4gamers.be

Hype! by RageQuit: Fugl

Door YoniVL, 17-08-2018 11:03

Elke week nemen we in Hype! By RageQuit even een game onder de loep die misschien nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Deze week hebben we het over Fugl, een game waarin je naar hartenlust kan rondfladderen in een kleurrijke wereld die constant in verandering is.

Fugl is sinds september 2017 in early access op Steam. Van een volledig afgewerkte game is dus nog geen sprake, maar de eerste reacties zijn alvast bijzonder lovend.

Fugl is in een sandbox game waar je volledig zelf voor het verhaal moet zorgen. Tijdens de game speel je als een enorme vogel die de mogelijkheid heeft in andere vogels te transformeren die je tijdens je reis tegenkomt. Je hebt de mogelijkheid om al vliegend op onderzoek te gaan op verschillende kleurrijke locaties, waar ook nog eens honderden andere dieren wonen, dat allemaal met een prachtige soundtrack op de achtergrond.

Creatieve types zullen het ook naar hun zin hebben in Fugl, want de game geeft je de mogelijkheid om je eigen levels te ontwerpen. Ook de vogel waar je mee wil rondvliegen valt volledig aan jouw voorkeur aan te passen. Je kan dus eigenlijk een beetje doen wat je wil, zonder grenzen.

Opvallend is ook de grafische stijl, die steunt op kleurrijke omgevingen en bijzonder grote pixels. Ga dus niet op zoek naar enorm gedetailleerde omgevingen of dieren. Fugl wil duidelijk een ervaring zijn en daar maakt grafische pracht niet meteen deel van uit. Dat wil niet zeggen dat de game er niet mooi uitziet, maar de geblokte stijl is iets dat we nog niet zo vaak hebben gezien in een game.

Momenteel is de game enkel op Steam te verkrijgen maar er zijn plannen om uit te breiden naar virtual reality, zodat het echt voelt alsof je zelf aan het rondvliegen bent in de prachtige wereld die deze game heeft gecreƫerd. Op de definitieve versie van Fugl is het echter nog even wachten geblazen.

Conclusie

Wie meer Hype! wil ontdekken, kan op 12 september opnieuw terecht op twitch.tv/ragequit voor een nieuwe aflevering van RageQuit met Mathia en William.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.