4gamers.be

Hype! by RageQuit: Two Point Hospital

Door YoniVL, 15-08-2018 14:00

Elke week nemen we in Hype! By RageQuit even een game onder de loep die misschien nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Deze week hebben we het over Two Point Hospital, dat bij oudere gamers zeker en vast flink wat nostalgische gevoelens zal oproepen.

Two Point Hospital wordt ontwikkeld door Two Point Studios en is een ziekenhuis-sim uit de oude doos. Vooral gamers die vroeger Theme Hospital hebben gespeeld, zullen een bekend gevoel krijgen wanneer ze beelden zien van Two Point Hospital.

Zoals het een goede simulator betaamt, word je in Two Point Hospital aan het hoofd van een volledig ziekenhuis geplaatst. Je doel is dan om alles vlotjes te laten verlopen. Dat wil zeggen dat de verplegers en de dokters tevreden moeten blijven, maar vooral dat alle patiënten goed behandeld worden.

Dat klinkt misschien een beetje saai, maar Two Point Hospital neemt zich op geen enkel moment al te serieus. De ziektes zijn dan ook verre van normaal te noemen. Zo zijn er patiënten die lijden aan cubisme of die gewoon in een zombie veranderen. Het is dan aan jou een om het juiste geneesmiddel te vinden. Kijk wel uit, want een epidemie is nooit veraf.

Presteer je goed in je job als ziekenhuisdirecteur, dan word je gepromoveerd naar een groter ziekenhuis waar de patiënten nog meer van je verwachten. Dat alles wordt bovendien in een kleurrijk jasje gestoken, gepaard met dialogen doorspekt van voldoende humor.

De graphics zijn dan ook allesbehalve realistisch te noemen. Two Point Studios kiest logischerwijze voor een meer cartoony vorm, die perfect past bij de sfeer die Two Point Hospital uitademt. Verwacht je dus niet aan bloed en een boel gore ziektes. Two Point Hospital is een game voor alle leeftijden, die je zelfs met je kinderen kan spelen.

Two Point Hospital verschijnt op 30 augustus, voorlopig enkel op pc.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.