4gamers.be

Moederdag: enkele memorabele moeders in games

Door Jay, 15-08-2018 00:01

Moederdag wordt over de hele wereld op verschillende dagen gevierd en zelfs binnen één land kan het verschillen, zoals in België. In het Antwerpse immers wordt vaak 15 augustus als Moederdag genomen. Dat is uiteraard een dag om de mama in de bloemetjes te zetten en te verwennen. Om deze mooie dag nog wat mooier te maken leggen wij vandaag de focus op enkele memorabele moeders uit videogames.

 

Mom (Pokémon)


Als er iets is wat nooit anders is bij elke nieuwe main-line Pokémon game is het een moeder die afscheid moet nemen van haar kind aan het begin van de game. Doorheen de verschillende games zijn er al verscheidene moeders geweest die elk op hun manier een beetje aan het verhaal bijdragen. Zo kan je moeder geld voor je sparen in Pokémon Gold, Silver en Crystal en komen we er achter dat de moeder in Pokémon Diamond, Pearl en Platinum een Pokémon contest superster was.

 

Allie (Ni No Kuni)


Allie is niet echt aanwezig doorheen de game, maar daar is een goede reden voor. *SPOILERS* Allie komt te overlijden aan een hartaandoening na het redden van haar zoon Oliver die aan het verdrinken was in de rivier. Doorheen de rest van de game reist Oliver naar een andere wereld om zijn moeder te redden en ontplooit er een fantastisch verhaal waar zelfs de ruigste man een traantje bij moet wegpinken.

 

Rosalina (Super Mario Galaxy)


Goed, goed, Rosalina is niet de biologisch moeder van de luma die ze verzorgt, maar het had evengoed zo kunnen zijn. Rosalina beschermt de luma, leest voor hen voor uit boeken en verzorgt hen. Dat klinkt verdacht veel als een échte moeder. Zij moet er ook voor zorgen dat de luma sterk en gezond genoeg zijn om uiteindelijk de sterren en planeten van morgen te worden en dat is een enorme verantwoordelijkheid.

 

Joyce Price (Life is Strange)


Joyce is een moeder die veel hooi op haar vork heeft, wat haar ook één van de meest realistische moeders uit een videogame ooit maakt. Ze moet zorgen voor haar rebellerende tienerdochter Chloe, klopt lange uren op haar werk en staat er alleen voor na het overlijden van haar man, maar ze blijft toch moedig verder ploegen. Alvast een moeder op naar op te kijken.

 

The Boss (Metal Gear Solid 3)


Naast het feit dat The Boss de biologische moeder is van Revolver Ocelot, is ze ook nog eens een moederfiguur en mentor voor Naked Snake. Zo helpt ze hem in zijn missies tegen de Soviets in Metal Gear Solid 3. De story arc tussen Snake en The Boss kent op het einde van de game een abrupt einde en toont de toewijding van The Boss aan waar ze in gelooft. Niet de meest conventionele "moeder" op deze lijst, maar daarom niet minder relevant.

 

Naru (Ori and the Blind Forest)


We krijgen niet veel tijd om kennis te maken met Naru in het begin van de prachtige game Ori and the Blind Forest. De tijd die we krijgen tussen Naru en Ori toont echter voldoende aan wat voor een geweldige moeder Naru is. Ook al is ze niet de biologische moeder, ze geeft Ori toch enorm veel onvoorwaardelijke liefde. Dat maakt haar alleszins één van de meest toegewijde moeders op deze lijst.

 

Ken jij nog memorabele moeders(figuren) in games?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.