4gamers.be

Nintendo Labo - Toy-Con 3: Vehicle Kit

Door Vancha, 17-09-2018 17:00

Deze lente introduceerde Nintendo een nieuw concept genaamd Nintendo LABO, waarin kind, gamer of papa constructies uit karton kunnen bouwen en van daaruit gebruiken in de games die Nintendo ervoor creëerde. Het was uniek en het bouwen was leuk om samen of alleen te doen, maar de eerste games bleken al snel in de vergeetput te geraken. Daar moet met deze nieuwe uitbreiding verandering in komen.

Nintendo Labo - Toy-Con 3: Vehicle Kit, zoals de volledige naam zich prijsgeeft, brengt enkele nieuwe constructies met zich mee die allen in het teken staan van voertuigen. Na het creëren van je sleutel en gaspedaal bouw je ook een stuur om de auto te besturen, een flighstick om met een vliegtuig te manoeuvreren en een derde met roterende cirkels om een duikboot te doen stijgen en dalen.

Bij het bouwen van al je kartonnen constructies is er niets echt veranderd. Nog steeds druk je kartonnen vellen uit en plooi je ze aan de hand van de animatievolle instructies die op tv of de Switch te zien zijn. Het maken van voorwerpen kan snel gaan maar ook lang duren, van een kwartier voor een sleutel tot meer dan drie uur voor het stuur van de auto. Wij hebben het op verschillende manieren ook uitgeprobeerd, tijdens het kijken van een serie, samen met het kleine neefje of gewoon met je vriend(in). Het leukste is en blijft met een iets jonger persoon om zijn verbazing te zien hoe alles op punt geraakt. Perfect dus voor de jongere mama’s en papa’s.

Eenmaal je één of alle constructies uitgewerkt hebt kun je ermee een testrit gaan doen in de Adventure Mode, meteen ook de hoofdmode van de game die bij deze uitbreiding zit. Je hebt een heel eiland om vrij in rond te rijden, vliegen en duiken, elk met hun eigen sectoren en thema’s zoals sneeuw, zand, moeras, stad enzovoort. Eenmaal in een regio kan je enkele basisopdrachten krijgen zoals 'vernietig alle rotsen', 'schiet alle ballonnen neer' of 'vlieg door alle vlaggen'. Al meteen was voor ons duidelijk dat Nintendo Labo 3.0 veel geëvolueerd is op vlak van 'game zijn', waardoor Labo niet enkel meer aanvoelt als enkel een nieuw soort knex of LEGO.

Naast alle kleine opdrachtjes vind je ook wel eens NPC’s die je een quest geven, zoals een soort Yeti die vraagt of je zijn slee kan terugvinden voor hem. Het houdt de speler leuk bezig terwijl hij het eiland verkent. Dat eiland deed ons met momenten trouwens denken aan een andere game, Pilotwings. Alle constructies zijn ook perfect gemaakt om alles op eigen tempo tot een goed einde te brengen. De auto heeft naast een stuur ook een trekker om een boost te starten en schakelaars om bijvoorbeeld bommen te werpen en zelfs ruitenwissers te gebruiken. De duikboot heeft dan weer een kraan waarmee je kistjes kan openbreken en het vliegtuig kan zelfs een barrel rol uitvoeren. De gamers onder ons zullen alles van het eiland vlug gezien en geklaard hebben, maar voor de jongere spelers onder ons zullen er avonturen genoeg te vinden zijn.

Naast de Adventure Mode zijn er ook andere modes om uit te proberen, zoals een RC car race, die met meerdere spelers kan gespeeld worden, een dueling mode waar je tegen anderen kan vechten en je wagen opeens vuisten kan gebruiken en ook een rally mode om op het eiland rond te racen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de Garage waar je terug alles zelf kan uitvinden en een stand om alle controls naar wens aan te passen naar de knopjes op de fysieke pakketten. Het stuur kan voorts ook gebruikt worden in Mario Kart 8 mits je de game geupdatet hebt.

Gezien de simplistische opzet van de Adventure Mode is het duidelijk dat de fervente gamer hier snel mee klaar zal zijn en de game is dan ook meer gericht naar een jongere doelgroep. Toch heeft Nintendo forse stappen voorwaarts gezet met hun Nintendo Labo - Toy-Con 3: Vehicle Kit en zijn we nu al een pak meer benieuwd naar wat er nog kan komen in de toekomst. Nu alleen nog plek vinden om al onze bouwsels een plaats te geven, zodra we er niet meer mee willen spelen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.