kostuums ook later in DLC-vorm kan verkrijgen voor de andere edities en platformen, hoef je dus niet meteen naar de winkel te rennen.

De Definitive Edition zou wel een no-brainer moeten zijn voor geïnteresseerden die Hitman voor de eerste keer willen ervaren. De Game of the Year content was op zich niet bijster interessant, dus wie de basisgame reeds heeft zal zich vooral moeten afvragen hoé hard hij/zij hunkert naar extra Hitman content.

Het is duidelijk dat we de Definitive Edition niet moeten labelen als cash grab, maar als een logische beslissing om de game in de winkelrekken te houden. Wat echter ook duidelijk is, is dat het tijd wordt voor seizoen 2 van de game, of gewoon Hitman 2, dat nu mogelijk erg snel onthuld wordt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.