4gamers.be

eShop reviews #25

Door Phazon, 04-10-2018 13:05

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS, Wii U en Switch. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we zo nu en dan proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

Senran Kagura: Reflexions (Marvelous, €9.99)

Dat Senran Kagura-games voor een wat apart publiek (lees: liefhebbers van ecchi) weggelegd zijn, hoeven we jullie intussen niet meer te vertellen. De serie wist steeds rondborstige dames met vrij behoorlijke gameplay te combineren. Voor de Nintendo Switch en diens specifieke functies zoals de HD Rumble, is men met een heel aparte 'game' op de proppen gekomen. Reflexions is eerder een soort van experience dan een pure videogame. In het basispel kan je als speler Asuka uit vragen en op allerhande manieren vertroetelen. Dit gaat vaak vrij ver en de stoute kant uit. Het begint namelijk eerst bij het onschuldig vasthouden van elkaars handen, maar het masseren van dijen, het vastgrijpen van borsten en billen is in dit spel allemaal mogelijk.

De HD Rumble moet deze ervaring realistisch doen aanvoelen. De rumble probeert inderdaad de verschillende soorten interacties na te bootsen, maar voor ondergetekende heeft de HD Rumble van de Switch nooit echt weten te imponeren en op dat vlak weet Senran Kagura ook geen beterschap in te brengen. Andere personages zoals Yumi, Murasaki en Yomi kunnen als aparte DLC-pakketen aangekocht worden. Uiteraard heeft elk personage heel wat mogelijkheden wat kledij betreft en zal het vervolledigen van de massage-minigames heel wat pikante artwork opleveren.

We vermoeden dat de meeste spelers na een paar uurtjes sowieso alles gezien en ontgrendeld hebben. In welke mate Senran Kagura: Reflexions voor je geschikt is, zal je als fan van de serie zelf moeten uitmaken. Het is zeker geen klassieke videogame of typische Senran Kagura-ervaring, al zal dat wel duidelijk genoeg worden na het zien van een trailer of twee. Vandaar ook onze beslissing om op een ervaring als deze geen concreet cijfer te plaatsen.

Hyper Light Drifter (Abylight Studios, €19.99)

Hyper Light Drifter is een 2D action rpg waarin duidelijk heel wat elementen uit games zoals Zelda en Diablo gehaald zijn. Je bent een Drifter in een soort van post-apocalyptische wereld. Tevens lijdt de Drifter aan een ernstige hartziekte, wat tijdens het spelen van de game ook zeer duidelijk gemaakt wordt. Het verhaal wordt hoofdzakelijk verteld aan de hand van enkele artistieke, stilstaande beelden. Het kan op tal van verschillende manieren geïnterpreteerd worden, dus sowieso zal ieder ons ons het zijne van denken.

Net zoals het verhaal, zal de game zelf ook zeer onduidelijk en onwennig aanvoelen. Aanvankelijk heb je volledig het raden naar de controls en kan je je moeilijk oriënteren, maar geleidelijk aan leer je de wereld en diens spelregels beter kennen. Het is perfect mogelijk om deze wereld op verschillende manieren of in een verschillende volgorde te verkennen. Soms kan dit wel voor een wat langere backtracking zorgen, al zijn er gelukkig wel wat plaatsen om te teleporteren in de wereld terug te vinden.

De combat zelf bestaat hoofdzakelijk uit het slaan met een zwaard en schieten met allerhande geweren zoals een shotgun of sniper rifle. Aanvallen ontwijken zal ook zeer belangrijk zijn, regelmatig dashen zal je ongetwijfeld ettelijke malen uit de brand helpen. Heel wat van deze wapens en vaardigheden kunnen ook van de nodige upgrades voorzien worden. Voor de Nintendo Switch-versie is er wat exclusieve content voorzien in de vorm van een nieuwe outfit, een challenge tower, een nieuw wapen en nieuwe ability.

Een unieke grafische stijl en een zeer rustig, doch soms melancholische soundtrack dragen goed bij aan de sfeer van het geheel. In totaal zal Hyper Light Drifter een goede 8 à 10 uren weten te entertainen. Zij die alle geheimen en de extra Switch content willen verkennen, mogen dit aantal verdubbelen.

8.5/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.