4gamers.be

Dag van de linkshandigen: 5 linkshandige game characters

Door Jay, 13-08-2018 10:45

Vandaag is het de internationale dag van de linkshandigen en om dat te vieren hebben we een lijstje gemaakt van 5 personages in games die linkshandig zijn. Er zijn er uiteraard een stuk meer dan hier opgelijst staan, dus als jouw favoriete personage linkshandig is en niet in dit lijstje staat, laat dat dan zeker weten in de comments.

 

 

1. Link (The Legend of Zelda)


Link is linkshandig (what’s in a name?) en dat is in de games duidelijk te zien aan het feit dat hij het Master Sword gebruikt met zijn linkerhand en zijn schild met zijn rechterhand. Dit is ook een rechtstreeks gevolg van het feit dat Shigeru Miyamoto, de ontwerper van The Legend of Zelda en bijgevolg ook Link, zelf ook linkshandig is.

Er zijn echter uitzonderingen, zoals in de Wii-versie van Twilight Princess, Skyward Sword en Breath of the Wild. Hoewel Link ook linkshandig was in de GameCube-versie van Twilight Princess, werd de gameplay gespiegeld voor de Wii versie, om de motion controls makkelijker te maken voor rechtshandige spelers (die in de meerderheid zijn natuurlijk).

 

2. Red (Pokémon)


Toen Pokémon Red, Blue en Yellow in de rekken lagen was het nog te moeilijk om te zeggen of Red al dan niet linkshandig was, omdat de sprite die voor hem gebruikt werd compleet statisch was. Toen de remakes van de originele games, Pokémon LeafGreen en FireRed, een release kregen in 2004 werd het echter duidelijk dat Red linkshandig was en zijn Poké Balls dus ook gooit met zijn linkerhand, zoals te zien is in de animatie van de gevechten.

Dat is echter enkel zo in Pokémon LeafGreen en FireRed, want in andere games waarin Red verscheen werd hij afgebeeld of geanimeerd met een Poké Ball in zijn rechterhand. Dit is duidelijk te zien in Super Smash Bros. Brawl, bijvoorbeeld. Ook in het officiële artwork van de Pokémon games durft Red al eens van hand wisselen.

 

3. Crono (Chrono Trigger)


De zeventienjarige hoofdrolspeler van Chrono Trigger is inderdaad linkshandig. Hij hanteert zijn katana altijd met zijn linkerhand en is het enige personage in de game dat niet rechtshandig is. In de game zelf gebruikt hij zijn katana regelmatig met zijn rechterhand (ook om hem te ondersteunen), maar in het officiële artwork van de game en in de cutscenes wordt hij altijd getoond als een linkshandig personage.

 

4. Mega Man


Toen de eerste Mega Man games verschenen was het moeilijk om te zeggen of het personage links- of rechtshandig was, omwille de beperkte grafische mogelijkheden en de kleine sprites die in de game werden gebruikt. Toen de Mega Man franchise een visuele upgrade kreeg en de sprong naar 3D maakte, werd het echter duidelijk dat Mega Man linkshandig was en ook langs die kant zijn blaster gebruikt. Bijna elke incarnatie van het personage wordt sindsdien als linkshandig neergezet.

 

5. Leon (Final Fantasy II)


Als een van de speelbare personages in Final Fantasy II was Leon ook meteen een van de eerste linkshandige personages in videogames ooit.  Dit werd ook duidelijk gemaakt door het feit dat Leon met zijn rechterhand een stuk minder damage kan aanrichten bij het dual wielden en je hem dus best als een linkshandig personage gebruikt.

 

Ben jij links- of rechtshandig?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.