4gamers.be

Hype! by RageQuit: Session

Door YoniVL, 02-08-2018 14:38

Elke week nemen we in Hype! By RageQuit even een game onder de loep die misschien nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Deze week hebben we het over Session, een skateboarding simulator. De game wordt gemaakt door Canadese developer Crea-ture Studios, dat de nodige centjes wist op te halen via Kickstarter.

Session is gebaseerd op de gouden jaren van skateboarding eind jaren ‘90 en de vroege jaren 2000. De game focust op de beleving van het skateboarden en wil daarom een enorm realistische ervaring aanbieden. Alles staat in het teken van skaten op straat en je creativiteit volledig tot uiting laten komen.

Je hebt de mogelijkheid om te skaten in een gigantische open wereld met verschillende steden, die regelmatig nieuwe updates krijgen en zullen blijven uitbreiden naarmate de game vordert. Bijna alle steden zijn geïnspireerd door de echte wereld, waarbij heel wat iconische locaties hun opwachting in Session maken.

Vooral gamers die al enkele jaren wachten op een nieuwe game van Skate zullen vol spanning wachten op de release van Session. Het lijkt er immers op dat dit de eerste echte skategame in jaren wordt die ook effectief die naam waardig is.

Een groot onderdeel van het spel is de interactie met andere spelers. Zo kan je het opnemen tegen je vrienden in de online multiplayer of kan je gewoon samen chillen op jullie favoriete locatie in het spel. Ook heb je de mogelijkheid om met een uitgewerkt camerasysteem al je stunts in de game te filmen, die je dan later op sociale media kan uploaden om aan de wereld te tonen.  Een beetje uitpakken met je skills doen we immers allemaal graag.

Grafisch is het nog even afwachten hoe Session er zal uitzien, aangezien er nog niet zo bijzonder veel beelden van de game zijn gelost, maar de ontwikkelaar lijkt in ieder geval te mikken op een vrij realistische stijl, waarbij je als skater vrij de grote stad mag ontdekken. Dat is ook duidelijk te zien in de demo van Session, die eerder werd vrijgegeven en waarbij je in een gevangenis gedropt wordt, waar je gelukkig wel aan de slag mag met je skateboard.

Session heeft nog geen concrete releasedatum meegekregen, maar Crea-Ture studios mikt op een release in 2019. Mensen die de game alvast eens willen uitproberen kunnen naar het Kickstarter project van de developer surfen, waar je een demo kan downloaden die al enorm goed werd ontvangen door fans. De toekomst van skategames loopt dus op wieltjes.

Conclusie

Wie meer Hype! wil ontdekken, kan op 8 augustus opnieuw terecht op twitch.tv/ragequit voor een nieuwe aflevering van RageQuit met Mathia en William.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.