4gamers.be

Overtime is tweede keer Belgisch kampioen Splatoon

Door YoniVL, 17-10-2018 15:13

Het team Overtime is er voor de tweede keer op rij in geslaagd het Belgisch Kampioenschap Splatoon te winnen. De titelverdedigers, die met twee Waalse en twee Vlaamse leden niet Belgischer konden zijn, gingen afgelopen weekend op GameForce met de trofee aan de haal en mogen volgend jaar dus opnieuw naar het Europees Kampioenschap. Wij spraken kort met de jonge winnaars, vlak na hun overwinning.

4G: Proficiat met jullie titel, jongens. De tweede keer op rij, hoe voelt dat?

Overtime: Het voelt echt goed om te winnen! We zijn echt heel blij. Voor een van ons is het de eerste titel, omdat hij vorige keer nog niet bij het team zat, dus voor hem is het extra leuk.

4G: Hoe lang zijn jullie eigenlijk al een team?

Overtime: Twee van ons zijn al van 2015 samen aan het spelen, maar de andere twee zijn er pas sinds vorig jaar en dit jaar bijgekomen.

4G: Een vraag die mensen jullie misschien wel vaker stellen, maar waarom spelen jullie zo graag Splatoon?

Overtime: Het is gewoon al een leuke game en wij zijn voornamelijk Nintendo-gamers. We kozen voor Splatoon, omdat andere games voornamelijk rond het doden van andere mensen gaat. Splatoon draait meer om strategie en het focussen op objectives. Maar om te beginnen is het dus vooral een leuke game.

4G: De volgende stap is het EK, de tweede keer dat jullie daar komen. Wat is het doel?

Overtime: Vorig jaar gingen we er in de eerste ronde uit, na een close match tegen Nederland. Dit jaar hopen we dus iets beter te doen en al zeker de eerste ronde te overleven. Het draait wel niet allemaal om winnen. Het EK is ook een moment waar we veel mensen ontmoeten waar we doorheen het jaar heel veel mee online spelen en praten. We kennen dan ook iedereen binnen het wereldje van Splatoon. Tornooien zijn dan ook vrij vriendschappelijk. We willen natuurlijk winnen, maar na een match zijn we gewoon een groep vrienden bij elkaar.

4G: Als een team jullie volgend jaar wil verslaan, wat is dan een belangrijke tip die je kan meegeven voor spelers van Splatoon?

Overtime: Altijd met motion controls spelen en niet met een gewone controller. Het is veel gemakkelijker om kills te halen op die manier.

4G: Bedankt voor jullie tijd en nogmaals proficiat.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.